Skocz do zawartości

znow klopoty z superhostem

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

odpowiedź g**** warta sami nie wiedzą kiedy się z tym uporają

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety komorka do Superhosta nie dziala, caly czas mam,ze sa poza zasiegiem.

Dla ludzi broniacyc SH odpisuje. Nie mam tam stronki za 100zl na rok tylko konto resellerskie za 200zl/miesiac. Nie mowie,ze to duzo wiem,ze inne oferty sa duzo drozsze, ale skoro

1) mam umowe z SH, ktora mowi o tym,ze WSZELKIE awarie beda usuwac do 4 godzin, bo specjalnie taka umowe sobie z nimi zalatwilem i zamierzeam z niej skorzystac

2) zobowiazuja sie do poprawnego dzialania wszystkich uslug 24h/na dobe

to chyba mam co wymagac prawda? Tutaj nie chodzi o to, czy to jest niskobudzetowy hosting. Moge sie pogodzic z tym,ze ktos mi nie bedzie chcial pomoc w jakis konfiguracjach, ale PAD najwazniejszych DNS to jest sytuacja POWAZNA. Powinnien byc ktos, ktokolwiek kto odbiera cholerne telefony i uprzejmie mowi chociaz "jest awaria, wiemy, dzial techniczny naprawia i za godzine, dwie lub trzy jest planowane usuniecie usterki"

Najgorsza sytuacja jest teraz kiedy nikt kompletnie nie odbiera tam telefonow, na strone sie nie da wejsc,zeby zglosic reklamacje. Czego mam oczekiwac??? Ze ktos z kacem w poniedzialek ewentualnie okolo 11 za to sie zabierze????? To nie jest niskobudzetowy hosting. TO w ogole nie jest hosting wiec prosze nie pisac,ze to leaseweb etc... bo to bzdura. Niskobudzetowy hosting moze nie ma pewnych opcji, ale samo zglaszanie awarii powinno byc dostepne. Gdzie ja mam ta awarie zglosic???

Poza tym.

1)Jak moze byc tak,ze oba NS siadaja??? Po to jest drugi,zeby stal w osobnej sieci i zeby dzialal NIEZALEZNIE. Po to sie stosuje dwa nameservery i wiecej czasem nawet.

2) JEsli sie ma backup rekordow dla domen to postawienie samego jednego nowego nameservera to jest chwila. Oczywiscie sytuacja sie komplikuje, jesli wszystko "lezy" sobie zagranica i tam tez wszyscy maja wszystko w du**e.

KWestia jest tylko jedna, skoro my mamy niskobudzetowy hosting w Superhoscie wcale to nie znaczy, ze Superhost ma niskobudzetowy hosting w leaseweb!

--

Marcin

Zapraszam na strony poświęcone miastu Szczyrk

lekarstwo na pady DNS'a w superhost: NSy domen na freedns.sgh.waw.pl lub xname.org.

eeeaaayyy :peace: Może głupie pytanie, ale... Co to da i czym to się je??? :D

odpowiedź g**** warta sami nie wiedzą kiedy się z tym uporają

o rany :)

Kurcze, jestem ciekaw jak już sobie z tym poradzą, o ile sobie poradzą :) to jak się nam będą tłumaczyć i ciekawe co powiedzą jak spora część osób, jeśli nie wszyscy klienci zażądają pieniędzy za poniesione szkody, lub zerwania umowy i zwrotu kosztów gdyż firma nie wywiązała się z usługi...choć założe się, że oczywiście nie będzie to ich wina i nikt na jakiekolwiek rekompensaty nie ma co liczyć, ewentualnie dadzą tym co najwięcej stracili miesiąc gratis, lub coś w tym stylu...

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

lekarstwo na pady DNS'a w superhost: NSy domen na freedns.sgh.waw.pl lub xname.org.

eeeaaayyy :peace: Może głupie pytanie, ale... Co to da i czym to się je??? :D

to da, ze na s37, na ktorym mam jeszcze 3 stronki, chodza dwie (korzystajace z NS xname.org), a trzecia, ktorej bawilem sie w zmiany NS'ow i wskazuja na SH'owe lezy.

Ma to tez minusy - musisz samemu uaktualniac wszystkie zmiany IP'kow SH.

Sluchajcie proponuje wystapienie ze zbiorowym pozwem przeciwko Superhostowi w celu odzyskania straconych pieniedzy. Umowa jest umowa. Oni maja zapewnic sprawne dzialanie serwera. Skoro wszystko nie dziala od godziny drugiej w nocy, to teraz jest to juz 12 godzin, bez kompletnie zadnej informacji dla uzytkownikow. Dodatkowo nie mozna zglosic awarii, a to jest juz powazne naduzycie.

ZBiorowe żądanie odszkodowania jest duże prostsze do przeprowadzenia niż jednostkowe, dlatego proponuje takie rozwiązanie. Myslę, że w taki sposób w koncu spowodujemy, że usługodawcy zaczną myśleć bardziej odpowiedzialnie.

Jeśli ktos posiada konta na SUperhost.pl i chce odzyskać stracone pieniądze, lub tak jak ja prowdadzi konto resellerskie i takie pady mogą spowodować utrate klientów to prosze o kontakt na maila: pug123@gmail.com

Jesli nas bedzie wiecej bedziemy mogli latwiej sobie z nimi dać radę. Prosze wszystkich, ktorzy sa zainteresowanie o kontakt.

--

Marcin

Pisz jak to miałby wyglądać w tym wątku, myślę, że w ten sposób zbierze się sporo poszkodowanych... :>

Nie pisalem,zeby nie zasmiecac forum, ale z grubsza mogloby to wygladac tak.

Tworzymy sobie liste mailingowa np. lub w jakis inny sposob internetowy (irc, chat) dogadujemy sie szczegolow, ale

1) Kazdy daje jakies namiary na siebie, ew pisze ile ma domen lub typ konta na SH, zeby latwiej bylo oszacowac straty

2) zbieramy wszystko do kupy i zanosimy do kancelarii adwokacjej, ktora przy takich grubszych sprawach b. chetnie sie zajmuje wszystkim, bo dostaje jakis procent z wywalczonego odszkodowania.

Sprawy, gdzie jest wiecej poszkodowanych zalatwia sie szybciej i latwiej, bo nie jest to tylko jakis jeden gosc, tylko kilkanascie/kilkadziesiat ewidentnie poszkodowanych osob, z powodu niewypelnienia umowy przez SH.

Malo tego latwiej zainteresowac tym jakas np. federacje konsumentow jesli bedzie wiecej pokrzywdzonych.

Dlatego chcialbym poszkodowanych jakos zebrac w calosc, tak bedzie nam o wiele latwiej cokolwiek wywalczyc nawet w samym SH.

--

Marcin

ja jestem tylko drobny uzytkownik ale ziarnko do ziarnka...

w Każdym bądź razie jestem za, tylko jeszcze taki szczegół, jak to jest z kosztami dla kancelarii i ewentualnie sądu? Poza tym to może od razu napisać jakiś schemat do zgłoszeń, tak żeby łatwiej było potem wszystko uporządkować. Np. na początku konto czy resseler, potem co na tym bylo itd. itp. ale dobrze żeby był jeden i tylko jeden schemat wg którego miałoby się wszystko opisać.

Wybierz się na Wirtualny Spacer

Zapraszam do mojego miasta Myślibórz

ja jestem tylko drobny uzytkownik ale ziarnko do ziarnka...

w Każdym bądź razie jestem za, tylko jeszcze taki szczegół, jak to jest z kosztami dla kancelarii i ewentualnie sądu? Poza tym to może od razu napisać jakiś schemat do zgłoszeń, tak żeby łatwiej było potem wszystko uporządkować. Np. na początku konto czy resseler, potem co na tym bylo itd. itp. ale dobrze żeby był jeden i tylko jeden schemat wg którego miałoby się wszystko opisać.

Schemat to pozniej. Na razie musimy sie, ze tak powiem policzyc ;) Bo jak nas bedzie 3,4 osoby to nie wiem czy warto, ale jak juz bedzie min 10os to juz jest niezle.

Jesli chodzi o koszty, to wiele kancelarii adwokackich nie bedzie chcialo kasy przy takich sprawach tylko ustali sie wtedy procent od odszkodowania. Ew. wnioski sporządzi juz sama kancelaria. Na razie proponuje zgloszenia w formie:

imie nazwisko

ilosc domen na SH

uzywany pakiet na SH

Oczywiscie dzialajacy email. A reszte sie ustali pozniej.

--

Marcin

ja stawiam im po nowym roku jeden warunek - wykupiłem już konta u innych a duperhost ma wszystkie konta skonfigurowane tak jak są poprzenosić na własny koszt, zmiana dnsów bazy danych konfiguracja itd .

Co do zbiorówki chętnie się podłącze bo mam tam z 10 serwisów z tych ważniejszych i troche drobnicy.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

UWAGA ;) Sposob na dzialanie SUperhosta dla resellerow :piwo:

Udalo mi sie tak uruchomic prawie wszystko. Wchodzimy w panel whm, potem w modyfikacje rekordow DNS. Dla kazdej domeny wchodzmy i dodajemy jakis dowolny rekord np:

www2 CNAME www

po zatwierdzeniu ta domena zacznie dzialac za 1-2minut!!!

Testujcie!

--

Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności