Skocz do zawartości

Ban - czekać czy robić 301?

Danae

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jedną stronkę, która dostała bana za konstrukcję strony (strona była tak zbudowana, że roboty nie widziały tekstu). Strona została wymieniona na zwykłą html-ową i dodana do ponownego rozpatrzenia. Teraz pytanie, bo trwa to już 4 dni - co robić czekać na ponowne rozpatrzenie (ile to może potrwać?) czy robić 301 na domenę bliźniaczą z inną końcówką? Tylko jak zrobię 301, a ktoś z google będzie oglądał stronkę to pewnie mi jej nie przywrócą wcale. Jakie rady?

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

z domeny zbanowanej nie robi się 301...

rozpatrzenie trwa do 14 dni

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a czy po zgłoszeniu strony powinno się dostać jakieś zwrotne info od google? ja już czekam 9 dni i nic żadnego odzewu

Od razu powinieneś dostać takie powiadomienie, że przyjęli, ja czekam 5 dni. Powiadomienie dostałam.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

hm, na dwie strony na rozpatrzenie czekalem ponad pol roku :P

ja na jedną czekałem 4 latka :P ale cierpliwośc popłaca ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

rozpatrzenie trwa do 14 dni
ja na jedną czekałem 4 latka :) ale cierpliwośc popłaca :)

Hmm to ile się w końcu czeka?? :)

....Przekierowanie 301 przeniesie także ban, jedyne co możesz zrobić to czekać na reakcje google albo przenieść stronę na inny adres (oczywiście po poprawieniu jej).

litości netway... czekaj na ponowne rozpatrzenie, jezeli zmieniona została konstrukcja i jest to jakaś firmówka, a zgłaszając do pon. rozp. opisałaś co zrobiłaś źle i wyraziłaś skruchę, to na pewno wróci:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Przekierowanie 301 przeniesie także ban

Nie przeniesie bana. Nie wiem skąd masz takie bzdurne informacje.

Z Google jest jak z kobietą - ma swoje humory i ciche dni. Pozostaje tylko czekać. Mi jeszcze nigdy się nie zdarzyło, abym nie dostał potwierdzenia o ponownym rozpatrzeniu (zwykle trwało to od 7 - 14 dni). Jak poprawiłeś błędy i przyczynę na stronie, to nie powinno być większych problemów z odbanowniem. Dobrze też jest w takich przypadkach urozmaicić (tzn. rozbudować) treść strony.

Wróciła :) Nie dostałam co prawda potwierdzenia o ponownym rozpatrzeniu, ale już ją widzę, więc wszystko wróciło do normy.

PS. Też mi się wydaje, że 301 nie przenosi bana - może ktoś zrobi jakiś test.

Wróciła :) Nie dostałam co prawda potwierdzenia o ponownym rozpatrzeniu, ale już ją widzę, więc wszystko wróciło do normy.

PS. Też mi się wydaje, że 301 nie przenosi bana - może ktoś zrobi jakiś test.

nie przenosi i nie trzeba robić kolejnego testu: jak poszukasz, to powinieneś znaleźć (nie pamiętam, czy na PiO, ale było wiele)

dymna.jpg

Skoro zrobiłeś 301 na domenę z identycznym conteten jak zbanowana to i owszem - nic to nie da, z bana nie wyjdziesz.

Gdyby 301 przenosiło bany, to nikt by nie pozycjonował, tylko łapał bany i dzielił się nimi z konkurencją prawda?

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Chyba mnie źle zrozumieliście. Samo przekierowanie 301 bez poprawy strony przeniesie bana, a wiem to z doświadczenia.

Wyraźnie było napisane:

Strona została wymieniona na zwykłą html-ową i dodana do ponownego rozpatrzenia.

(czyli powód bana został zlikwidowany).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności