Skocz do zawartości

co stanie sie z pozycją w google po skonczeniu umowy z firmą pozycjonującą?

pepeeee70

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

zastanawiam sie jak to powinno wyglądać, czy np. jak firma stawia zaplecze a potem po roku konczymy z nimi umowe, albo np. firma przestaje istnieć, to co dzieje sie z naszymi linkami?

jak wygląda to w praktyce?

czy po skonczeniu wspolpracy nasze pozycje mogą drastycznie paść- ponieważ firma pozwijała swoje linki/ dopalacze itepe. ?

Wg mnie to zależy na jaką firmę trafisz - jedni pościągają linki z premedytacją tam gdzie się da, inni nie. Wiadomo, że jeśli firma pozycjonująca tworzyła zaplecze - kupiła domeny itd. to nie pozycjonując już danej firmy ma prawo nie przedłużać tych domen, bo wiadome, że są to koszty. Część linków na pewno się traci, części nie da się usunąć. Jeśli firma dopalała stronę SWL-em to wiadome, że nie będzie już jej dopalać.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

A znając większość firm to działają tak żeby nie iść w koszty a wykorzystać to co się ma, więc po prostu wyrzucają linki stałe i rotacyjne, przez co strona spada raz z hukiem a raz o kilkanaście pozycji zależy od frazy i ilości linków które zostaną usunięte oraz ich jakości, wszystko zależy od tego co było robione ze stroną.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

ktoś na tym forum podał już kiedyś ciekawy przykład

taka mała metafora-idź do fryzjera, za miesiąc wróć i powiedz, że włosy odrosły i chcesz kolejnego obcięcia za free

płacisz-masz pozycje, przestajesz płacić.... no cóż

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

kupiła domeny itd. to nie pozycjonując już danej firmy ma prawo nie przedłużać tych domen, bo wiadome, że są to koszty.

Nikt nie porzuca stworzonego i podlinkowanego zaplecza, bo to dużo większa strata pieniążków i czasu niż ich utrzymanie.

Wszystko zależy od ustaleń klient - firma. Bardziej obeznani klienci przed zawarciem transakcji ustalają takie rzeczy, a zdarza się, że zaplecze tworzone jest stricte pod nich i jest ich własnością - płacą za to, więc po ewentualnym zakończeniu współpracy żegnamy się z zapleczem. Ci mniej obeznani, których jest zdecydowanie więcej nie znają nawet pojęcia "zaplecze" i płacą za wyniki. Zaplecze więc tworzysz na własny rachunek, a po zakończeniu współpracy ściągasz linki.

Oczywiście warto uświadomić klienta przed podpisaniem umowy jak wygląda współpraca, za co płaci i na ile całą "zabawa" uzależniona jest od mojej firmy. Inaczej jest to w moim odczuciu wprowadzenie w błąd, bądź jak kto woli niedoinformowanie.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

kupiła domeny itd. to nie pozycjonując już danej firmy ma prawo nie przedłużać tych domen, bo wiadome, że są to koszty.

Nikt nie porzuca stworzonego i podlinkowanego zaplecza, bo to dużo większa strata pieniążków i czasu niż ich utrzymanie.

Ja nie napisałam, że porzuca, tylko że ma takie prawo.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Witam,

Wszystko kwestią umowy, co kto nazywa pozycjonowaniem.

Większość firm zajmuje się pseudo pozycjonowaniem, uważając wrzucenie linków na swoje zaplecze plus dopalacz SWL za pozycjonowanie czyjejś strony.

Ja uważam, że powinno się to nazywać okresowym podniesieniem pozycji strony a nie pozycjonowaniem.

I w takim przypadku, koniec umowy - koniec wyników. Tylko, że szanowni "pozycjonerzy" najczęściej to przemilczają przy umowach. A normalny śmiertelnik się po prostu nie zna.

Pozycjonowanie to podjęcie wszelkich dostępnych działań aby uzyskać możliwie trwałą, stabilną i wysoką pozycję.

Tak bym to w skrócie zdefiniował.

Działań takich jest mnóstwo, więc wymienianie tutaj nie ma sensu, ale rozwiązanie umowy w takim przypadku nie kończy się z drastycznym spadkiem.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Mariusz ,wie dobrze ile kosztuje dobre zaplecze i ile tego trzeba postawić na ciężka frazę.Firmy zazwyczaj chcą top 10 za 100 PLN :P.Błąd lezę nie po stronie firm pozycjonerskich a po stronie klientów.Chce jak najtańszym kosztem poszpanować w TOP10

Powiec mi czemu nie można zawitać do firmy z baranzy SEO i nie zamówić sobie zaplecze tematyczne i zaplecze pod SWL na własnych hostingach i na własnych domenach,dalej blasty na zaplecze, dobre katalogowanie i prescelowanie strony głównej?

Czy na prawde trzeba mieć do tego studia informatyczne?Nie, chodzi o pazerność,bo chcą tanio i szybko.Sami sobie winne Wystarczę poczytać PiO lub jakaś ksiazka,jak Michała na przyklad, i juz można wiedzieć jak gadać z firma pozycjonerska.

Większość klientów kieruje się przy wyborze firmy jedynie ceną ... niestety . A w szczególności właściciele wyszukiwarek mp3 , portali samo aktualizujących się i innych... oni chcieli by wszystko po 10 zł bo skoro kupili skrypt za 10 zł to i pozycjonowanie też nie powinno być drogie.

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

A jak firma sprytniejsza to używa domen "cieni" i jak klient przestaje płacić lub spóźnia się z opłatą w mniej niż 48h strona wraca na właściwe miejsce a firma szuka szybciutko chętnego na TOP dla danych słów

Tyle metod i możliwości ile firm i pomysłów - każdy moim zdaniem jest właściwy i sprawiedliwy

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności