Skocz do zawartości

Tanie domeny INFO ;)

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mała uwaga do przedłużeń domen w godaddy. Ja zawsze zwlekam z przedłużeniem. Zauważyłem, że oni przesyłają pod koniec ważności domeny kupon promocyjny pozwalający przedłużyć domenę taniej niż normalnie. Teraz przedłużałem domenkę i zamiast $10 z groszami zapłaciłem $8 z groszami. Można wtedy oczywiście przedłużyć więcej domen z tym kuponem. Przyznam, że jeszcze nigdy nie przedłużałem domeny w nominalnej cenie, zawsze jest przynajmniej $1 taniej.

Z resztą, oni b. często wysyłają kupony ale najczęściej jest to bonus przy zakupach $50-$70 i więcej.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Mała uwaga do przedłużeń domen w godaddy. Ja zawsze zwlekam z przedłużeniem. Zauważyłem, że oni przesyłają pod koniec ważności domeny kupon promocyjny pozwalający przedłużyć domenę taniej niż normalnie. Teraz przedłużałem domenkę i zamiast $10 z groszami zapłaciłem $8 z groszami. Można wtedy oczywiście przedłużyć więcej domen z tym kuponem. Przyznam, że jeszcze nigdy nie przedłużałem domeny w nominalnej cenie, zawsze jest przynajmniej $1 taniej.

Z resztą, oni b. często wysyłają kupony ale najczęściej jest to bonus przy zakupach $50-$70 i więcej.

Kiedyś mogą Ci nei przysłać i sobie przywłaszczą domenę.

Ciemna strona mocy!

A na zaplecze w sam raz jest GoDaddy. Domena nie musi być super to raczej małe prawdopodobieństwo, że Ci zakoszą z polską nazwą. Czyli rejestracja około 2 USD albo taniej jak się rejestruje więcej domen na raz. Odnowienie około 10 USD, czyli koszt utrzymania domeny przez 2 lata to 12 USD a przez pierwszy rok albo dwa lata z domeną i stroną SEO dużo się może zdarzyć. Być może nie będziesz już zainteresowany odnowieniem domeny.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Radze uważać z auto odnawianiem. Nie wiem czy to się przypadkiem automatycznie nie włącza...

2 dni temu opłaciło mi 2 domeny (jedna ok a druga zbanowana) bez mojej wiedzy... najciekawsze że przeszło przez paypala i paypal pobrał $ z mojej karty.

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

wole na zaplecze regionalne i funkcjonalne,GoDaddy naprawdę przywłaszcza domeny z dużym ruchem i PR.Tak przynajmniej piszą na wielu forach

Oni wysyłają czasami prośbę o weryfikację danych osobowych dla domen co mają jakąś choćby iluzoryczną wartość, wtedy warto im odpisać - ignorowanie takich czynności może prowadzić do utraty domeny.

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Oni wysyłają czasami prośbę o weryfikację danych osobowych dla domen co mają jakąś choćby iluzoryczną wartość, wtedy warto im odpisać - ignorowanie takich czynności może prowadzić do utraty domeny.

Weryfikacja domen ma miejsce raz w roku. Wysyłają kod i link w który trzeba kliknąć. Po kliknięciu wpisuje się podany kod i wtedy można już przejść do edycji danych właściciela domeny. Potwierdzamy i to wszystko.

Nie jest to jakaś kłopotliwa rzecz i z tego co piszą to nie ich wymysł tylko ICANN.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

GoDaddy naprawdę przywłaszcza domeny z dużym ruchem i PR.Tak przynajmniej piszą na wielu forach

Z drugiej strony, rynek domenowy w internecie jest na tyle olbrzymi, że równie dobrze konkurencja mogła puścić taką famę, która jak widać potrafi skutecznie odstraszyć. Jeden to gdzieś napisze, a reszta (jak tu) to powtarza. I tak powstaje mit i wrażenie, że "wszędzie się o tym pisze".

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności