Skocz do zawartości

Hosting, MasterNET vs Prohost ?

lubicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Muszę dokonać wyboru hostingu.

Przeznaczenie to głównie strony oparte o CMS JOOMLA! oraz Wordpress.

Czy możecie podpowiedzieć, który Waszym zdaniem jest lepszy?

Interesują mnie pakiety odpowiednio:

- MasterNET - serwer PROFESSIONAL

- Prohost - Medium Biznes

Dla mnie najbardziej liczy się dostępność usługi /24h oraz możliwości konfiguracji ustawień.

Macie może jakieś doświadczenia? Proszę o podpowiedzi - każdy post przechyla szalę...

Pozdrawiam P.

Ja też bym brał masternet. Możesz zerknąc też na ofertę webh.pl, może linuxpl albo GłowaNET ale tutaj już nie zawsze jest 24h/7dni obsługa, choć w linux przerwy są krótkie w środku nocy i weekendy. Tylko, że linuxpl ma już serwerowię w Niemczech

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Nie korzystam z hostingu masternet, jedynie domeny - support raczej niezly.

W prohoscie mam 3 serwery starter biznes. Jesli chodzi o cPanel to po dluzszym czasie uzytkowania jest b przyjemny. Support jest b dobry, obsluga 24h(online czat, fajna sprawa), nie trzeba dlugo czekac na pomoc. W przypadku jakichs planowanych dzialan powiadomienie jest odpowiednio wczesniej. Bezawaryjny jak do tej pory.

masternet - średni panel, mogli by dać jakieś gotowe rozwiązanie - najlepiej DirectAdmina, bo trochę mnie wkurza, poza tym serwer na wysokim poziomie jakości usług.

prohost - wszystko ok, stabilność i szybkość na dobrym poziomie, Cpanel przejdzie

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

od siebie dodam że poczta w masternet nie stoi na wysokim poziomie. Często nie mogę się zalogować poprzez www.

Pozdr.

Jest wręcz pewien, iż piszesz o dalekiej przeszłości lub nie korzystasz z głównego WebMail'a z którym nie ma problemów z logowaniem (no chyba że poda się błędne dane do logowania :P ) i działa na niezależnym serwerze do którego dziennie loguje się dobrych kilkaset Użytkowników nie zgłaszających problemów z jego działaniem.

To tak w kwestji formalnej, jak coś to proszę pisać do BOK firmy.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

bałem się odpisać bo wiedziałem że Pan Adrian odpisze :-) loguje się poprzez adres https://www.masternet.pl/webmail/ i problem zgłaszałem poprzez BOK i dostałem odpowiedz że nie prowadzicie usług na poziomie 100% niezawodności.

Ze swojej strony dodam że loguje się do aplikacji, przeglądam wiadomości i nagle komunikat "Sesja wygasła" jak wygasła w np. 2 minuty ? albo wprowadzam login i hasło a system wyświetla "Błąd połączenia z serwerem". Lepiej korzystać z klienta pocztowego i tyle.

Pozdr.

Owszem możesz dostać taki komunikat po wprowadzeniu błędnych danych logowania.

No to jesteś chyba jedny który ma problemy z tym WebMail'em :D, a raczej że nikt inny go nie zgłaszał.

OK ja już się tu nie wypowiadam :P

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Owszem możesz dostać taki komunikat po wprowadzeniu błędnych danych logowania.

No to jesteś chyba jedny który ma problemy z tym WebMail'em :D, a raczej że nikt inny go nie zgłaszał.

OK ja już się tu nie wypowiadam :P

auto logowanie w firefoxie (nie mam innego konta, danych). Mam to samo na Ubuntu 10.04 i XP. Czyściłem ciasteczka itp. ale nie pomogło.

Szczerz mówiąc dziwię się, że wszyscy tak wychwalają Masternet.pl Owszem nie jest źle ale ja prowadzę portal lokalny i potrzebuję dużego uptime'u. A dosyć często obserwuję np. 10 minutowe przerwy (zdarzało się że i dłuższe). Jakby to było w nocy to bym to olał ale często się zdarza tak, że przerwa jest np. po godzinie 20, gdzie akurat najwięcej osób wchodzi na moją stronę. Przed wakacjami mocno poprawiła się stabilność i dlatego przedłużyłem usługę ale teraz we wrześniu znów obserwuję dosyć częste awarię. Co na plus to dobry support i dobre ceny w stosunku do parametrów. Stabilność - przynajmniej na moim serwerze, jest średnia.

I tutaj pytanie do Pana Adriana, co z ostatnimi pracami modernizacyjnymi? Podobno można było wybrać lokalizacje serwera a nie umiem tego znaleźć.

EDIT: O proszę. Właśnie teraz mi stronka nie działa. Na maila, FTP też nie mogę wbić. Host-tracker też pokazuje że nie działa.

EDIT2: 19:21 - już działa normalnie. Przerwa ~20 min, niestety znów w czasie oglądalności.

@deha21

Możesz szerzej opisać sytuację z tymi przerwami w działaniu? To jednak bardzo częsty przypadek czy raczej od wielkiego święta? Trochę mnie martwi taki fakt. Bo częste krótkie przerwy są gorsze niż większe zaplanowane. Czy z Twoim doświadczeniem polecisz ten hosting?

Z mojej strony polecam prohosta - masternet'a nie posiadam. Nawrzucałem tam sporo stronek na popularnych CMSach i smigaja dobrze. UPTIME jest bardzo dobry. No i zawsze wysyłają maile przed pracami administracyjnymi nawet jesli te prace to 1minuta offlina dla serwera. Mam tam konto starter biznes.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

No i zawsze wysyłają maile przed pracami administracyjnymi nawet jesli te prace to 1minuta offlina dla serwera.

Jak to się dzieje, że ja jeszcze nigdy nie dostałem takiego maila?

Generalnie fajni ludzi, dobry kontakt, przyjemny panel ale te awarie wg mnie są częste. Krótkie bo krótkie ale ja prowadząc portal nie mogę sobie pozwolić na choćby 10 min przerwy w godzinach powiedzmy 18-22. Tym bardziej, że portal jest nowy i konkurencja oraz internauci go obserwują.

Generalnie polecam MasterNET jeśli prowadzisz stronę której nie zaszkodzą takie przerwy, np. blog czy rzadziej aktualizowana strona tematyczna. Ja będę przenosił portal na innym serwer ale pozostałe strony zostaną na masternet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności