Skocz do zawartości

zagdka z zakresu keyword research

franckey

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem wiele osob, ktore rozpoczynaja swoja przygode z internetem, nie maja pojecia co to html, a conajwyzej wiedza co to frontpage.

Napewno nie znaja takich slow jak hosting, ale moze wiedza co to serwer, choc nie koniecznie.

Chyba by szukali "strona na internet", "zakladanie stron", "utworz strone"... itd.

Chyba by szukali "strona na internet", "zakladanie stron", "utworz strone"... itd

A ja bym sie nadal upierał przy serwer.... ;)

Michale, gdyby tak było, że wpisywaliby np. "zakladanie stron" to taka fraza pojawiłaby się przynajmniej na boksach... ;)

Zapewne ktoś może wpisywać tą frazę, ale niekoniecznie liczba osób wpisujących to wyrażenie może dać odpowiednie rezultaty

Aha dodam jeszcze, żeby sie załapać na boksa onetu to trzeba żeby srednia z dnia wynosiła ok. 14

https://boksy.onet.pl/0,1,4,348,ranking.html?q=&n=0 (ostatnia strona wyników boksów)

A jesli miałoby się juz coś znaleźć na temat towrzenia stron, to dorzuciłbym np. frazy:

tworzenie stron

projektowanie stron

Live Free or Die

zakladanie stron

o tym nie pomyślałem ;)

Aha dodam jeszcze, żeby sie załapać na boksa onetu

Ale zauważ że przy każdej z fraz "zakładanie stron" (217.690 dok.), "tworzenie stron" (239.035 dok), "wykonywanie stron" (226.222 dok.) boxy i tak się pojawiają. Ilości w nawiasach też mówią swoje - dla porównania wyraz hosting to zaledwie 36.631 dok. czy serwer 35.339 dok

conajwyzej wiedza co to frontpage.

i tu za daleko wybiegasz, ostatnio słyszałem "no wiesz, zrobisz mi to w wordzie, przecież można zrobić stronę w wordzie!"

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

przeciętny, nieobeznany z siecią, użtkownik na Google i szuka ze słowem angielskim (...)

Przeciętny i nieobeznany nie będzie szukać tego rodzaju usług. Wewnętrzna sprzeczność założenia, więc może przed ustaleniem kluczy zastanówcie się, do kogo oferta jest kierowana.

JAKIE (??) jest prawdopodobieńswo, że zanczy szukaj w zasobach polskich

Niewielkie (jeżeli nadal mówimy o w/w użytkowniku). Może przyjrzyj się wątkowi https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic793.html gdzie toczy się rozmowa na temat hostingu. Co jest dla potencjalnego klienta (doświadczonego) najważniejsze ? Tani hosting, tanie serwery, serwery wirtualne, limit transferu - a te i zbliżone frazy nie wymagają filtrowania wyników. Przeciętny/nieobeznany zleci sprawę nieprzeciętnemu/obeznanemu ;)

Ale zauważ że przy każdej z fraz "zakładanie stron" (217.690 dok.), "tworzenie stron" (239.035 dok), "wykonywanie stron" (226.222 dok.) boxy i tak się pojawiają. Ilości w nawiasach też mówią swoje - dla porównania wyraz hosting to zaledwie 36.631 dok. czy serwer 35.339 dok

JEst tak jak napisałes ;)

Zauważ prosze Piotrku, że ta fraza nie jest aż tak bardzo pupularna (srednia z dnia na onecie < 14)

Być może odwiedzajacy strony spod tej frazy zapewne przynoszą jakieś wymierne korzysci dla włascieli stron (zamówienia na zaprojektowanie strony)

Ale przypominam, że franckey niewspomniał nic o projetkowaniu stron, więc w domyśle niemożemy uznać, że strony firmy hostingowej, którą bedzie pozycjonował projektuje strony.

Zresztą jak ktoś szuka hostingu (miejsca na już przygotowaną stronę) to będzie szukał firmy, która zapewni mu serwer na jego stronę.

Skoro franckey wyklucza słowo hosting, więc jednie słuszne wg mnie słowa kluczowe to: serwery, serwer, tanie, tanie, szybki, szybkie, itp. itd...

Live Free or Die

Pokarało mnie z tym przykładem hostingowym...

Nie chodziło mi o rozpoczęcie dyskusji na temat słów kluczowych poprawnych dla usługi hostingu, ale ogólniejsze opinie na zaczęty temat.

Weźmy inny przykład:

słow kluczowe: Bonsai (taki drzewka ozdobne)

W Google jak to wpiszemy, wyskakują dobrze wypozycjonowane stony w języku angielskim. Widzi to teraz przeciętny użytkownik nie znający angielsiego, co robi:

- wybiera opcje szukaj w polaskich stronach (najlepsze rozwiązanie dla nas pozycjonujących - rozliczamy się z klientem za pozycje w polskich wynikach)

- użyje innej frazy, bardzej skomplikowanje, np. drzewka bonsai, brzewko bonsai

- zrobi coś jeszcze innego

Póki co...widzę, że to forum żyje dość intensywnie, to cieszy... ;)

a... padła teza - nieobeznany użytknik używa wp.pl, onet.pl - chyba nie jest tood konca prawda, jakby tak było, statyskyki ranking.pl pokazywąłyby co innego. Widziałem na własne oczy osoby mające bardzo nikłe pojęcie o kompuerach, które używały Google lub nawet Gogle (któs trafił z kupnem tej domney, nie ma co.. choć nie wykorzystuje jej potencjału w pełni, tak na margiensie zupłenie). Google zrobiło się już brandem, o którym się pisze w Wyborszej czy Przekroju, stąd popularność w każdym środowisku.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności