Skocz do zawartości

Co wg. was i waszych doświadczeń ma największy wpływ na pozycje Google maps ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mi to już nie jest potrzebne, bo taurus mi pomógł wystarczająco, za co dziękuje jemu!

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

• 2 tygodnie później...
Zobacz jak konkurencja poradziła sobie z fotkami

https://maps.google.pl/maps/place?hl=pl&amp...ved=0CCIQnQIwAA

Podejrzewam , że eholiday.pl jest serwisem partnerskim dla Googla w branży turystycznej, czyli już wiesz gdzie dodać wpis.

Właśnie w dzisiejszym dniu google pobrało sobie 3 zdjęcia z serwisu panoramio.com i wskoczyłem pod dodatkową frazę do top10 w Google maps :D oby kolejne zdjęcia pobrało również z eholiday.pl wtedy będzie konkretnie :)

Google przez ostatnie pół roku dużo miesza w Google Miejsca. Polecam przeczekać, bardzo istotny wpływ na pozycję ma fizyczny adres firmy, im bliżej centrum tym wyżej wpis.

Dzięki za pomoc Taurus!

Jeżeli ktoś jeszcze może udzielić mi jakieś wskazówek odnośnie mojego wpisu w google maps to czekam na wszelkie podpowiedzi.

działasz komercyjnie i zbyt inwazyjnie by się czegoś więcej dowiedzieć.

Można pozycjonować wpisy w GM, zajmuję się tym od roku. Jest ok. 20 czynników, podpowiem tylko jeszcze, że pozycjonowanie strony docelowej jest ściśle powiązane z pozycją w GM przy dużej konkurencji.

działasz komercyjnie i zbyt inwazyjnie by się czegoś więcej dowiedzieć.

Można pozycjonować wpisy w GM, zajmuję się tym od roku. Jest ok. 20 czynników, podpowiem tylko jeszcze, że pozycjonowanie strony docelowej jest ściśle powiązane z pozycją w GM przy dużej konkurencji.

Pozycjonowanie mojej strony odbywa się bardzo skutecznie pod głównymi frazami i dla mojej branży najbardziej istotnymi jestem na pozycjach: 8, 8, 10, 6, 9, 12, 14. Nie wiem jak działam, ale wiem że dość skutecznie bo widać tego efekty ponieważ pod 5 frazami jestem w top10 google maps :)

A powinieneś być w top7, aby być widocznym na pierwszej stronie! ;)

Tak jestem w top7 ;) trochę się przejęzyczyłem nawet jestem w większości top3 pod frazami :)

witam,

mam do was przewrotne pytanie, jak wiadomo google maps służy do pozycjonowana firm lokalnych, tak jak OW Słoneczna w Ustce (wywołany do tablicy z kontekstu dyskusji). A co się dzieje, gdy moja firma działa na terenie kilku miast - np prowadzę przewozy busem z Gorzowa do Poznania - przez Skwierzynę, Międzychód Pniewy - w jaki sposób pozycjonować się w taki szeroki sposób na miasta. Ustawiłem że firma dojeżdża do klienta i podałem miasta ale to chyba nie wszystko jeszcze...

witam,

mam do was przewrotne pytanie, jak wiadomo google maps służy do pozycjonowana firm lokalnych, tak jak OW Słoneczna w Ustce (wywołany do tablicy z kontekstu dyskusji). A co się dzieje, gdy moja firma działa na terenie kilku miast - np prowadzę przewozy busem z Gorzowa do Poznania - przez Skwierzynę, Międzychód Pniewy - w jaki sposób pozycjonować się w taki szeroki sposób na miasta. Ustawiłem że firma dojeżdża do klienta i podałem miasta ale to chyba nie wszystko jeszcze...

jest to niezgodne z zasadami GM, możesz jedynie używać osobnych wpisó w mapach dla oddziałów no ale w tym przypadku nie mówimy o oddziałach tak więc myślę, że lepiej się pozycjonować na frazy lokalne a mapę zostawić w spokoju.

Wpisy też filtrują.

Google przez ostatnie pół roku dużo miesza w Google Miejsca. Polecam przeczekać, bardzo istotny wpływ na pozycję ma fizyczny adres firmy, im bliżej centrum tym wyżej wpis

Już nie, to są informacje sprzed roku.Druga sprawa kto podaje w mapkach fizyczny adres? Większość wpisów to fikcja na potrzeby marketingu. A po ostatnich zmianach , które właśnie trwają będzie wesoło.

Dane pobierane z meta? Będzie ciekawie.

Pomyśl o założeniu filii swoje firmy w każdym z tych miast.(oczywiście wirtualnej)

przychyliłbym się do elementu losowości w GM - pod pewnymi hasłami pozycja 1, za chwile 2, za chwile poza top i tak w kolko:)

(dodam tylko, ze nic nie robię w kierunku poprawy pozycji )

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

wiem, że można pozycjonować się w Google miejsca ale jak to się robi nie mam pojęcia. więc podpisuje się pod prośbą o podanie recepty na to.

przeczytaj cały ten temat od początku, oraz wyszukaj na googlach jakiś artykułów, widziałem kilka ciekawych wpisów na blogach odnośnie GM.

Tak z rękawa nikt ci nie wysypie niczego, nie wiedząc jaka branża, jaka miejscowość jaki punkt położenia, jaka konkurencyjność itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności