Skocz do zawartości

znow klopoty z superhostem

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Znow mam podobne problemy z superhostem jak kiedys - zablokowane konto z

powodu rzekomego zbyt duzego obciazenia procesora. Jak twierdzil Erbit superH

blokuje konta na chybil trafil jesli im sie grzeja procesory, wiec pytanie, czy ktos dostal ostatnio ostrzezenie lub ma zablokowane konto z ww. powodu?

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Znow mam podobne problemy z superhostem jak kiedys - zablokowane konto z

powodu rzekomego zbyt duzego obciazenia procesora. Jak twierdzil Erbit superH

blokuje konta na chybil trafil jesli im sie grzeja procesory, wiec pytanie, czy ktos dostal ostatnio ostrzezenie lub ma zablokowane konto z ww. powodu?

93183[/snapback]

ja to dzis dostalem... ale konta nie blokuja - to automatyczne wiadomosci.

s48

przed dwoma tygodniami zaczęły się kłopoty - takie pady minutowe dwa - trzy razy dziennie. Ale dzisiaj to już co kilkanaście minut a serwer grzał na 25 - 30. (przy 4 zapala się lampka). Ogólnie - jak kupowałem to żadko kiedy było powyżj 5-6. Więc dowalili tam pewnie co mogli i zajechali serwer.

wiesz, nie monitoruje tego non stop bo nie mam potrzeby. wbrew pozorom serwer chodzi sensownie i proboemów (na razie) nie ma. ale to pewnie kwestia czasu. przy okazji sprawdzam co jakis czas i zawsze jest wiekszy niż 10... wprawdzie w tej chwili 3,40 ale juz pozno :peace:

ja mam skomplikowany algorytm numeryczny i zgodze sie ze moze obciazac serwer ale pikami po kilka sekund i tak go zwolnilem przez ponad miesiac byl spokoj teraz znow cos nie gra, piernicze, przenosze sie na inny hosting - zobaczymy czy to kwestia skryptu czy hostingu - stawiam na to drugie.

Jesli na innym hostingu bedzie wszystko ok, bede goraco odradzal superhosta i

pomysle nad antyreklama oj, pomysle. a i z nimi sobie pogadam inaczej bo do tej pory bylo po dobroci.

Czytając już wcześniejsze posty nie pakował bym się w superhosta na 100-we, bo czy jest sens przy komercyjnych serwisach lub z np. adsense ładować się w hosting, który ma tam powiedzmy 50/rok cenę niższą - dla mnie bez sensu - cena to nie wszystko.

Helz jak moglbym doradzic to zwroc uwage jaki soft uzywasz do monitorowania wydajnosci serwera.

Co ile czasu sprawdza dostepnosci.

UPTIME 100 % jest dla mnie malo wiarygodny mimo ze to 3 dni.

Pamietaj ze http 80 port bedzie odpowiadal nawet naglowkiem ale wcale to nie oznacza ze serwer dziala, ping nie oznacza tez ze strona dziala.

Ja uzywam skrypt ktory ma za zadanie wykonania komend get,post, http 80,ping itp i wtedy mam pewnosc ze httpd dziala.

Na zwyklych monitorach nie raz sie przejechalem. Wykazywaly dzialanie serwera bo i serwer dzialal lecz co z tego ze serwer dzialal jak apache sie zwieszalo i monitor bazujacy na testowaniu poru 80 czy pingowaniu tego nie wylapal.

Pzdr

Możesz mieć rację, nie przeczę. Nie będę bronił tego hostingu, bo dość często miewałem problemy z logowaniem do cPanelu, a gdy dzwoniłem, to Admin był wielce zdziwiony, że to możliwe. Jednak ostatnio raczej nie narzekam, monitoruję to w ten prosty sposób i chcę zobaczyć, jaki wynik pokaże. Oczywiście nie traktuję tego wyniku, jako rzeczywistego uptime 100%, bo doskonale wiemy, że to nie to ;) Powiedzmy, że jest to wskaźnik, który wyłapie jakieś większe awarie.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności