Skocz do zawartości

Strona na której nic nie ma, utrzymująca się na czołowych miejscach.

glina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do szanownych kolegów pytanie, dużo mówi się o optymalizacji witryn, gęstości słów kluczowych, dobrze dobranych znacznikach META, dobrych linkach wewnętrznych itd ... Natomiast znalazłem taką stronkę jak https://www.czb09.pl , z mojej obserwacji wynika że strona o takim wyglądzie jest już 2 miesiące. Po wpisaniu SITE: wynik - tylko strona główna żadnych podstron, PR 1 i taka też strona jest cały czas na 7-ym miejscu w google przed naprawde stronami które mają dobry content.

To teraz moje pytanie jak ma się treść witryny do pozycjonowania? Bo na tym przypadku szczerze powiem nie widzę związku. Strona super spozycjonowana tylko jakimi metodami ? Jęzeli na niej nic nie ma.

Mówię tutaj o frazie np zlecenia budowlane pozycja 7.

Pozycjonowanie nie sprowadza się tylko do dobrych linków. Połączenie kilku "technik" tj. dobre linki, dobra optymalizacja itd da lepsze efekty niż tylko dobre linki lub tylko optymalizacja.

W przypadku tej strony nie ma co mówić o jakiejkolwiek optymalizacji ponieważ na domenie czb09.pl jest ustawione przekierowanie do ramki z adresu https://bycsoba.nazwa.pl/czb09/. Sprawdź kod źródłowy.

Przekierowanie 301 przekazuje "moc" pozycjonowania z jednej domeny na drugą. W ostatnim czasie można było zobaczyć jak ładnie działa 301. Wystarczyło obserwować wyniki dla słowa "pozycjonowanie". Minimum dla 3 domen zostały ustawione przekierowania 301. Oczywiście adresów nie podam z wiadomych przyczyn.

Kiedyś miałem witrynę... pozycjonowaną ok 2 lat. W zasadzie tylko i wyłącznie katalogi, potem swl przez co strona trafiła do filtra. Z filtra ją wyciągnąłem... znów byla wysoko na bardzo, powtarzam bardzo ogólne frazy typu "muzyka klubowa" itd.

Potem znajomy nie opłacił domeny, ktoś ją przechwycił i pomimo że na stronie praktycznie nie było już nic, żadnej treści, a jedynie system do parkowania domen - okazuje sie ze do dzis strona ma nie najmniejszy site, a na frazę "muzyka kubowa" jeszcze długi czas widniała w TOP4. Pisząc długi czas mam na myśli ok 8-10 tygodni. Generalnie żenada, że taka typu witryna mogła utrzymać się tak wysoko, zważając również że w pewnym momencie nie była kompletnie linkowana, potem aktualizowana, a na końcu jej zawartość była kompletnie niewartościowa.

Nie wiem czy to możliwe, ale po wyciągnięciu strony z filtra odniosłem wrażenie że bardzo, ale to bardzo ustabilizowała się na swoich wysokich pozycjach. jedyne co, to wyzerowali mi Pr ;] I ja osobiście nie miałem żadnych przekierowań.

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

to i tak jest pikuś a co powiedziec na stone ktora ma czysty plik laduje sie blank page a strona jest na pierwszych miejscach na dosc dobre hasla fakt byla pozycjonowana KIEDYS w tak do okolo stycznia tego roku. pozniej firma upadla. wstawili blanka i co strona jest i na google maps firmy i na pozycjach w serpach !

Z jakich konkretnie domen nie wiem czy się da, ale można przynajmniej czy są zrobione nawet darmowymi narzędziami.
Xenu wykrywa 301 ale nie wiem czy w tym przypadku

W majestic seo też można było sprawdzać

Niestety Gooogle powoli zaczyna się sypać, podobny przykład masz dla frazy np: "skecze". Pierwsza strona to czysta Joomla!, brak nawet jakichkolwiek metatagów zmienionych - nic na temat. Druga to pusta strona z napisem "Prace konserwatorskie.", które trwają tam już kilka lat. Potem dopiero jakieś mniej lub bardziej wartościowe serwisy, a im dalej tym ciekawsze. Nie wiem co się ostatnio dzieje, ale wyniki wyglądają tragicznie - a po wrześniu, nigdy w Google nie widziałem takiego syfu jak się porobił teraz... nikt tego już nie kontroluje chyba ;/

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności