Skocz do zawartości

Dodawanie strony do katalogu do wielu kategorii

lukio

Rekomendowane odpowiedzi

Dodaję stronę do popularnych ostatnimi czasy katalogów SEO, po kilka wpisów dziennie. Zastanawiam się czy lepiej wybierać:

- Jedną kategorię do której strona należy czy wybrać kilka takich kategorii.

Pytanie nasuwa mi się ponieważ, kategoria mojej strony jest dosyć popularna i zazwyczaj mój wpis ląduje gdzieś pod koniec stawki (Wpisy wyświetlane są według daty dodania) czyli gdzieś na 5, 6 stronę wyników. Zauważyłem że takie podstrony są wolniej indeksowane, a wpisy na niej się znajdujące jeszcze wolniej albo nawet w ogóle.

Z drugiej strony jednak, obawiam się duplicate content gdybym dodawał stronę do 3 lub 5 kategorii. Strony konkurencji ładnie się indeksują a wpisy dodają do jednej kategorii, z tym że atakują świeże katalogi i są na pierwszej stronie z wynikami w kategorii, więc wystarcza im to.

Jakie macie doświadczenie w tym temacie?

Linkowanie wewnętrzne z pewnością by pomogło o ile administratorzy serwisów, publikowali na liście wyników w kategorii, wyłącznie tytuły (linki) wpisów albo chociażby skrót wpisu, a nie jego całą zawartość. Wówczas w katalogu ta sama treść powiela się kilkukrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności