Skocz do zawartości

Filtr za mocne linkowanie

superwieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni później od użycia blasta Xrumera strona wpadła w filtr i z TOP10 wypadła poza pierwszą setkę wyników.

Strona nie była zbyt nowa, miała dobre 8 miesięcy. Posiadała linki z katalogów, z zaplecza i trochę ze stałych SWLi.

Pierwszy raz mam styczność z takim filtrem. Jak długo może trwać taki filtr? Można jakoś pomóc w odzyskaniu dawnych pozycji?

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Za nieumiejętne spamowanie Xrumer'em to standart :) Sporo było o tym a szczególnie poczytaj na blogu Xanna :)

https://www.seoparty.net/news/artykuly/uwag..._grozi_smiercia

BTW kto na samym początku spamuje Xrumer'em strony pozycjonowane? :P

Powodzenia

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

jeżeli po kilku dniach to nie była wina Blasta ... trzeba spojrzeć na przyrost linkow i dopiero potem stwierdzić że to akurat może być to... aczkolwiek wątpię.

Blast daje efekty po 2-3 a nawet dopiero po 4 miesiącach w zależności od tego jak było linkowane...

8 miesięcy to strona była młoda :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Niekoniecznie jest to filtr, ostatnio w Google wiele się dzieje (za naszymi plecami), więc strona nawet jutro-pojutrze może wrócić do top10.

Ten post na blogu Xanna to jawna manipulacja - komentarze również są wykonywane przez niego albo jego pracowników - dla przykładu mój w miarę neutralny komentarz nie został dopuszczony.

Myślę, że filtr to przypadek - teraz w Google strasznie się miesza - strony łapią filtry za nic - zresztą poprzeglądaj PiO - wiele osób dostało bany/filtry.

Ciemna strona mocy!

U mnie blast wykupiony na PIO zadziałał po około dwóch tyg., nie było bana, ani filtra. Nie sądzę, żeby po kilku dniach było to od blasta - sam blastowałeś czy kupowałeś??

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

@superwieniu

Zleciłem tej osobie pozycjonowanie serwisu. Wykonałem wpłatę zaliczokową. Po 2 miesiącach fraza nie weszła nawet w top 100. Zero odzewu pomimo usilnych próśb, a w końcu i gróźb.

Postanowiłem chamstwo zwalczyć chamstwem i to ogłosić.

Czy sprawdziłeś i nie masz w ciągu tych dwóch miesięcy żadnego przyrostu linków do Twojej strony? To, że strona nie pojawia się w top-100 w przeciągu dwóch miesięcy zależy od wagi frazy.

Co do obecnej sytuacji jak sam widzisz pozycjonowanie to nie lekka i przyjemna zabawa, zrobienie czegoś nie tak jak lubi gugiel może prowadzić do tego co ciebie spotkało. Teraz nie pozostaje nic innego jak poczekać czy do 10 dni wrócisz na pozycje jeśli nie masz filtr i pozostaje pracować dalej pozycjonując w normalny sposób bez narzędzi tworzących masówkę wpisów.

Nie rozumiem jednego, po co blastowaleś stronę docelowa? Nie mogłeś balstiowć zaplecza?

Podejrzewam ze nikt z oferujących te usługę na PiO tego by nie zrobił.

co do przypadku twojej współpracy z pozycjonowanie.Katowice to wystarczę poparzyć na jego stronę firmową zęby zrozumieć że to mało profesjonalna firma:)

@KazioR - Sprawdzałem oczywiście przyrost linków i takowego nie było. Fraza nie była na tyle wymagająca, że po dwóch miesiącach nie byłoby jej w 100, bo jak się w końcu sam zdecydowałem ją pozycjonować to do top80 weszła w tydzień.

@MaxPan - wcześniej nie wiedziałem, że ta osoba posiada taką stronę.

@KrzysiekD - nic nie robiłem.

Sorry za dosłowność, ale głupotą jest używanie takich narzędzi dla strony docelowej.

ŻADNE blasty, swl i tego typu g... (czasami zresztą skuteczne) NIE MOGĄ być stosowane do adresów docelowych.

Stosowanie jest czasami bardzo bolesne a pytania dlaczego dostałem bana/foltra/piaskoboxa czy inną blokadę są zupełnie pozbawione sensu. Robisz coś takiego, licz się z ryzykiem i nie płacz dlaczego.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

wolno wolno ... trzeba tylko umieć posługiwać się narzędziami dostępnymi n arynku a nie tylko walić ile wlezie i jak wlezie... mieć to jeszcze nei znaczy rozumieć i umieć wykorzystać to co sie ma.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności