Skocz do zawartości

Fatalny Pozycjoner

IgorW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Około dwa miesiące temu podjąłem decyzję o wynajęciu profesjonalnej firmy pozycjonerskiej aby wypozycjonowac moją stronę do top10 pod słowami doradcy finansowi i doradztwo finansowe. Parę dni temu wróciłem do Polski i efekty mnie przeraziły , strona w ogole nie była zoptymalizowana a jedynym zabiegiem SEO było to że w google jest zindexowanych moich 520 linków z katalogów z takim samym tytułem i opisem , dodatkowo zaindexowane jest 440 linków z www i 520 bez www.

Postanowiłem sam zająć się SEO mojej strony, zoptymalizwałem stronę (proste linki , aktualnosci na stronie , dużo słów kluczowych , poopisywane grafiki , poprawne meta tagi) i stąd moje pytanie co mogę zrobić dalej, tych 520 linków nie zmienie a te linki są dość wartościowe (bardzo dużo płatnych).

Bardzo proszę o pomoc jak mam to naprawić i co mogę robić dalej aby wypozycjonować do top10.

Ps . Czy to dobrze że google indexuje moją strone z www i bez

Z góry dziękuję

Igor

Linki są do głównej strony, więc przekierowania są nie potrzebne , chodzi o to że maja te same tytuły opisy etc

jesli linki prowadza do podstron ktorych juz nie ma, bo zmieniles je na np bardziej friendly to zrob przekierowanie na nowe (301 htaccess)

poza tym czym sprawdzasz linki, moze jednak cos robia, pozycja na dane frazy jest taka sama?

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

jesli dodane w katalogach jest różnie zrób przekierowanie w htaccess u siebie na z WWW lub bez jak wolisz - trochę się poprawi...

optymalizacja strony i treści na pewno pomoże poza tym sa to dość ciężkie frazy więc ... samo katalogowanie i SWLowanie nie pomoże :) nalezy zbudowac zaplecze, poszaprać się z guglem i za jakies 6-12 miesięcy zbierać profity

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kolego najpierw dokładna analiza konkurencji.Sam tego nie zrobisz zlec firmie, dostaniesz raport i zobaczysz czy stać ciebie zrobić coś lepiej jak oni.

na frazę - doradcy finansowi i doradztwo finansowe kasy musisz wyłożyć,katalogowaniem nic nie zalatwisz

analiza konkurencji wykazuje, że mógłbym podjąć się zadania za jakieś drobne 4-10 tysiecy (musiałbym dokłądniej się przyjrzeć) per miech - efekty po 6 miesiącach

doradcyfinansowi.png

domeny 3-4 letnie do przeskoczenia, domena open - nie bardzo chyba że zrobimy case "xrumer 2" :)

edit: opcja "mógłbym" oznacza, że tego nie zrobię :P ... ale mam dzis swietny humor ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Te frazy są jak najbardziej do zrobienia katalogami.

ps. 520 zaindeksowanych odnośników z katalogów (dodatkowo wartościowych i płatnych) w 2 miesiące to bardzo dobry wynik, nie wiem czy aby nie nazbyt dobry. 2 miesiące to zbyt krótko na spektakularne efekty, ciasto dopiero zaczęło rosnąć. Ten sam opis - nie przejmowałbym się, ten sam tytuł - tu już bardziej, ale można zamortyzować.

Zgred mogłeś skasować jego za taki raport :)

Te frazy są jak najbardziej do zrobienia katalogami.

twoje wypowiedzi to już i nie śmieszne:),to bronisz krzyża, a teraz mówisz ze "doradcy finansowe" do przeskoczenia katalogami,wiez się opanuj człowieku.Nie masz zielonego pojęcia o czym gadasz.

Irytują mnie takie "pozycjonery"

MaxPan: Wróć do szkoły i nie mędrkuj.

wolałbym wrocić do szkoły i czegoś się nauczyć powtarzając jakąs klase niż pisac takie posty "z klasą" jak twoje...

Sami fachowcy, gratuluję :-) Jakby ktoś normalny chciał się założyć o te hasła (samymi katalogami) to jestem do dyspozycji.

ps. Danae: tym postem powyżej udowodniłeś, że kompletnie nie masz pojęcia o co chodzi przy pozycjonowaniu (ruch z serp), a adwords (wzmocnienie wizerunkowe) i że obydwie formy, nie mając bezpośredniego wpływu jedna na drugą, doskonale ze sobą współgrają.

Jak najbardziej będe to ponownie zlecał firmie pozycjonującej - lecz w tej chwili wykorzystałem wszystkie środki na reklamę , dlatego do końca roku chciał bym jakoś ponaprawiać to co zrobiła poprzednia firma , i stąd prosił bym rady jak to po naprawiać

Jak najbardziej będe to ponownie zlecał firmie pozycjonującej - lecz w tej chwili wykorzystałem wszystkie środki na reklamę , dlatego do końca roku chciał bym jakoś ponaprawiać to co zrobiła poprzednia firma , i stąd prosił bym rady jak to po naprawiać

Teraz skojarzyłem stopkę. Chyba ktoś zamówił jedną frazę na mojej zapleczówce (sms premium) ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności