Skocz do zawartości

Ile naprawdę daje TOP1?

Pomyslowy

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy rynek porównywarek, typu Ceneo, Skapiec itp. nie jest większy od zainteresowania wynikami w samej wyszukiwarce.

właśnie o tym pisałem,ale Pan od zlewozmywaków mowie ze to "totalna bzdura".

Ostatnio składałem sobie nowy komputer.Widziałem co che.Sugerowałem się cena w porównywarkach i miałem w nosie jaki TOP ma sklep w Googlach.Komputer śmiga,przesyłki przyszli prawie jednocześnie,zaoszczedilem trocha kasy a na wyszukiwanie sklepów potraciłem możne 30 min.Analogicznie kupowałem sobie LCD,najpierw wybrałem model a dalej kupiłem tam gdzie taniej.

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zastanawiam się czy rynek porównywarek, typu Ceneo, Skapiec itp. nie jest większy od zainteresowania wynikami w samej wyszukiwarce.

Nie jest. Inaczej Ceneo miałoby budżet Google, a Google miałoby budżet na waciki.

właśnie o tym pisałem,ale Pan od zlewozmywaków mowie ze to "totalna bzdura".

Ostatnio składałem sobie nowy komputer.Widziałem co che.Sugerowałem się cena w porównywarkach i miałem w nosie jaki TOP ma sklep w Googlach.

Należysz do wyedukowanej mniejszości ;)

Znakomita większość kupujących nie ma pojęcia jak i gdzie szukać.

Istnieje tylko jedna słuszna wyszukiwarka i jeden słuszny portal aukcyjny. Takie są fakty niestety.

Dlatego liczy się wyszukiwarka i nielubiany przeze mnie aledrogo.

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. I jeszcze jedno, bo nie każdy wie.

Porównywarki nie pokazują najlepszej oferty w internecie. Pokazują najlepszą ofertę ze sklepów, które im za to płacą (przeklik lub abonament).Tak więc jak ktoś potrafi to lepiej szukać przez G, bo tam może być taniej.

Są oczywiście darmowe porównywarki, ale mają marginalne znaczenie.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Dodam coś od siebie... miałem stronę w top >11, praktycznie w ogóle brak wejść, jakieś niszowe wejścia raz na jakiś czas. Teraz mam Top <10 i mam non stop wejścia.

Lecz uważam że najlepiej jest pozycjonować na frazy w twoim przypadku, większość ludzi wejdzie po przez frazę sklep sportowy, ale większość ludzi złoży zamówienie wchodząc przez frazę buty sportowe do biegania

wniosek:

chcesz ludzi którzy nie wiedzą czy chcą coś kupić - top 1 - sklep sportowy

chcesz sprzedawać dużo towaru - top 10 - buty do biegania

Pomogę w rejestracji/obsłudze BinLayer - najlepszej reklamie płacącej za wyświetlenia! gg:32490380

Mariusz, ogólnie to najlepiej było by zrobić badanie nie na próbce 500 osób a takie globalne,tedy można jakies wnioski z tego wywnioskować.Ogólnie masz racje, ale nie w każdej branży to sprawdza się.Załęże od grupy docelowej ich wieku,wykształcenia, zamożności portfela i td.Wracając do pytania TOP1 prawie w każdym razie opłaca się,ale czy za wszelką cenę?To już musi zdecydować właściciel sklepu

Masz rację, grupa docelowa ma wielkie a nawet ogromnie znaczenie.

To co piszę opieram na swoim doświadczeniu ( kilka tysięcy zrealizowanych zamówień i wiedza nabyta od prawie początku 2004 roku). A to niemało ;)

Czy top1 czy top3 wszystko zależy od tego co się sprzedaje.

Czasami strona musi być 1-3 a czasami 1-7 i sprzedaż jest podobna.

Jeżeli bariera wejścia jest zbyt wysoka, to należałoby się skupić na "długim ogonie", który czasami potrafi przynosić zaskakujące efekty.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności