Skocz do zawartości

Nowe WP w spisie Mara

qlwik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mariusz proponuje Napisz sobie system sprawdzający precle, bo robi się wielki bałagan...

NP są precle które mają wyłączone rejestrację, lub są obecnie jako "publiczne", a za chwilę jak już "nazbierają wpisy" ich właściciel włącza filtr i nagle artykuły tracą linki i precel jest zamykany, ale nadal jest na liście jako publiczny ... a tu chyba nie o to chodzi ...

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja wciąż nie rozumiem dlaczego takie syfy jak te poniżej dodawane są do spisu... To wciąż ten sam spamer, który dodaje nie precle tylko swoje WP!

[...]

Użytkownik ten został usunięty a wraz z nim wszystkie jego katalogi.
Mariusz proponuje Napisz sobie system sprawdzający precle, bo robi się wielki bałagan...

[...]

Dziś wdrożyłem skrypt sprawdzający czy można się rejestrować, w połączeniu z ręczną moderacją pozwoli odsiać te precle.

Przykład:

https://www.katalogiseo.info/checkwp.php?q=...g.edzieci.info/

https://www.katalogiseo.info/checkwp.php?q=.../www.ak47.az.pl

Lista WP w tym spisie to obecnie śmieć. Nie warto z niej w ogóle korzystać.

Moderacja nie działa, więc można dodawać CO SIĘ CHCE. Wśród ostatnich adresów widać WP z linkami nofollow i strony firmowe. Tak więc... dodajemy? :)

Moderacja działa cały czas, co do tych wczorajszych stron firmowych sam je zaakceptowałem, byłem wczoraj trochę "zmęczony" przy moderacji, przepraszam. Każdy raport jest rozpatrywany codziennie, co do linków nofollow, nie jestem wstanie wszystkiego wyłapać, dlatego takie coś proszę zaraportować, a wpis zostanie natychmiast wykasowany ze spisu.

Ostatnio miałem trochę mało czasu na moderację (miałem sporo spraw do załatwienia z kupnem samochodu),

ale od dziś wdrażamy kilka skryptów, które powinny przywrócić spis do poprzedniego stanu.

Za utrudnienia przepraszam, i zachęcam do dalszego aktywnego korzystania ze spisu, zgłaszania uwag, wysyłania raportów itp.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

• 1 miesiąc temu...

www.athlon.waw.pl
www.athlon64.waw.pl
www.athlon64fx.waw.pl
www.atykuly-chemiczne12.tarnobrzeg.pl
www.audio-video12.tgory.pl
www.audyty-energetyczne12.pila.pl
www.autoczesci12.olawa.pl
www.autohandel12.mielno.pl
www.autoholowanie12.bydgoszcz.pl
www.autokasacja12.kazimierz-dolny.pl
www.automaty12.konskowola.pl
www.automatyka-biurowa12.lapy.pl
www.auto-zlom12.ostroda.pl
www.auto-zlomowanie12.czeladz.pl
www.badanie-srebra12.olecko.pl
www.badanie-zlota12.olkusz.pl
www.bang-olufsen12.stalowa-wola.pl

Mar, jak nie zablokujesz tego śmieciarza to niebawem w ogóle nie będzie się opłacało trzymać działu WordPress. Część adresów nie działa, wiele ma wyłączoną rejestrację. Gość nadal wstawia do Twojego spisu postawione z automatu WordPressy, a po chwili blokuje rejestrację i masz tam od zarąbania takich śmieci.

Edycja: ta lista na górze to jedynie maluteńki wycinek tych wszystkich syfów z listy.

Czyścimy to cały czas, już jest skrypcik na to... więc takie katalogi w spisie są zaledwie kilka dni...

taka mozolna praca, mój czas itp... ale jak widać niektórzy nie potrafią do tego dojrzeć.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

..po co? by go zlinczować? To nie ciągle ta sama osoba, co jakiś czas ktoś urywa się z choinki, myśli, że jak postawi ponad 1k precli, czy katalogów zostanie "wielkim" pozycjonerem, a po miesiącu zalicza bana.... albo nawet nie uda mu się tego zaindeksować.

Niestety ciągle były i będą pojawiały się takie osoby, miejmy nadzieję, że będzie ich coraz mniej.

Mar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności