Skocz do zawartości

znow klopoty z superhostem

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, superhost przesadza, ostatnio 25 grudnia moje konto nie działało przez 4h30min i 25sec. Dziś od około piątej znów nie działa, powiedzcie jak można od nich wyegzekwować pieniądze na przenosiny do innego hostingodawcy? W ogóle co zrobić żeby zerwać z nimi wcześniej umowę i czy można odzyskać kasę za pozostały okres ważności konta? W ogóle czy jakieś konsekwencje wobec nich można wyciągnąć???

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A może by tak zebrać się razem do kupy i zrobić im koło pióra zbiorowo ?? (kupa jak wiadomo może zrobić sporo smrodu :))

//////////////////////

właśnie odbyłek krótką rozmowę z technicznym od nich i grzecznie wyjaśniłem, że po prostu mam ja tego dość i moi klienci też i zastanawiam się serio nad wkroczeniem na drogę prawną (zwrot kosztów za przenosiny oraz strate $$$ - co można łatwo wyliczyć)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokładnie, w kupie zawsze raźniej :)

Tylko co można tak naprawdę im zrobić, coś co może ich nauczy..

Strony wciąż nie działają...jeśli stracę wszystkie dane, to...cały rok pracy poszedł w piz...gdzies :)

Heh, ja mam backup sprzed tygodnia, a w sklepie było troche zamówień. Jak wszystko nie wstanie, to wkurzę się nie na żarty. Gdyby to nie był 31 grudnia, to bym wrzucił wszystko na locala i przyhostował u siebie zanim nie staną na nogi... tylko kto to przerzuci potem, na kacu ?:)

Dała matka rozum? To kombinuj.

k@#$@#$@ s40 tez lezy, zaraz mnie krew zaleje...

wczoraj dopiero zestawili mi dedyka, postawiłem na razie apache2, php4, mysql 4.1 zaraz zaczne konfigurowac poczte i reszte... jeszcze troche minie zanim będe mogl sie przeniesc.. no i of coz superhost musi najpierw wstac :) wrrrrr......

ja zaczynam być poważnie wk**** i po nowym roku każe im przenosić konta na inne serwery i wszystko maja zrobić sami :) palcem nawet nie tknę przy przenosinach.

//////////////////////////////

Normanos to nie kwestia wyłożenia poszczególnych serwerów

padł im serwer DNSów

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Kurcze, jak nie zrobią tego dzisiaj, to znowu wszystko poleci na łeb na szyję w googlach itd. Jak nie zrobią tego w ogóle to stracę wszystko nad czym pracowałem i...znowu od początku???

Erbit nie da się odzyskać kasy??? Kurcze chociaż tyle żeby można było gdzieś się przenieść, ja nie zarabiam na stronach, wszystko co mam to strony pasjonatów lub społeczników i jak tu teraz działać, jak się nie ma grosza?

Czy na prawdę Hosting w Polsce polega na tym, że ty płać a my Cię wydymamy, prędzej czy później, bo i tak nie mamy zielonego pojęcia o tym jak zajmować się serwerami, póki samo idzie to dobrze, a jak się popsuje to już masz problem, my sie zwiniemy a ty rób co chcesz???

beerbant: znaczy sie lezy CAŁY SH od a do z??!?!?! ło matko... maja prze****

ps. a mi sie właśnie udało zrobić FTPa i teraz biore się za postfixa, a potem za dorobienie php5 jako cgi :)

ano leży cały superhost ale dopiero bedą mieli prze***** jak ja osobiście się u nich zjawie

Nie raz się pociłem i rzucałem mięsem jak Superhost d... dawał czyli zwisał po kilka / kilkanaści i nawet dziesiąt razy na dzień. Co prawda chwilowe to zwisy były, takie po kilkanaście sekund do kilku minut ale to i tak jest nie dopuszczalne. Od wielkiego święta może się to przydarzyć.

I może tu zaraz ktoś w stylu Normanosa wyskoczyć - darmowe nuki i tym podobne.

Oskrobane z masy wodotrysków PostNuke nie jest świnią co moc procka zżera.

A takich miałem 7 na kocie (tym ostatnim przed resellerem).

Naprawdę cud że udało się uwinąć z domenami firmowymi (firmówki statyczne wogóle nie generują obciążenia) a na superhost zostały tylko hobbystyczne, właśnie te postnukowe.

A co do ich wykrywacza przeciążeń to istna parodia :)

Debatowałem wcześniej telefonicznie żeby dali mi trop. Ale d... w płocie.

Są w stanie jedynie stwierdzić że moje konto obciążyło procka w jakimś tam procencie w danym dniu.

Zero informacji o godzinie, o domenie, o katalogu.

Tylko plik podali, ale index.php to prawie na wszystkich serwisach występuje...

Stanowczo odradzam superhost. Sprawdziła się stara prawda - tanie mięso jedzą psy...

Dzisiaj cały superhost leży i kwiczy od bladego świtu, czyli po prostu wyparował, nawet domen nie mogę przenieść :-|

A wykupiłem Tytana na www.amm.net.pl

trochę kosztuje lecz serwery na AMM są sprawdzone przez mnie i moich dobrych znajomych. Sam już mam u nich małe konto od 2 lat. Dzięki temu mam spokój ducha (przynajmniej z tymi domenami co tam już się usadowiły)

Niestety, jeśli czerpie się kasę z sieci to nie ma co oszczędzać na hostingu.

Co do akcji anty superhostowej, to nie ma co tworzyć specjalnych stron lub wykładać specjalne środki na kampanię anty-SH.

Superhost nie obroni się przed negatywną opinią użytkowników która rozejdzie się w sieci błyskawicznie na forach i różniastych newsach.

Obecnie coraz więcej ludzi zanim wykupi konto to zasięga opinii.

Więc zła reputacja to już skok w przepaść.

Co najwyżej ich lot ku ziemii będzie trwał bardzo długo,

może do memoentu styku z glebą opracują jakiś spadochron,

lecz szanse są duże że sami siebie właśnie załatwili na dobre.

Więc szkoda więcej czasu im poświęcać - wystarczy ludków uświadamiać przy okazji, a swoje strony przeniść gdzie indziej.

Jasne, ale jak teraz przeniesimy swoje strony ?:) I czy po masowej przesiadce pozycjonerów następny hosting nie odleci ? Nie zapominaj, że większość z nas posiada bardziej obciążające rzeczy niż 5 podstron w html :)

Easyisp wygląda fajnie, jednak ich oferta nie precyzuje np. czy jest dostęp do php5, które jest mi niezbędne. Narazie tymczasowym rozwiązaniem będzie host u siebie w domciu, a potem będę się zastanawiał nad resztą serwisów.

Ps. Dodałem na WebHostingTalk.pl swoją opinię i link do tego tematu, żeby ludzie wiedzieli, co się dzieje na SH.

Dała matka rozum? To kombinuj.

k@#$@#$@ s40 tez lezy, zaraz mnie krew zaleje...

Udało mnie się do nich dodzwonić... Padł im serwer DNS więc wszystko leży (albo bardzo poważna część). :)

No ale robcie jak chcecie..

Oj... byłbym ostrożny w polecaniu tej usługi... Niestety też ma czasem problem - co prawda nie tak często jak SH ale już słyszałem złą opinię o easyISP.pl a skryptoreklama nie jest potrzebna...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności