Skocz do zawartości

Hosting, MasterNET vs Prohost ?

lubicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam konto w masternet.pl od około 2 miesięcy. Przez pierwszy miesiąc wszystko działo ok, później zaczęły się problemy. Najczęstszy komunikat to, że serwer nie odpowiada. W ostatnią sobotę dostałem komunikat o przeciążeniu serwera (kod 503). Napisałem maila z zapytaniem co się dzieje (godzina 10:14). Ponieważ serwisy pracowały nadal bardzo wolno o godzinie 19 nasmarowałem drugiego maila. Około godziny 21 otrzymałem odpowiedz z sugestią bym przejrzał logi tam znajdę odpowiedź. Na moje pytanie jakie to zasoby przeciążam otrzymałem bardzo konkretną odpowiedź "zasoby CPU, RAM, maksymalny czas wykonywania się skryptów". Z errorlogow bym tego nie wyczytał. W poniedziałek sytuacja podobna, co jakiś czas zwiechy. Otwieram inne serwisy pod tym adresem IP i to samo ... czyli generalnie cały serwer jest przeciążony. Kolejny mail już bez odpowiedzi, wieczorem ponad 5 godzin serwer nie był dostępny. Wczoraj pakowałem walizki no i ten atak. Ogólnie jestem zaskoczony, przyznaję do masternetu przeszedłem tylko dlatego, że to tu czytałem pozytywne opinie. Teraz czuję się w obowiązku odradzić ten hosting każdemu.

Ja przez 9miesiecy użytkowania jestem zadowolony, są pewne szczegóły, które mnie wnerwiają, ale to nie czas i miejsce (póki co) do ich roztrząsania.

Nie kopmy leżącego, coś się ludziom przytrafiło - walczą jak mogą. Też jestem wściekły, ale jeszcze czekam..

Fakt faktem - że ostatnio strony wolno chodzą, a wręcz CZASAMI mają przerwy w działaniu - może jest to efektem podchodów pod wywrócenie do góry nogami serwera, a może jego przeciążeniem. Niemniej jednak, 9 miesięcy w miarę uczciwego funkcjonowania znacznie przeważa, nad powiedzmy - 2 dniami problemów..

Także- poczekajmy...

Wybaczcie - jestem seo-amatorem - Domki Ustronie Morskie - zapraszają!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności