Skocz do zawartości

Joomla strona - pytanie o kod źródłowy

skierka187

Rekomendowane odpowiedzi

Taka strona za 200PLN i jeszcze na CMS-ie + animowany top to nie jest nawet za pół darmo ale za całkowitą darmochę a wy marudzicie, że webmaster nie włączył przyjaznych linków i trochę za dużo DIV-ów powstawiał.

Nie no kompletna żenada. Za sam TOP firma policzyłaby sobie więcej a sama strona jest warta przynajmniej 1-2k.

mam nadzieję że nie płaciłeś więcej niż 100zł za tą stronę

Może pokaż nam przykład - jak powinna wyglądać strona za więcej niż 100 złotych.

napisałam na razie maila do twórcy by poprawił to co trzeba skoro zostało zapłacone za kompletną stronę

A gdzie jest niekompletna? Twórca to powinien się zająć poważnymi projektami, bo się do tego nadaje - ja bym się cieszył(a), że jeszcze pewnie młody i głupi to za darmo pracuje :P

Taka strona za 200PLN i jeszcze na CMS-ie + animowany top to nie jest nawet za pół darmo ale za całkowitą darmochę a wy marudzicie, że webmaster nie włączył przyjaznych linków i trochę za dużo DIV-ów powstawiał.

Nie no kompletna żenada. Za sam TOP firma policzyłaby sobie więcej a sama strona jest warta przynajmniej 1-2k.

napisałam na razie maila do twórcy by poprawił to co trzeba skoro zostało zapłacone za kompletną stronę

A gdzie jest niekompletna? Twórca to powinien się zająć poważnymi projektami, bo się do tego nadaje - ja bym się cieszył(a), że jeszcze pewnie młody i głupi to za darmo pracuje :)

Sławku, dlaczego Twoim zdaniem strona ta powinna kosztować więcej niż 200 zł? Nie znam się na joomli, dlatego pytam.

A co do niekompletności to zapłacono za stronę razem z treściami, galerią uzupełnioną itp. A treści, galerie musiałam porobić sama.

Skuteczna dieta ketogeniczna - KetoDietetyk.pl - Joanna Łysak

Salon masażu tajskiego i balijskiego Tajski Raj Warszawa

Podnosimy.pl - usługi dźwigowe i wynajem dźwigów Warszawa

• 2 tygodnie później...
dlaczego Twoim zdaniem strona ta powinna kosztować więcej niż 200 zł? Nie znam się na joomli, dlatego pytam.

Jeżeli header (animacja) była robiona przez autora strony to już jest 100zł. Jeżeli ktoś chciał zrobić całą stronę włącznie z treścią i galerią to ja chętnie skorzystam z jego pracy.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

niech jeszcze wywali generatora z metatagów, bo nikomu do szczęścia on nie jest potrzebny

Ale wcale nie przeszkadza, jego zachowanie jest zgodne z licencją, a i Google jakoś przyjaźniej patrzy na Joomlowe serwisy.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 2 tygodnie później...
Sławku, dlaczego Twoim zdaniem strona ta powinna kosztować więcej niż 200 zł? Nie znam się na joomli, dlatego pytam.

Sprawdź w jakiejkolwiek agencji interaktywnej to się dowiesz dlaczego :)

A co do niekompletności to zapłacono za stronę razem z treściami, galerią uzupełnioną itp

Pewnie autor miał jeszcze wybrać się do knajp w Zakopanem, zamówić parę noclegów / posiłków i opisać jak jest. Potem jeszcze profesjonalna sesja zdjęciowa do galerii. W końcu budżet jest, klient płaci - klient wymaga :P

Nie mam słów właśnie dlatego skończyłem z freelance. Gość się stara - ale zawsze jest problem, bo strona to nie drugi onet ;) Ciekawe czy któryś z forumowych "speców" robi takie strony za stówkę, tzn. tyle ile podobno są warte :)

• 2 tygodnie później...

Przepraszam za offtopic, ale jak widzę takie pytanie, to krew zalewa.

Początkujący freelancer (nie mówię o nikim ceniącym się, ani o poważnych firmach), który bierze 20zł / h (mniej chyba się nie znajdzie, przynajmniej nie na Podlasiu), zrobiłby mniej więcej taką rozpiskę:

- instalacja - 2h

- projekt graficzny (jeżeli to nie jest darmowy szablon) - min. 8h

- cięcie - min. 16h

- animowany top - min. 4h

w sumie = ok. 30h * 20zł = 600zł, i zajęłoby mu to praktycznie tydzień (zawsze wychodzą jakieś poślizgi).

600zł za tydzień pracy, to dużo?

zakładając, że ma własną działalność (ok. 840zł składek) + odprowadzałby podatek (np. 18%) i robiłby 4 takie strony miesięcznie, miałby na rękę ok. 1200zł.

Teraz przemyśl, jakim cudem ktoś może brać 100-200zł za stronę? Chyba musi z nią być coś nie tak, niedokończona, niepoprawnie pocięta, zrobiona na odwal?

Jedyne wytłumaczenie, to że jest studentem i każda 100 to dla niego majątek, a stron internetowych w życiu zrobił 0 - i nie wie ile czasu mu to zajmie.

Btw - mam nadzieję, że nie uraziłem; po prostu oferowanie strony za 100-200zł, do tego na cmsie, to jakiś żart. Takie oferty powinny od razu dawać do myślenia przyszłym klientom..

Panowie,

rozumiem Wasze zdanie i zgadzam się (chociaż uważam, że złośliwości powinniście sobie odpuścić bo nie każdy jest alfą i omegą i nie każdy musi wszystko wiedzieć tak jak Wy) , ale jeśli po opisaniu moich oczekiwań wykonawca mówi mi, że zrobi to za 200 zł i taka jest umowa to chyba mam prawo oczekiwać kompletnej strony, prawda? W kwotę 200 zł wchodziło również uzupełnienie treści, które uzupełniłam sama, bo w przeciwieństwie do tego co napisał Sławek, nie oczekiwałam że wykonawca pójdzie do karczm itp. W tym przypadku kompletną stroną miało być:

- szablon graficzny

- odpowiednio poustawiane linki, kodowania itp

- instalacja na serwerze

- top mógł być na podstawie rotatora bannerów, obrazki po prostu miały się zmieniać, a to że wykonawca zastosował taki top a nie inny to już jego inwencja a nie mój wymóg

w Jego ofercie cenowej było również uzupełnienie treści, wszelkie inne działania, które miały stronę przygotować do użytku.

Na samym początku napisałam, że nie znam się na joomli ani na grafice więc mam prawo nie wiedzieć ile powinno kosztować wykonanie danej strony. Nie wiem ile jest pracy przy cięciu grafiki, projekcie szablonu, animowaniu grafiki itp. A skoro tego nie wiem to mam prawo nie wiedzieć ile to powinno kosztować. Jeśli piszę z zapytaniem do wykonawcy ile będzie kosztowało wykonanie tematycznego szablonu do joomli, w którym obrazki będą się zmieniały na dowolnej zasadzie i wykonawca pisze mi że 200 zł to nie mam obowiązku dociekać czy przypadkiem nie powinno kosztować to więcej, prawda? Mam jednak prawo oczekiwać, że w cenie którą podano zostaną zrealizowane elementy, o które mi chodzi, czyli chociażby przyjazne linki.

Teraz przynajmniej będę wiedzieć, że wykonanie działań wymienionych przez wcpawel to sporo pracy i że powinno to kosztować więcej niż 200 zł.

Dziękuję więc za wypowiedzi i życzę odrobinę więcej życzliwości wobec osób, które nie znają się na joomli.

Pozdrawiam

PS. Sławku, nigdzie nie napisałam że strona warta jest stówkę. Zapytałam tylko o argumentację dlaczego powinna kosztować więcej niż 200 zł. Chodziło mi o mniej więcej taką rozpiskę jaką przedstawił wcpawel, a nie o złośliwości.

Skuteczna dieta ketogeniczna - KetoDietetyk.pl - Joanna Łysak

Salon masażu tajskiego i balijskiego Tajski Raj Warszawa

Podnosimy.pl - usługi dźwigowe i wynajem dźwigów Warszawa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności