Skocz do zawartości

Mapy google wariują

esder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od ok. godziny coś dziwnego się dzieje, firmy znikają (nie ma punktu, ani wpisu), po chwili się pojawiają ale po przybliżeniu znowu znikają (WTF?), odnośniki "więcej" w SERPach przekierowywują do konkurencji... Jak u was?

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Witam!

Od ok. godziny coś dziwnego się dzieje, firmy znikają (nie ma punktu, ani wpisu), po chwili się pojawiają ale po przybliżeniu znowu znikają (WTF?), odnośniki "więcej" w SERPach przekierowywują do konkurencji... Jak u was?

Czasami google maps ma takie bicia i skaczą pozycje przy mapach w ciągu doby nawet po kilka razy. Wydaje mi się iż to oznacza, że masz jeszcze słabo podlinkowane i duży wpływ na google maps ma panoramafirm oraz youtube, sprecyzowane w 100% dane takie same jak na stronie internetowej.

Ja na obecną chwilę jestem pod pod 5 frazami przy mapce na pierwszej stronie, jeszcze walczę o jedną frazę ale nie wiem czy się uda...

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

firmy które znikały były pod nr. budynku 12A, po zmianie na 12a wróciło do normy wszystko (albo sama aktualizacja wpisu pomogła?). Może to przypadek, może chwilowe zawirowania :)

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

firmy które znikały były pod nr. budynku 12A, po zmianie na 12a wróciło do normy wszystko (albo sama aktualizacja wpisu pomogła?). Może to przypadek, może chwilowe zawirowania :)

Tak jak napisałem powyżej. Jeżeli na stronie WWW masz napisane Adam Małysz, a do google maps dodajesz dane adam Malysz, to wtedy jest mało wiarygodny wpis dla google maps bo dane są rozbieżne z danymi na stronie www, a dla google maps to główny odnośnik.

Dobrze też jak masz dane w 100% wpisane, również bardzo duży wpływ mają komentarze od użytkowników, a jeszcze większe od właścicieli firm, którzy dodają komentarze.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności