Skocz do zawartości

Hosting pod dodawarkę i inne projekty Kojotka

hekko

Rekomendowane odpowiedzi

@finansiarz - Z tego co wiem wcześniej nie miał, ale to nawet lepiej, że się to teraz zmieniło - będzie można porównać mój "szamrany" system z Omniadd'em ;)

Kurcze, swoje prywatne wycieczki to nie tutaj proszę.

Chętnie zrobimy hosting i pod Twój soft, nikogo tutaj nie faworyzujemy.

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mnie nie namowicie ;) - chociaz pomysl ciekawy

ja patrze na to z troche innej perspektywy - dedyk w ovh to koszt okolo 60 zl na miesiac i pelna niezaleznosc i swoboda

na takiej zabawce dostawi sie jeszcze kawalek zaplecza (ktore zarobi na dedyka, plus jeszcze na piwo) jedyny klopot z IP - ale to tez do przeskoczenia :)

Tak czytam i się zastanawiam ale o czym tu mowa ? Może sprecyzuję w ostatniej wypowiedzi miałem na myśli np takie systemy jak:

Wątpliwej jakości i omawiane tutaj na forum. Swoją drogą skoro się sami poczuwacie Sylwin i Sylwin x2 że macie "szemrany" system to już wasz problem i po raz kolejny sami się ośmieszacie i zrozumie nie jesteście pępkiem świata żeby każdy musiał się wami interesować

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Staram się pisać soft optymalnie więc nie potrzebuję dedyka z 8 rdzeniami :)

Dodawarka Kojotka jest nadzwyczaj optymalna jak na taki soft ;)

Lukas_79, ja tu widzę w problemy:

1. Własny dedyk - niestety wiele osób nie chce się samemu w to bawić co w najlepszym wypadku generuje dodatkowe koszta.

2. IP o którym napisałeś.

Oczywiście, mamy wolny rynek. Zdrowa konkurencja zawsze jest dobra dlatego powstał ten wątek.

Jasne. i dlatego wszystko zależy od ceny.

Oczywiście: dostaję w jednym pakiecie: soft, hosting, IP i support

natomiast, jeśli cena będzie powyżej 100PLN/msc, to mam obawy, że nie znajdziesz zainteresowanych wśród początkujących graczy, którzy będą wrzucać poszczególne projekty za 15zł w konkurencji, bo oni jeszcze nie mają kasy. A ci bardziej zaawansowani i tak potrzebują kilka czasem nawet kilkanaście hostingów pod zaplecza i dodają na niektórych narzędzia ze swoją licencją, czując się w ten sposób niezależni.

Nie będzie Ci łatwo zadowolić i jedną i drugą grupę jedną ceną.

Dlatego powinieneś postopniować.

zestaw basic - np. 50zł/msc

zestaw pro mini - 100zł/msc

zestaw pro - 150zł/msc

zestaw SEO - 200zł/msc i tutaj możesz jeszcze dodać 25IP, miejsce na spore zaplecze itp

i myślę, że przy tak zbudowanej ofercie możesz znaleźć klienta w każdej z powyższych grup

oczywiście możesz jeszcze zawrzeć zestaw Partner i znaleźć sobie przychylność również np. braci bliźniaków, którzy przy dobrej ofercie nie będą na Was patrzyć jak na atakujących, tylko chętnych do współpracy.

dymna.jpg

Ceny nie maja być fair, na tych kontach ma zarobić hosting i twórcy softów. Jeżeli to wejdzie w życie, to mam nadzieje że zostanie zdjęte ograniczenie, które obecnie uniemożliwia prace OmniAdd na kilku serwerach równocześnie.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ceny nie maja być fair, na tych kontach ma zarobić hosting i twórcy softów. Jeżeli to wejdzie w życie, to mam nadzieje że zostanie zdjęte ograniczenie, które obecnie uniemożliwia prace OmniAdd na kilku serwerach równocześnie.

Jakie ograniczenie masz na myśli ? 1 licencja=1 lokalizacja pod którą jest uruchomiona dodawarka.

początkujący, a co w poszczególnych pakietach ? My nie chcemy robić typowego hostingu SEO.

Pierwsze założenie było takie, że użytkownik nie dostaje dostępu do opcji typowego hostingu a jedynie do narzędzi które wybierze. Jednak biorąc pod uwagę fakt, że większość ma swoje licencje zrobimy plany zwykłe zoptymalizowane pod różne narzędzia. Dlatego opcja z 25IP nie wchodzi w grę raczej.

Owszem można coś takiego zrobić ale to już zwykły plan ale za 200 zł/mc nie znajdziemy chętnych :)

początkujący, a co w poszczególnych pakietach ? My nie chcemy robić typowego hostingu SEO.

Pierwsze założenie było takie, że użytkownik nie dostaje dostępu do opcji typowego hostingu a jedynie do narzędzi które wybierze. Jednak biorąc pod uwagę fakt, że większość ma swoje licencje zrobimy plany zwykłe zoptymalizowane pod różne narzędzia. Dlatego opcja z 25IP nie wchodzi w grę raczej.

Owszem można coś takiego zrobić ale to już zwykły plan ale za 200 zł/mc nie znajdziemy chętnych :)

nawet za 200zł/msc znajdziesz chętnych, jeśli będzie dużo w bundlu i sumarycznie wyjdzie z korzyścią dla użytkownika.

co do bundla? To już jest zależne, czym tak naprawdę dysponujecie poza usługami Koyotka... Pamiętając oczywiście o pewnego rodzaju gradacji według zasady: osoba w kategorii basic i tak nie da rady poprawnie obsłużyć narzędzia xyz, które powinno znaleźć się w pro, natomiast konieczne dla takiej osoby będą podstawowe automaty dodawania (publiker jak najbardziej do przemyślenia... chociaż nie wiem, czy nie wsadziłbym go w licencję pro) i jakiś analizer.

niestety nie jest mi łatwo Wam pomóc, kiedy nie znam narzędzi, które możecie użytkownikom zaoferować.

dymna.jpg

Ja także jestem zainteresowany takim hostingiem typowo pod uzywanie narzedzi i mysle ze takich osob moze byc sporo

Place miesiecznie iles tam i nie martwie sie o nic, do kazdego narzedzia mam prosty panel i jedyne co musze robic to potrybic nad mocno synonimizowanymi opisami, tytulami , iloscia dodawania dziennie, gdzie ma dodawac itd. Nie interesuja mnie zadne crony aktualizacje ani nic ;)

Dlatego wlasnie np uzywam pozycjo i espress bo tam jak wiemy tak to sie odbywa. Fakt ze indeksacja mocno mierna no ale narzedzia od indeksacji nie sa a od dodawania.

I jak to ktos powyzej napisal takze jestem za tym zeby mozna bylo np wykupic na miesiac dwa czy trzy a potem jak np nie wyklupie to zeby konto na np max pol roku czy tam ile moglo przejsc w stan uspienia, tzn zebym po reaktywacji nie musial wszystkiego od nowa dodawac, tylko zeby byla pamiec gdzie juz dodawalem swoje projekty itp.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności