Skocz do zawartości

Co wg. was i waszych doświadczeń ma największy wpływ na pozycje Google maps ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Po włączeniu mapki w wyniki organiczne pierwsze na mapce są strony które były pierwsze w organicznych. Tak przynajmniej jest w przypadku mojej strony.

U mnie na frazę "ogłoszenia olsztyn" wyświetla się podstrona z tym ogłoszeniami, a nie wpis z GP. Czyżby wyniki organiczne miały wpływ na miejsce w Mapkach?

multikonto

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Po włączeniu mapki w wyniki organiczne pierwsze na mapce są strony które były pierwsze w organicznych. Tak przynajmniej jest w przypadku mojej strony.

U mnie na frazę "ogłoszenia olsztyn" wyświetla się podstrona z tym ogłoszeniami, a nie wpis z GP. Czyżby wyniki organiczne miały wpływ na miejsce w Mapkach?

to by miało sens, bo rankng dla zwykłych wyników z mapkami i drugi ranking dla samych Miejsc to porażka, lepiej niech będzie jeden spójny

No no, teraz to już całkiem meksyk się dzieje z tymi wynikami. Przeczytałem cały ten temat posiedziałem trochę na nowych mapach google i pozwolę sobie też napisać co o tym myślę:

Lokalizacja firmy nie ma znaczenia w zapytaniach ogólnych, natomiast w zapytaniach regionalnych wyniki po prostu zawężają się, np jeśli zapytamy "frezowanie Warszawa" wysypie się nam firmy z tego regionu w takiej samej klasyfikacji jak w ogólnej.

Dodawanie zdjęć nie ma znaczenia i filmów, (przykład) w klasyfikacji ogólnej na zapytanie "frezowanie" w GM wyświetlają się wizytówki ze zdjęciami często pod tymi bez pełnych wizytówek.

W zapytaniach GM wyżej wyświetlają się te które są w katalogach firmowych, które mają na stronie dane adresowe firmy, Hmm może tego trzeba się trzymać.

Chyba google zmienia politykę i przestawia się na jakość a nie na ilość, SWL tracą moc, Publikery tym bardziej. Niedługo większość bezwartościowych zaplecz wogóle zniknie z indeksu takie moje rokowania na przyszłość.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

okalizacja firmy nie ma znaczenia w zapytaniach ogólnych, natomiast w zapytaniach regionalnych wyniki po prostu zawężają się, np jeśli zapytamy "frezowanie Warszawa" wysypie się nam firmy z tego regionu w takiej samej klasyfikacji jak w ogólnej.

Sprawdziłem kilkadziesiąt fraz i nic takiego nie zauważyłem. Mapki nadal żyją swoim życiem.

Dodawanie zdjęć nie ma znaczenia i filmów, (przykład) w klasyfikacji ogólnej na zapytanie "frezowanie" w GM wyświetlają się wizytówki ze zdjęciami często pod tymi bez pełnych wizytówek.

Pełna zgoda. Pisałem już, iż optymalizacja wpisu w GM utraciła swoją skuteczność.

W zapytaniach GM wyżej wyświetlają się te które są w katalogach firmowych, które mają na stronie dane adresowe firmy, Hmm może tego trzeba się trzymać.

To by było zgodne z polityką Google Maps, aby wyświetlać tylko firmy naprawde lokalne, a nie jakieś ogólne gnioty. Trudno jest umieścić wpis z fikcyjnymi danymi w dobrym Katalogu Firm. Jest to praktycznie niemożliwe. A więc polityka całkowicie słuszna. Niech na czołowych pozycjach będą najlepsi z danego regionu.

Chyba google zmienia politykę i przestawia się na jakość a nie na ilość, SWL tracą moc, Publikery tym bardziej. Niedługo większość bezwartościowych zaplecz wogóle zniknie z indeksu takie moje rokowania na przyszłość.

A co to ma wspólnego z Mapkami?

Ta dyskusja jest chyba nieaktualna. Po włączeniu mapki w wyniki organiczne pierwsze na mapce są strony które były pierwsze w organicznych. Tak przynajmniej jest w przypadku mojej strony.

Dokladnie jak piszesz, dosyc tych jalowych dyskusji o mapach, bo mnie za przeproszeniem na rozwolnieneie bierze jak czytam naglowki typu"Co wg. was i waszych doświadczeń ma największy wpływ na pozycje Google maps ?"

Odpowiedz jest tylko jedna, najwiekszy wplyw ma interes Google czyli $$$

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

• 6 miesięcy temu...
Czy ktoś ma jakieś nowe doświadczenia i informacje odnośnie poprawienia pozycji w Google Maps ?

Przede wszystkim istnieją dwie prezentacje wyników:

- stara (mapka w wynikach organicznych)

- nowa (rozszerzony wynik organiczny o opis z GM)

Nie mam pojęcia, dlaczego google prezentuje wyniki raz tak, raz tak.

Z doświadczenia mojego wynika, że w tym drugim przypadku bardzo ważnym czynnikiem jest moc samej strony, jednak nie jest to czynnik decydujący - ten "nowy wynik" jest hybrydą - "tradycyjną" pozycją w GM + moc strony.

P.S. Może za dużo wymagam, ale gdzie te czasy gdy ludzie na PiO dzielili się wiedzą. Pewnie to znak czasu i "rozrośnięcie" się rynku SEO - dziś każdy bardziej pilnuje swojego interesu.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności