Skocz do zawartości

Ta sama domena, inne rozszerzenie - przekierowanie, czy osobna strona

michal89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Takie pytanie: mam stronę xxx.pl - domena główna, oprócz tego jeszcze xxx.com.pl oraz xxx.com. Czy najlepszym wyjściem jest:

1) dać przekierowanie z tych dwóch domen (com i com.pl) na *pl

2) stworzyć na domenach com i com.pl jednostronicową wizytówkę z informacją o głównej domenie z linkiem do niej

Słyszałem, że wujaszek Google nie lubi jak kilka domen odwołuje do jednej strony. Jak to jest w rzeczywistości? Może jakieś inne rozwiązanie oprócz zaprezentowanych przeze mnie?

Słyszałem, że wujaszek Google nie lubi jak kilka domen odwołuje do jednej strony. Jak to jest w rzeczywistości?

Rzeczywistość jest różna. Wiele potężnych serwisów stosuje kilka domen, na przykład Gazeta.pl ma jeszcze Gazeta.com i Gazeta.com.pl i żadna krzywda się temu portalowi nie dzieje. Pod względem SEO bardziej opłacalne jest jednak utworzenie na pozostałych domenach mini-stronek, z których będziesz linkował do domeny głównej. Nie można przy tym powielać treści (strona musi mieć unikalną treść) i trzeba linkować z odpowiednim anchorem.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności