Skocz do zawartości

Jak zwiększyć rejestracjęna forum?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam takie pytanie dla bardziej doświadczonych, co mogę robić aby zwiększyć ilość rejestracji na forum? Reklamuję się "trochę" w necie, na tematykę forum jestem na 3 miejscu (wyprzedza mnie tylko oficjalna strona Nokii, więc nawet nie mam co walczyć) staram się sporo pisać, zawsze umieszczam nowości jak się tylko pojawią n forum. Zatrudniłem nawet copywritera i nadal jest dość słabo. UU dziennie ok 70-100 większość z googla. Macie jakieś pomysły? Już nawet ogłosiłem konkurs za pisanie postów a i tak lipa.

Nieźle się sprawdza plugin do szybkiej rejestracji.

Do tego posty w formie pytanie odpowiedź. Rozumiem, że masz forum o nokii to np. takie posty:

1. Jak zdjąć simlocka z nokii e50

2. Jak wgrać polski język do nokii 6210

I odpowiedzi. Sporo osób wtedy Ci zacznie pisać, że i tak nie potrafią tego zrobić i jakoś się powinno kręcić.

Nie licz jednak na stałych użytkowników tak jak ma np. pio. Raczej na takich z pojedyńczymi problemami.

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

• 2 miesiące temu...

Najlepiej jest coś sprezentować osobą, które się zapisują. Ważne jest dawanie ludziom wartości, tego czego potrzebują. Z jednej strony liczy się biznes, a z drugiej trzeba też pomagać ludziom ;) !!! !!!

• 2 miesiące temu...

Może to przynieść różne efekty. U mnie na forum zaczęło się więcej dziać jak po prostu zaczęło się więcej ciekawych dyskusji.

Pomysł z 10 tematami a później rejestracja nie jest zły. Ja u siebie mam kilka działów że widać tylko 1 post tematu. Niektóre działy widać w 100%.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Nagradzanie ludzi za pisanie postów będzie dość kiepskim pomysłem - zamiast zdobywać wartościowych użytkowników, którzy coś rzeczywiście mają do powiedzenia, to zgromadzisz hordę spamerów, którzy chcą zarobić tylko te przysłowiowe grosze.

gdzieś zaginęła...

Może pochwal się linkiem bo nie widzę ;P

Musisz mieć to coś czego szukają ludzie i potrzebują... to chyba jest najważniejsze.

Forum nie może być puste... ale to wiadomo...

Zakładaj tematy z takimi pytaniami co większość wie i może odpowiedzieć.

Jak ten link to coś się więcej napisze.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności