Skocz do zawartości

[zablokowany serwer] Serwer w az.pl i skrypt PHPLD

JanW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam konto hostingowe w az.pl oraz zakupiłem licencje na 2 skryptu PHP Link Directory (angielski skrypt). Podpiąłem 2 domeny do serwera i... po niecałym tygodniu działania obu katalogów stron dodanych zostało około 250linków/.katalog przy czym wizyty oscylowały w granicach 50-200 UU/dzień.

Po niecałym tygodniu również otrzymałem informację z az.pl iż jestem winien za przeciążenie serwera i serwer mój został zablokowany. CO mam robić w takim wypadku?, az.pl każe mi zoptymalizować skryptu które kupiłem.

pozdrawiam

Albo szukać mocniejszy serwer - tu polecam laohost-a, omnihost-a, iswift-a, neteasy dopiero testuje ale ponoć też jest niezły.

Albo zoptymalizować skrypt - ograniczyć zapytania do SQLa + najlepiej dorobić system cachujący strony - w SEOKacie sprawdza to się doskonale.

Pamiętaj też że do UU nie zlicza się robotów a te jak wpadną masowo to potrafią zrobić niezły bałagan - ostatnio niejaki Yandex zaatakował moje katy - to był świetny test na wytrzymałość systemu cache :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Miałem to samo z własnym skryptem, na AZ niby obciążał serwer, a na innym hostingu chodził sprawnie i w dodatku pobierał bardzo mało transferu.

Raz napisali mi, że na jednej podstronie zapytanie do mysql wykonuje się bardzo długo. Trochę mnie to zdziwiło, gdyż pobierany był jeden rekord z ok 100 wpisów. Nawet nie sądziłem, że przy tak małej ilości wpisów potrzebne są już indeksy, które stosuje się w przypadku ich większej ilości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności