Skocz do zawartości

subdomeny na różnych IP

samm

Rekomendowane odpowiedzi

Mam konto seo z 23 adresami IP.

Hosting umożliwia mi zmianę IP dla subdomen.

Pytanie - czy jeśli zrobię tak, że na tych 23 adresach IP mam 10 domen + po 23 subdomeny (z domen głównych nie będę linkował) - czyli razem 230 stron zapleczowe to google będzie widział je jako osobne serwisy? Zaznaczam, że nie chcę linkować między tymi serwisami tylko do strony pozycjonowanej.

Poza tym na większość IP z pewnością masz z tej samej klasy IP więc r różnica jest taka jak byś się w kinie przesiadł na sąsiedni fotel , a nie poszedł do innego kina, lub jeszcze lepiej w do kina innym mieście ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Poza tym na większość IP z pewnością masz z tej samej klasy IP więc r różnica jest taka jak byś się w kinie przesiadł na sąsiedni fotel , a nie poszedł do innego kina, lub jeszcze lepiej w do kina innym mieście ;)

Każdy adres jest z innej klasy C.

aaa.bbb.pl 111.222.333.444

bbb.bbb.pl 111.222.444.555

ccc.bbb.pl 111.222.555.666

Dla pozycjonowania będą bezwartościowe?

Nie bo łączy je domena. Najlepiej jak nie będzie żadnego powiązania(ani po IP ani po adresie domeny).

Czyli bez sensu jest linkowanie z domen regionalnych?

np. sklep.waw.pl i shop.waw.pl na różnych IP dla googla to domeny powiązane i nie ma sensu z nich linkować?

No właśnie - czym się różni subdomena od domeny? Nie jest tak czasem, że sklep.waw.pl i shop.waw.pl to są dwie subdomeny z domeny waw.pl? Wiem, że brzmi to może nieco dziwnie, ale na przykład www.interia.pl jest subdomeną dla domeny interia.pl - i to jest fakt.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Domena najwyższego poziomu (ang. TLD - Top-Level Domain) - domena internetowa powyżej której nie istnieją żadne inne domeny w systemie DNS - .pl, .com, .org, .de

W Domain Name System domeną drugiego poziomu jest domena znajdującą się w strukturze poniżej domeny najwyższego poziomu (TLD), inaczej ujmując domena drugiego poziomu jest subdomeną domeny najwyższego poziomu. - .com.pl., .net.pl, .waw.pl, .elk.pl

Wydaje mi się, że umieszczając 23 subdomeny na 23 adresach IP w różnych klasach C zyskuję "niezależność" serwisów, a linki traktowane będą przez G jako z różnych serwisów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności