Skocz do zawartości

Stron znikneła.

fud

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio dodałem sobie na dole strony menu przesuwane.

W menu zamieściłem linki ale do niektórych podstron tejże strony.

To menu pojawia się na każdej podstronie i oczywiście na stronie głównej.

Domena ma już można powiedzieć 6 lat.

Po wprowadzonej zmianie (2 dni później) zaczęły nagle znikać (w wynikach wyszukiwań google) podstrony które były bardzo wysoko

następnie te co były troszkę wyżej aż również wczoraj wieczorem zniknęła strona główna. Proces ten trwa od wtorku. :)

Na początku myślałem że ma to związek kolejnymi przetasowaniami w google , ale już teraz nie mam pewności.

Tak na wszelki wypadek dziś wywaliłem to menu z linkami z dołu strony.

Jak uważacie czy to menu mogło mieć wpływ na to co się wydarzyło?

Będę wdzięczny za uwagi.

:)

jeśli to wewnętrzne linki to mogą sobię być. To nie jest zakazane.

Nadal sa zawirowania w guglu i czasami trza czekac do 2 tygodni.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

To są wewnętrzne linki.

Na razie wywaliłem to menu wczoraj i dziś już część stron wróciła do indeksu.

Wystraszyłem się jak i moją główną stronę wywaliło.

Nie wie czy to zbieg okoliczności czy faktycznie to menu powodowało jakieś niechciane zmiany.

Więc wrzuć jeszcze raz :)

A tak naprawdę to pewnie czysty zbieg okoliczności. Czasem strona znika na 1-2 dni - normalka. Jeśli ze strony ma się dużą kasę, to rzeczywiście s*a się po gaciach :)

To są wewnętrzne linki.

Na razie wywaliłem to menu wczoraj i dziś już część stron wróciła do indeksu.

Wystraszyłem się jak i moją główną stronę wywaliło.

no to na bank nie przez te linki, od 2 tyg tak mi nowe domenki latają i wóczas można dostać zajoba ;-P

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Witam ponownie

Dziś już moja strona w większości przypadków wróciła na swoje miejsce (jeszcze nieliczne podstrony błąkają się gdzieś poza indeksem)

Więc postanowiłem znów wrzucić moje menu przesuwane z linkami wewnętrznym w celu sprawdzenia czy to ono było powodem znikania mojej strony czy nie.

O wyniku końcowym powiadomię, może się to komuś przyda w przyszłości jako instrukcja jak nie dostać zawału lub jako ostrzeżenie nie stosować

takiego menu na stronie.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Widzę brak odpowiedzi czyli wrzucone menu nie zmieniło niczego :) Aczkolwiek i tak jestem ciekaw....może coś napiszesz?

----

Pozdrawiam, Paweł Wojciechowski

Bardzo lubię Lucida Console. A niżej link jeśli ktoś potrzebuje pomocy w tematach innych niż pozycjonowanie :)

Outsourcing IT - Konopnickiej.Com

----

Wybaczcie że nic nie było do tej pory pisane przeze mnie.

Jeszcze sprawdzam.

Ale jak usunąłem menu przesuwane to wszystko wróciło do normy pusz strony głównej która spadł z 12 pozycji na 45.

Wczoraj znów dodałem menu przesuwane ale już nie było zamieszczone w java ale w <marquee> .

No i jak na razie to znów zaczynają dziać się straszne rzeczy.

Zaczęło się od strony głównej na razie zniknęła z wyników wyszukiwań.

Nie wiem co na razie mam o tym sądzić.

Poczekam chwilę i zobaczę co dzień następny przyniesie.

Będę znów pisał jak się to wszystko rozstrzygnie.

Trochę przestaje to rozumieć ale jeszcze się nie załamuje.

To są same linki do podstron tej strony.

i oddzielone są 3 <h2>.

linków jest ok. 106 ale są to wewnętrzne.

Jak przeglądałem strony konkurencji która jest w top 5 to zdarzało się że mieli i 350 linków wewnętrznych z tego niektóre się powtarzały.

Tak sobie pomyślałem i właśnie to sprawdzam czy w tych linkach tzn w auchorach nie przesadziłem ze słowem kluczowym.

Każdy auchor miał to samo słowo kluczowe plus nazwa miejscowości (bo linki prowadzą do podstron dotyczących miejscowości)

np. hot-dog warszawa, hot-dog kraków itd.

Do tego każdy link też miał title='hot dog w warszawie" itd.

Teraz usunąłem title wszystkie i wszystkie słowa kluczowe poprzedzające nawę miejscowości.

Zrobiłem to rano tak że muszę czekać chwilę na to czy będzie efekt.

Zasugerowałem się konkurencją która miała tak samo a jest w top 5

Załamka.

jeżeli hodzi o te <h2> to jest ich tylko 3 sztuki na 100 linków - bo trochę się nie sprecyzowałem na początku i ktoś mógł by pomyśleć że jest ich tyle co linków lub 3 na link.

Witam ponownie.

Małe podsumowanie.

Na początku wrzuciłem sobie na stronę przesuwane menu z linkami wewnętrznymi.

Menu było napisane w Java efektem tego było że po 2 dniach zaczęły mi znikać podstrony z wyników wyszukiwań.

Po kliku dniach usunąłem to menu i poczekałem aż wszystko wróci do normy.

Po ok tygodniu było już jak wcześniej.

Każdy mówił mi że linki wewnętrzne nie powinny mieć wpływu.

No to gdy już wszystko wróciło do normy znów zamieściłem to nieszczęsne menu i scenariusz sie powtórzył po ok. 2 dniach zaczęło się wszystko sypać. No to tym razem nie czekałem już i odra wywaliłem to menu.

Znów ok. tygodnia czekałem aż mi wszystko wróci do normy ale już nie tym razem.

Strona główna poleciał w dół o jakieś 40 pozycji no to dramat.

Postanowiłem wrzucić znów to menu ale już nie napisane w java tylko w <marquee> i już na drugi dzień było widać efekt wywaliło mi stronę

główną z wyników i kilka podstron.

Idąc tropem tekst ten sam a rodzaj kodu dla menu inny więc może błąd tkwi w tekście?

Więc wywaliłem wszystkie słowa kluczowe które się powtarzały a w auchorach pozostawiłem tylko nawy miejscowości do których kieruje link.

Było to w Piątek 22.10 i teraz czekam narazie brak efektu.

Nie wiem czy chodzi o to że te linki może powinny być nieruchome (statyczne - jak to gdzieś wyczytałem)

Ręce opadają. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności