Skocz do zawartości

Statlink, Statlink Gold, Seomatik

dnd

Rekomendowane odpowiedzi

Ja korzystałem przez jakiś czas z seomatika i mogę powiedzieć, że system jest słaby. Mimo ogromnej ilości stron w systemie są to w większości strony o bardzo słabej zawartości, kiepsko podlinkowane co przekłada się później na indeksacje linków.

Jeżeli ktoś chce podlinkować sobie zaplecze to tak, ale jak ktoś chce podlinkować jakąś poważną stronę to raczej mija się to z celem. PO 2-3 miesięcznej obserwacji zauważyłem, że linki bardzo wolno są indeksowane (najprawdopodobniej przez jakość stron, słaba jakość = roboty googla rzadko na nią wchodzą bo po co).

Można próbować szybciej linkować poprzez tylko linki na stronach głównych ale zdobywanie linków w ten sposób jest bardzo wolne bo mało jest wolnych miejsc na domenach głównych.

Mogę jedynie polecić ten system na dokładkę, jednak jeżeli ktoś chce używać go jako główne źródło linków to się raczej zawiedzie.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
kiepsko podlinkowane co przekłada się później na indeksacje linków.
Akurat jako zapleczowiec bym chciał żeby seomatik przyjmował strony słabo podlinkowane ale on liczy bl. Co do parametrów stron jakie są przyjmowane w obu systemach to nie widzę różnicy (site, wychodzące) poza PR, wiec moze faktycznie pozostaje kwestia roznicy jakosci grafiki na stronach zapleczowych. Tak z ciekawości porównywałes 100zł vs 100zł, czy 100 linków vs 100 linków?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Obawiam się, że nie masz racji. Statlink może również nie zwraca uwagi na BL, PR itp. Ale administratorzy bardzo zwracają uwagę na treść serwisu i jest bardzo duży przesiew w statlinku. W seomatiku przyjmują co popadnie.

Dla zapleczowca może to dobrze bo On zdobywa punkty (a później kaskę za punkty), ale dla potencjalnego klienta który wykupuje linki w seomatiku okazuje się że na ilość linków (ich indeksację) się czeka długo a co za tym idzie jakość tych linków nie jest za dobra.

Jeżeli ktoś na linkach z seomatika chce zdobyć pozycje to obawiam się, że będzie to raczej trudne.

Na ilość na pewno te linki są przydatne bo jeżeli ktoś ma serwis który musi mieć np. 200-300 tys linków to ciężko jest zdobyć taką ilość i takimi serwisami jak seomatik po prostu trzeba się posiłkować.

Nie porównywałem wg kasy bo seomatik jest na pewno tańszy ale czy warto wydać 100 zł na linki które Ci się indeksują 3-4 miesiące czy lepiej wydać tą sama kasę ale mieć szybsza indeksację (choć mniejszej ilości w statlinku)?

Każdy na pewno ma swoje zdanie ale mnie seomatik nie przekonał choć na pewno w celu zdobycia ilości a nie jakości linków będę z niego korzystał.

Ale z czym nie mam racji? Zwrocilem Tobie uwage na kryteria przyjmowanych stron i podalem roznice ktorymi sa grafika i rowniez tak jak sam podajesz tresc, ktorą watpie zeby google analizowalo. A zapytalem o metode porownawcza ktorej uzyles zeby wiedziec o czym piszemy - jesli zapodasz 100 linkow jednego i 100 linkow drugiego to oczywiscie ze masz racje i nie bede się sprzeczal ;)

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Źle sprecyzowałem odpowiedź. Miałem na myśli że masz rację, że statlink oczywiście tak jak seomatik nie bierze pod uwagę PR, BL itd ale dużo trudniej w statlinku dodać stronę bo nie przyjmują tam śmietnikowych, bezwartościowych stron, jakiś klonów itp w odróżnieniu od seomatika. Sprawdzając ostatnią odpowiedź admina Seomatika na tym forum chwalą się, że mają w systemie 90 tys. stron tylko pytanie jaka jest ich jakość a z tą niekoniecznie tam jest dobrze.

Ale prawda jest taka że nie ma systemów doskonałych, każdy ma plusy i minusy.

• 5 miesięcy temu...
Źle sprecyzowałem odpowiedź. Miałem na myśli że masz rację, że statlink oczywiście tak jak seomatik nie bierze pod uwagę PR, BL itd ale dużo trudniej w statlinku dodać stronę bo nie przyjmują tam śmietnikowych, bezwartościowych stron, jakiś klonów itp w odróżnieniu od seomatika. Sprawdzając ostatnią odpowiedź admina Seomatika na tym forum chwalą się, że mają w systemie 90 tys. stron tylko pytanie jaka jest ich jakość a z tą niekoniecznie tam jest dobrze.

Ale prawda jest taka że nie ma systemów doskonałych, każdy ma plusy i minusy.

Od wielu lat śledzę działanie poszczególnych systemów i jestem pozytywnie zaskoczony działaniem i nowymi możliwościami systemu STATLINK. System ciągle się rozwija i ma naprawdę "porządnego kopa" SEOMATIK w większości jedzie na niezaindeksowanych śmieciach z mieszarek i nie przedstawia raczej większej wartości.

Pozdrawiam

--------

Darmowy katalog stron

Install-Secure techniczna ochrona obiektów -  alarmy, monitoring, domofony Łańcut.

Pracownia Psychologiczna Psycho-Test prowadzi psychotechniczne badania kierowców , badania operatorów, wysokościowe. 

Elektroniczna Ochrona Obiektów poleca kamery monitoringu Łańcut z możliwością podglądu obrazu przez internet.

Masz rację, trochę pomówień i trochę pospamowania bardzo nas zaboli - https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=866574 - ale jak widzisz szantażować się nie damy - bierzemy to na klatę i czekamy na "Zrobię Ci reklamę na tysiącach stronek!"

Żenada :)

P.s. I rośnie Ci coraz dłuższy nos - udowodniłem Ci w systemie że za 1 link gwarantowany otrzymałeś ponad 7 linków zaindeksowanych gratisowych no ale stwierdziłeś: "Nie wciskaj mi kitu"

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Masz rację, trochę pomówień i trochę pospamowania bardzo nas zaboli - https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=866574 - ale jak widzisz szantażować się nie damy - bierzemy to na klatę i czekamy na "Zrobię Ci reklamę na tysiącach stronek!"

Żenada !!!

P.s. I rośnie Ci coraz dłuższy nos - udowodniłem Ci w systemie że za 1 link gwarantowany otrzymałeś ponad 7 linków zaindeksowanych gratisowych no ale stwierdziłeś: "Nie wciskaj mi kitu"

Prawie każdy z systemów testuję niemal od jego założenia. W StatLink w samych początkach znalazłem swój link na stronie niezaindeksowanej i napisałem o tym. Admin systemu StatLink grzecznie wyjaśnił zasadę takiego postępowania - według mnie słuszną. Od tego czasu StatLink rozwija się w niesamowitym tempie i zaskakuje swoją niesamowitą skutecznością i "cyfrową inteligencją" Również LinkMe pomimo wielu krytycznych opinii jakie ostatnio się pojawiły, zaczyna coraz bardziej zaskakiwać. Administratorzy mocno przyłożyli się do pracy i jakość LinkMe niesamowicie wzrosła. Swoje linki można znaleźć nawet na wartościowych preclach które są przyjmowane do tego systemu. Śmiem twierdzić, że LinkMe poczynił ogromne postępy i warto w niego zainwestować.

Adminie Seomatika! Żenadą jest nazywanie swojego klienta imbecylem, bo to jak strzał we własne kolano ..

Pozdrowionka

--------

Bezpłatny Katalog Stron

Install-Secure techniczna ochrona obiektów -  alarmy, monitoring, domofony Łańcut.

Pracownia Psychologiczna Psycho-Test prowadzi psychotechniczne badania kierowców , badania operatorów, wysokościowe. 

Elektroniczna Ochrona Obiektów poleca kamery monitoringu Łańcut z możliwością podglądu obrazu przez internet.

Uzywam obu systemów od dlugiego czasu. Po ostatniej zmianie algorytmu seomatik (przy odpowiednim uzyciu) daje o niebo lepsze efekty niz statlink standard.

Jeszcze 7-8 miesiecy temu mialem inne zdanie.

Golda nie uzywam bo wg mnie o duzo za drogi.

Oba systemy oceniam wysoko.

W dłuzszej perspektywie wszystko zalezy od G.

O_o

Też używam obu systemów i uważam, że oba się świetnie uzupełniają. Statlink daje linki tematyczne, ze stron posiadających trust rank i pr, co jest teraz niezbędne dla gugla, a seomatik daje czystą moc ;)

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

• 3 tygodnie później...
Tylko, że Statlink ma bardzo poważną wadę - umieszcza w zwykłym SWLu teksty okalające linki systemowe co rozpieprza cały layout!

Ale to chyba korzystne, że link nie jest sam jak palec, tylko w ramach tekstu ;)

Nie musi "rozpieprzać" całego layoutu, poczytaj o odzielaniu Linków W Tekście od Linków Zwykłych, w zakładce instalator znajdziesz linki do opisu metody. Metoda pozwoli Ci Linki z okalającym tekstem wrzucić w inne miejsce niż klasyczne Linki, np możesz linki z okalającym tekstem wrzucić pod treść Strony co bardzo ładnie konweniuje.

Statlink daje linki tematyczne, ze stron posiadających trust rank i pr, co jest teraz niezbędne dla gugla, a seomatik daje czystą moc :P

Namawiam wszystkich do osobistego przetestowania dostępnych systemów i budowania wiedzy w oparciu o własne doświadczenia w poszukiwaniu czystej mocy ;)

System reklamy i promocji w internecie - Statlink.pl

• 2 miesiące temu...

Seomatik po ostatnich zmianach nadal zasługuje na takie opinie?

Ja korzystałem przez jakiś czas z seomatika i mogę powiedzieć, że system jest słaby. Mimo ogromnej ilości stron w systemie są to w większości strony o bardzo słabej zawartości, kiepsko podlinkowane co przekłada się później na indeksacje linków.

Jeżeli ktoś chce podlinkować sobie zaplecze to tak, ale jak ktoś chce podlinkować jakąś poważną stronę to raczej mija się to z celem. PO 2-3 miesięcznej obserwacji zauważyłem, że linki bardzo wolno są indeksowane (najprawdopodobniej przez jakość stron, słaba jakość = roboty googla rzadko na nią wchodzą bo po co).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności