Skocz do zawartości

Statlink, Statlink Gold, Seomatik

dnd

Rekomendowane odpowiedzi

Mam serwis służący za wizytówkę "biznesu", w sumie kilka podstron, choć wystarczyłaby sama główna; strona jest w subdomenie. Chcę go wypozycjonować na kilka fraz przy pomocy jakiegoś systemu wymiany linków stałych - skłaniam się ku Statlinkowi, jako temu o lepszych opiniach.

Wynajmę punkty od kogoś, bo nie mam własnych i muszę polegać na tym, że mi ten ktoś nie wycofa punktów (albo ich nie straci). Gdy tak się stanie, nagle tracę wszystkie stałe linki - czy dobrze rozumuję?

Gdybym jednak dodał jeden ze swoich serwisów do systemu - czy to oznacza, że automatycznie gdzieś tam są emitowane do niego linki z innych stron, czy dzieje się tak dopiero wtedy, gdy sam taki link skonfiguruję?

Bardzo trudno mi to oszacować, ale sądząc po liczbie backlinków konkurencji, wystarczy mi 100 do 200 linków dla każdej frazy, aby być w TOP3. Ile punktów kosztuje obecnie jeden link w Statlink, a ile w Statlink Gold?

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja właśnie też zaczynam pozycjonować z użyciem statlinka standard i z opinie wyczytanych na forum, przekonuje mnie to, że inni ten system polecają i widzę, że administratorzy stawiają na jakość zaplecza, co przekłada się na moc linków. Widziałem jakie strony są tworzone pod linkme a jakie pod statlinka - większe wymagania i punkty są też droższe.

Możesz wynająć punkty od kogoś, albo zlecić komuś zrobienie kilku stronek zapleczowych pod swl. Koszt zrobienie strony zazwyczaj zwraca się w ciągu kilku miesięcy a potem masz już punkty za darmo, nie musisz nikomu płacić za wynajęcie. Ja na początku wynajmowałem ale teraz zlecam komuś kto tworzy mi stronki pod statlinka.

Jak dodasz Twoją stronę do systemu, będą się na niej wyświetlać linki innych użytkowników systemu. Ty otrzyma w zamian punkty, za które będziesz mógł linkować swoją stronę.

Średnio 1 link standard kosztuje 5,5 punktu a 1 link gold prawie 10 punktów. Jest to jednak średnia, ja mam linki które kosztują 15-18 punktów a mam takie co tylko 1 punkt. Generalnie jeśli jakaś strona główna ma jakiś PageRank to linki nawet na podstronach nieposiadających PR są droższe. Jeśli Ci to jakoś przeszkadza, możesz wycofać swój link a punkty zostaną zagospodarowane na inne linki.

Jak chcesz, mogę Ci na priva podać kontakt do osoba, która mi robi w miarę tanio i ładne graficznie stronki

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Jak chcesz, mogę Ci na priva podać kontakt do osoba, która mi robi w miarę tanio i ładne graficznie stronki

Cześć,

Mógłbyś mi nieco rozjaśnić temat? Nie wiem mianowicie, ile punktów w statlinku normalnym i gold dostaje się za stronę o ok. 10 podstronach.

Na grafice nie bardzo mi zależy, bo sam potrafię zrobić, natomiast gorzej z treścią na różne tematy - skąd osoby robiące na zamówienie serwisy pod SWL biorą treść? Bo jeżeli z "artykułów do przedruku", to chyba nie warto?

Tylko, że Statlink ma bardzo poważną wadę - umieszcza w zwykłym SWLu teksty okalające linki systemowe co rozpieprza cały layout!

Ale to chyba korzystne, że link nie jest sam jak palec, tylko w ramach tekstu :)

Właśnie - czy istnieją systemy SWL, które działają w ten sposób, że wyszukują w tekście strony fraze, którą zamieniają na żądany link?

Żaden system nie jest idealny. Zawsze można tworzyć stronki takie, które nie rozwalają layoutu najlepiej proste w htmlu z jak najmniejszą ilością kodu - chodzi o wysoki współczynnik treści i dużo punktów.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Nie szukam idealnego, szukam przyzwoitego ;)

Mam jeszcze jedno pytanie - jak długo link powinien być trzymany na jednej stronie, aby można go było uznać za "stały"? Np. przeglądając opis systemu OmniMAX widzę, że linki można przydzielić maksymalnie chyba na 90 dni, a jest to system linków stałych. Niby wewnętrzny, ale ideą pewnie się nie różni bardzo od Statlinka.

Naprawdę z punktu widzenia Google te 90 dni to coś innego niż link widziany w danym miejscu jeden raz, pochodzący z systemu rotacyjnego?

• 1 miesiąc temu...

od wyników oczekują znacznej poprawy pozycji w google ;) , nie zważając na koszt punktów to który system jest lepszy ?

Pytam bo nie mam doświadczenia z seomatikiem korzystałem tylko z statlinka.

Jedziesz na wakacje ? baza noclegowa na pewno ci się przyda

Największy i najładniejszy katalog turystyczny w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności