Skocz do zawartości

Przeniesienie_sklepu_na_nowy_silnik

Paweł_S

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Poniższe zapytanie umieściłem już na forum goldenline. Otrzymałem kilka propozycji, jednak w dużej mierze od firm proponujących w swojej ofercie rozliczenia abonamentowe, prowizyjne itd., a te zdecydowanie odrzucam. Tak więc poniżej przedstawiam jeszcze raz informację dotyczącą mojego zlecenia (mój budżet: około 8000 zł):

Kolejny rok męczę się z moim sklepem postawionym na oscommerce. Sklep ma już ładnych kilka lat i przez ten czas wprowadzono w nim sporo fajnych udogodnień i modyfikacji, stąd nieco odwlekam konieczność zmian. Jednak nadszedł czas na zmianę. Tym samym szukam profesjonalnej firmy, która:

1. przeniesie stary sklep oscommerce na nowy (bardzo dobry, szybki, wydajny) silnik (konta klientów i hasła, zamówienia, punkty klientów związane z programem lojalnościowym, produkty zdjęcia, wszystkie atrybuty itd.)

2. dokona nowych wdrożeń wg przygotowanej przez mnie specyfikacji

3. zapewni stałą (wieloletnią opiekę i pomoc techniczną na ustalonych warunkach)

4. zapewni dobrą komunikację i dbałość o klienta (bez konieczności dopominania się o modyfikacje i czekania na nie tygodniami)

5. proszę o kontakt solidne firmy, które w swoim składzie mają zarówno świetnych programistów, jak i grafików (chodzi o kompleksową współpracę, wdrożenie sklepu i nowej grafiki),

firmy, które znają się na wielu aspektach związanych ze sklepem (seo, użyteczność itd.)

6. które nie znają słów "nie da się przenieść, wdrożyć itp." -)

7. nie jestem zainteresowany współpracą z "osobami prywatnymi" (bo te na ogół nie zapewniają długotrwałej opieki technicznej i z reguły znikają gdzieś po roku ;-)

Preferuję doświadczone firmy pełniące kompleksowe usługi - stała współpraca, rozbudowa, nowe funkcjonalności itd.

8. wykluczam też firmy oferujące sklep na abonament, rozliczenia prowizyjne itd.

Inwestycja jest dość poważna, tzn. w dużej mierze można mówić raczej o oprogramowaniu dedykowanym, choć nie mam jakichś specjalnie "nietypowych" pomysłów. Wspominam o oprogramowaniu "dedykowanym" dlatego, że z tego, co zdążyłem się zorientować - firmy owszem posiadają moduły pełniące dane funkcje, jednak nie bardzo chcą je dostosować/zmodyfikować wg wskazówek klienta (rozumiem w jakimś stopniu ten punkt widzenia - każdy woli sprzedać gotowy moduł, niż np. w 30% go przerabiać).

Moje wnioski są następujące:

1. Skłaniam się ku firmie, która dostosowałaby/zmodyfikowała np. jakiś "gotowy" silnik (opensource) wg mojej specyfikacji.

Stawiam tutaj na silnik OPENCART, z którego demem zdążyłem się zapoznać. Jednak należałoby zapewne w dość znacznym stopniu go zmodyfikować oraz napisać klika zupełnie nowych funkcjonalności (większych i drobnych) - np. 2, 3 takie, do których nie istnieją gotowe moduły i należałoby je zapewne napisać od początku.

Jeśli jest ktoś, kto dobrze zna ten stosunkowo nowy "silnik" i potrafi go dowolnie (i bezbłędnie) zmodyfikować, a przy tym przenieść wszystkie istotne elementy ze starego sklepu oscommerce - proszę o informację. Prosze o kontakt naprawdę tylko bardzo dobrych programistów, którzy mają doświadczenie w tworzeniu sklepów i np. pisaniu do nich nowych modułów.

Wybór opensource wynika również z tego, że sklep musi napisany być tak, żeby w przyszłości dalsze modyfikacje były proste do przeprowadzenia przez szerokie grono informatyków, nie zaś "kod owiany tajemnicą znaną tylko jego autorowi".

Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje - chętnie się z nimi zapoznam.

Stanowczo w grę nie wchodzą oscommerce i żadne jego pochodne.

Mile widziany kontakt firm z Warszawy - nie jest to jednak konieczny warunek (wtedy istnieje możliwość spotkania i bezpośredniego omówienia zakresu prac).

Sklep to branża księgarska. Żeby sprecyzować o jaki efekt mi mniej wiecej chodzi (zarówno pod względem wyglądu, jak i funkcjonalności, układu itd.) przytoczę na wzór sklep: cyfrowe.pl

Ten sklep w 80% spełnia moje oczekiwania - zarówno funkcjonalnie, jak i wizualnie.

Proszę więc przed odpowiedzią i wyceną o zapoznanie się z funkcjami, wyglądem tego sklepu i określenie orientacyjnej kwoty podobnego wdrożenia (branża jest co prawda inna, ale w bardzo dużej mierze wspólne i tożsame funkcjonalności).

Ja ze swojej strony prześlę swoją specyfikację pomocną przy wycenie.

Proszę o kontakt i propozycje zainteresowane firmy oraz podanie odnośników do swoich realizacji sklepów internetowych.

Po otrzymaniu propozycji i informacji - wyślę swoją specyfikację i wymagania.

Podam też adres obecnego sklepu, który "będziemy przenosić".

Mój e-mail: jessman@tlen.pl

tel. 600 944 982

pozdrawiam

Paweł Sierakowski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności