Skocz do zawartości

Google bardzo nie lubi domen .tk?

BlackSEO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio dla testu założyłem kilka spamów na domenach .tk. Dwie z domen pozycjonowane są od jakiegoś czasu na dość niszowe frazy. Pierwsza z nich od jakichś 2 miesięcy pod dość prostą frazą siedzi na TOP 9-12, a druga pod jeszcze bardziej niszowymi oscyluje od 4 do 9 pozycji.

Czy faktycznie Google bardzo nie lubi domen .tk? Interesują mnie potwierdzone testami fakty a nie mity :)

Pozdrawiam ;)

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

3/4 domen .tk na jakich postawiłem prywatne precle ma już bany więc sam sobie odpowiedz na to pytanie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Dobre pytanie. Tylko tak jak by się głębiej zastanowić to w sumie domena funkcjonalna więc olewa pr raczej tu nie wchodzi w grę. Myślę że to banami google walczy z zapleczem pozycjonerskim. Że są to domeny darmowe to i uwaga google na nie jest mocniej skoncentrowana niż na inne domeny. Aby spam nie zalał internetu. Takie jest moje zdanie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Postawiłem jeden spam na domenie .tk bez pr, drugi, taki sam, nieco inny szablon, inna treść postawię na pr 1. Zobaczymy niedługo jak będzie ;)

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Ja postawiłem jakieś 100 szt zaraz jak tylko było to możliwe. Jak pisałem 3/4 ma już bana i to takie fajne domenki jak lublin.tk, opole.tk itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności