Skocz do zawartości

Lista "autouzupełniania" propozycji pod polem input[type="text"]

biznesmen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jak optymalnie zrobić mając dowolny input typu text'owego listę rozwijaną z propozycjami??

Przy czym nie pytam o źródło danych AJAX'a itp. bo to potrafię.

Chodzi o mi o warstwę prezentacyjną. Mają dowolnego text'owego input'a chcę napisać uniwersalną funkcję wyświetlającą pod tym input'em listę propozycji, ale tak aby lista była bezpośrednio pod nim i miała jego szerokości.

Czy dobrym sposobem będzie tutaj złapanie współrzędnych(top/left) i wysokości/szerokości input'a i wstawianie na podstawie tych współrzędnych nowego elementu jakim jest lista?? Czy też jest inny sposób??

P.S. Nie pytam o kod:P

https://jsfiddle.net/Ptkag/

Jeśli wrzucisz diva zaraz pod inputem nie musisz się przejmować top i left

Tylko jak wrzucić div'a bezpośrednio za(a nie przed) inputem!!?? appendAfter chyba nie istnieje??

Między czasie poznałem już offset'y (o które w temacje pytałem) i nowy element wrzucę chyba w pozycję input.offsetTop+input.offsetHeight / input.offsetLeft+input.offsetWidth i typ tropem pójdę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności