Skocz do zawartości

Mogę się przyłączyć?

GregNahar

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Nazywam się Grzesiek. Marketingiem Internetowym interesuję się już od paru lat. Do tej pory działałem tylko na rynku anglojęzycznym, ale niedawno zafascynował mnie rynek polski.

To było tak: Parę dni temu koleżanka poprosiła mnie o zbudowanie strony dla jej nowej firmy. Oczywiście dałem jej mój ulubiony wykład z SEO (od jakiegoś czasu wszyscy znajomi muszą przez to przejść przynajmniej raz - ha, ha!) i przekonywałem, że potrzebuje nie jedną z miliona mało-efektywnych broszurek, ale porządną stronę przyciągającą klientów. Załapała dość szybko i wyraziła zainteresowanie.

Zacząłem się więc rozglądać po googlach i szybko zafascynowałem się polskim wydaniem SEO. Po zerknięciu na linki przychodzące naszej przyszłej konkurencji okazało się, że w Polsce optymalizuje się trochę inaczej niż w USA.

Zacząłem więc szukać informacji na ten temat i tak natrafiłem na PiO. Muszę przyznać, że to forum naprawdę robi wrażenie. Uważam, że do pewnego stopnia PiO jest lepiej zorganizowane od najpopularniejszego anglojęzycznego forum MI.

Może jeszcze dodam, że nadal mam pracę w "realu" (aż wstyd przyznać, wiem), ale mam nadzieję, że już w przyszłym roku uda mi się utrzymać rodzinę wyłącznie z Marketingu Internetowego.

Z góry dziękuję za to, że będę mógł się od Was wiele nauczyć. Mam też nadzieję, że i ja mogę się na coś przydać. B)

Pozdrawiam!

Witaj i powodzenia!
A tak po za tym to Witam :)
Witaj

Dzięki za ciepłe przyjęcie!

A Ja mam nadzieję że twój wykład na temat SEO także usłysze.
A może prowadzisz jakiegoś bloga nt. marketingu internetowego ? z chęcią bym poczytał.

Kiedy zacząłem wchodzić w IM to myślałem o podzieleniu się wiedzą, którą zdobywałem. Ale w pewnym momencie uświadomiłem sobie, że zbyt dużo jest w necie wskazówek od ludzi, którzy tak na prawdę nie są ekspertami. Niektórzy z nich są po prostu są zafascynowani zdobywaną wiedzą i to fajnie, że się nią dzielą (nie trzeba czekać aż się wie wszystko, żeby dawać rady innym, tak jak nie trzeba być najbogatszym człowiekiem na świecie, żeby wspomagać organizacje charytatywne). Gdybym miał trochę więcej czasu to chętnie bym prowadził bloga na ten temat Marketingu Internetowego.

Niestety, większość z tych "gurus" tak na prawdę jeszcze niczego wielkiego nie dokonała. Twierdzą, że Cię nauczą jak zarobić $100 w pięć minut pod warunkiem, że im zapłacisz $100. Wtedy Ci mówią: "No widzisz, jak to łatwo? Po prostu rób to co ja właśnie zrobiłem." To sprytne i na pewno w jakimś stopniu opłacalne, ale nie czułbym się dobrze w takiej roli.

Wprawdzie zarabiam już jakieś pieniądze, które na razie pozwalają spłacać miesięczne raty nowego samochodu. To duża ulga dla domowego budżetu, ale to jeszcze nie powód do ogłaszania niepodległości finansowej (a już na pewno nie czas na sprzedawanie kursu "zostań milionerem w dwa tygodnie"). Tym bardziej, że te dodatkowe zarobki wymagają jeszcze sporo pracy. A przecież jak wiadomo chodzi tu też o to, by się system sam napędzał, bez poświęcania dużej ilości naszego czasu.

Tak jak wspomniałem wcześniej, będę się dzielić tą wiedzą jaką posiadam, ale ponieważ polskie netowe realia są trochę inne od tych, do których się przyzwyczaiłem, myślę, że dużo się też nauczę od Was.

Pozdrawiam! ;)

[...]

Wprawdzie zarabiam już jakieś pieniądze, które na razie pozwalają spłacać miesięczne raty nowego samochodu. To duża ulga dla domowego budżetu, ale to jeszcze nie powód do ogłaszania niepodległości finansowej [...]

Mimo wszystko pamiętaj, że ten biznes chwiejny bardzo...

Trzeba mieć głowę na karku całą dobę. :)

Powodzenia!

Mimo wszystko pamiętaj, że ten biznes chwiejny bardzo...

Trzeba mieć głowę na karku całą dobę. ;)

Powodzenia!

Oj, to prawda! Dzięki!

Witaj, osobiście cieszę się, że dołączyłeś do naszego grona - interesują mnie różnego typu ciekawostki, tricki stosowane poza granicami naszego państwa, także mam nadzieję, że się podzielisz wiedzą ;)

Pozdrawiam,

Dawid.

Pewnie! Miło mi! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności