Skocz do zawartości

czy samymi katalogami mogę sę wbić do top10

swinia

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam takie pytanie na które wiem, że będzie ciężko odpowiedzieć.

pozycjonuję stronę pod frazę która ma w google 283,000 wyników. Czyli nie zbyt dużo.

Dodaję codziennie stronę do 5-10 katalogów. Po prawie 2miesiącach pozycja waha się między 26-29miejscem.

Czy samymi katalogami mogę wbić się do TOP10??

Z tempem 5-10 dziennie to możesz to dość długo robić. Zakładając, że to najogólniej mówiąc przeciętne katalogi - dodawaj więcej, spokojnie jedno zero możesz dodać do tej liczby. Weź pod uwagę, że indexacja wpisów, jeżeli w ogóle taka nastąpi, będzie odłożona w czasie, czyli to co dodasz dziś zaindexować się może za 15 dni.

Wskazane jest też zbudowanie zaplecza - darmowy CMS, trochę tekstów, oddzielne IP i gotowe. Pozostaje kwestia podlinkowania. Jeżeli boisz się przywalić mocniej linkami w stronę docelową to jest to jedno z lepszych rozwiązań dla Ciebie.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

a mam pytanie takie.

postawiłem katalog na katalog.mojadomena.net

i teraz mam takie pytanie czy i kiedy dodać link z katalogu do domeny

i czy i kiedy dodać link z domeny do katalogu??

dodaję do katalogów ze spisu mara ale nie chciałem dać za dużo na początek.

to zacznę dodawać więcej dziennie

masz od razu blednę nastawienie 283,000 wyników,problem polega na tym ze Google zwraca w tej liczbie i ilość linków (anchorów) i ilość slow zindeksowanych w zawartości strony.

Dla określenia trudności frazy musisz mieć liczbę linków prowadzących do strony konkurencji, anchory tych linków, wiek domen konkurencyjnych stron i optymalizacja tych stron.A dalej jak mówią Rosjanie - czym dalej w las tym więcej drewna:)

co do drugiego pytania to takie linki maja znikoma moc SEO bo prowadza z jednego IP do tego samego IP

ja wbiłem 1 domene na 3 frazy katalogami, ale jak koledzy piszą trzeba umieć to robić:

1 fraza: 4 mln wyników: pozycja 6

2 fraza: 1 mln wyników: pozycja 7

3 fraza: 1 mln wyników: pozycja 7

Frazy, firmy z top 20 na "pozycjonowanie stron" wyceniali na około 1500 netto miesięcznie, dawałem dobre opisy i często wpisy gold, polecam także takie katalogi jak np di, gdzie w niektórych kategoriach są linki pr4.

Konkurencja była duża same duże firmy.

ja wbiłem 1 domene na 3 frazy katalogami, ale jak koledzy piszą trzeba umieć to robić:

1 fraza: 4 mln wyników: pozycja 6

2 fraza: 1 mln wyników: pozycja 7

3 fraza: 1 mln wyników: pozycja 7

Frazy, firmy z top 20 na "pozycjonowanie stron" wyceniali na około 1500 netto miesięcznie, dawałem dobre opisy i często wpisy gold, polecam także takie katalogi jak np di, gdzie w niektórych kategoriach są linki pr4.

Konkurencja była duża same duże firmy.

To powiem tak, SZACUN!

Mam nadzieję, że mi też chociażby uda się wbić do top10 pod frazę Ustka gdzie jest ponad 1mln wyników

Wierzę w moc katalogowania :)

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Oczywiście, że katalogami można.

Musisz jedynie zwiększyć intensywność. Te 10 czy 15 dziennie to Cię na 2015 rok do top doprowadzą.

A powielany limit 10 czy 15 katalogów dziennie to BZDURA TOTALNA.

Jeżeli nie pracujesz automatem to ręcznie nie jesteś w stanie zaszkodzić domenie.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

To powiem tak, SZACUN!

Mam nadzieję, że mi też chociażby uda się wbić do top10 pod frazę Ustka gdzie jest ponad 1mln wyników

Wierzę w moc katalogowania ;)

To musisz się bardziej postarać, bo linków na razie u Ciebie skromniutko... no i ten tytuł...

a w sprawie katalogów... oczywiście, że można, ale musisz zadbać przy wpisach o:

1. jakość wpisów

2. jakość katalogów

3. zdecydowanie zwiększyć ilość

4. zadbać o linki do wpisów w katalogach

i pierwsza dziesiątka do osiągnięcia

dymna.jpg

W zasadzie wszystko już zostało powiedziane. Dodam od siebie jednak, że katalogi to nadal potężne narzędzie. Mi TYLKO za ich pomocą udało się wbić na dwie mocno konkurencyjne frazy (pierwsza z nich Top 10, druga Top 3). Trwało to 6 miesięcy, ale się opłaciło.

Powtórzę:

- zwiększ częstotliwość dodawania wpisów

- zadbaj o ich unikalność i długość

- linkuj wpisy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności