Skocz do zawartości

znow klopoty z superhostem

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

o co ci chodzi? mozesz grzeczniej wyartykułowac swoje frustracje?!?

Pozwolę sobie...

Jeśli mnie pamięć nie zawodzi (tak jak wzrok) to pierwsze poważniejsze kłopoty z SH zostały opisane przeze mnie.

Powtórzę nieco z tamtej wypowiedzi:

1. W miesiący poprzedzającym moje 'obciążenie procesora' miałem prawie 2 razy wiekszy transfer (dokładniej 1,7 razy większy).

2. Nie nastąpiły żadne zmiany w programie CGI (podkreślam - żadne)

w związku z tym skąd nagle po zmniejszeniu odwiedzin wystąpiło obciążenie procesora (!?), że nie wspomnę o tym iż nie byli w stanie podać jaki skrypt to robi.

Amen w tej sprawie.

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no nie amen bo zupełnie nie zrozumieliście tego o czym pisałem. proponuje jueszcze raz przeczytać co ten człowiek im zainstalował i jeszcze twierdził, że to z pewnościa nie jego obciążenie. przecież ja nie podważałem wczesniejszych dyskusji. zreszta sam mam resellera w SH. po prostu jak ktos instaluje php by przemo to musi sie liczyc z taka ewentualnoscia na kazdym serwerze.

no dla mnie tez. poza tym juz kiedys rozmawialismy w kilku watkach o pozostalych przypadkach. a teraz byl konkretny post i konkretna odpowiedz a nie rozwlekanie od nowa calej historii z Sh :D

Powtórzę nieco z tamtej wypowiedzi:

1. W miesiący poprzedzającym moje 'obciążenie procesora' miałem prawie 2 razy wiekszy transfer (dokładniej 1,7 razy większy).

2. Nie nastąpiły żadne zmiany w programie CGI (podkreślam - żadne)

w związku z tym skąd nagle po zmniejszeniu odwiedzin wystąpiło obciążenie procesora (!?), że nie wspomnę o tym iż nie byli w stanie podać jaki skrypt to robi.

Moim zdaniem po prostu SuperHost wprowadził przejrzyste zasady dopuszczalnego obciążenia, których wcześniej brakowało i często powodowało toprzeciążenie serwera jeśli więcej niż jeden osobnik sprawdzał jego wytrzymałość.

Wg. informacji podanych przed admina to:

średnie zużycia dla kont:

reseller_mini 4

reseller_midi 5

reseller_max  6

reseller_pro  7

Przy dwukrotnym przekroczeniu normy generowane są ostrzerznia, powtarzające się ostrzerzenia klasyfukują konto do zawieszenia.

Wg. informacji podanych przed admina to:

No coż... zawierając z nimi umowe niczego nie mialem na temat obciążenia. Po wtóre, zmian w moim skrypcie dawno nie było... zaczeły sie problemy i wtedy zacząłem dostawać monity.

Poza tym jak to ktos tu pisał na innych serwerach te same skrypty nie 'przeciazaja prcesora'. Ten przykład ktory podales jest kolejnym dowodem na niekompetencje SH gdyz wszystko jest wymierne a stosowanie jakiesj niezrozumialej skali 1,2,3,4,5,6 to poprostu żenada !

Amen

Wlasnie wylaczyli mi konto na s46. Faktycznie, programista dal xxxx, nie przetestowal nowego skryptu. Szukamy obecnie bledu. Jednak obsluga SH mnie zadziwia. Po raz pierwszy mialem z nia do czynienia. zadzwonilem na numer gostka i slysze, ze on nic nie wie, ze to admin wylaczyl konto, ze baza przeciazona, ze dzis bedzie odpowiedz co i jak. Oczywiscie powiadomienia o wylaczeniu nie przyslali.

W koncu przyszla odpowiedz mailem, ze szukaja przyczyn, i ze nasze konto powoduje awarie. Pytaja jasz szybko mozna skrypty zmienic. No oczywiscie - od reki (wystarczy modul wylaczyc). Poszla taka odpowiedz. Chcialem sie upewnic, ze jeszcze dzis odblokuja. Pierwszego telefonu nie odebral, a potem komorke wylaczyl. No i zostalismy na lodzie.

Nasz blad jest oczywisty, moze tez troche za ostro potraktowalem kolesia za pierwszym razem. Ale takie ostentacyjne zlewanie klienta zakrawa na groteske. Tak jakbysmy to my dla nich byli, a nie oni dla nas. Sytuacja miala miejsce o 21.30

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Podobnie miałem - ale trafiło w "ludzkie godziny" - a skrypt dało się "naprawić" w 2 minuty więc po 10 włączyli.

Ale np. ja mam bez przerwy problemy z mailami - niby przez system antyspamowy.

Chociaż oczywiście nie spamuję (mój dostawca internetu jest "open relay" i to niby wystarcz uznać to za spam - jakby 90% dostawców w Polsce łacznie z tepsą nie było "open relay")

Najgorsza sytuacja - bo maile "giną" - nawet bez zwrotki do osoby wysyłającej - że poczta nie doszła.

Taka awaria była z czwartku na piątek. Mieli w piątek "odzyskać maile" - oczywiście zlali sprawę. Po prostu porażka. Jedyne co mnie powstrzymuje od "pożegnania" - to to - że nie mam czasu żeby męczyć się i wszystkie serwisy przenosić.

Ale np. ja mam bez przerwy problemy z mailami - niby przez system antyspamowy.

Nie 'niby' tylko właśnie przez system antyspamowy. Miałem dokładnie to samo ze wszystkimi szczegółami, które opisałeś.

Efekt jest taki, że wyłączyłem system antyspam'owy i teraz dociera do mnie wszystko - dosłownie wszystko.

Nie 'niby' tylko właśnie przez system antyspamowy. Miałem dokładnie to samo ze wszystkimi szczegółami, które opisałeś.

Efekt jest taki, że wyłączyłem system antyspam'owy i teraz dociera do mnie wszystko - dosłownie wszystko.

102609[/snapback]

Jesli mi odpiszesz, że można gdzieś w c-panelu albo whm wyłączyć antyspama - to szukam młotka albo skoczę na Pragę i zacznę wołać epitetami na Legię - niech robią ze mną co chcą.

W końcu - po co na ziemi ma chodzić jeszcze jeden idiota.= pabel

To nie to. Konfiguracja jest standardowo wyłączona.

U mnie to poskutkowało... może włącz i wyłącz !?

Skoro to masz wyłączone to jakim cudem program antyspamowy moze być przyczyną niedocierania poczty !?!? Widać chyba znow SH nie wie co sie dzieje na ich serwerach. U mnie przyczyną niedocierania poczty było dokładnie to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności