Skocz do zawartości

Stabilny serwer

deha21

Serwer  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki serwer?

• Glowanet.pl
      0
    • Linuxpl.com
      13
    • Masternet.pl
      0
    • Inny
      21

Rekomendowane odpowiedzi

i tani :)

Wiem, że za niską cenę nie wymaga się cudów ale powiem, że hosting na masternet.pl niestety jest awaryjny, a prowadząc portal muszę być dostępny cały czas. Przeglądałem oferty różnych firm i opinie o nich. Wybrałem kilka:

- glowanet.pl (plus za brak ograniczeń transferu)

- linuxpl.com (podobno bardzo stabilne)

- masternet.pl (a może zostać? wszystko mają fajne, tylko serwer szwankuje nieco)

Może wy coś jeszcze polecicie? Potrzebuję na teraz co najmniej 30GB transferu/miesiąc ale dobrze by było więcej. Miejsce na teraz 3GB ale dobrze by było więcej. Najlepiej oczywiście jakby było 50GB i brak ograniczeń transferu ;) I tak trochę na marginesie, czy znacie jakieś tanie/darmowe hostingi na video - czyli dużo miejsca/brak ograniczeń transferu (lub np. 500GB/mies), nie musi być bazy danych ani niczego?

EDIT: O proszę, własnie mi stronka nie działa znów. Zapomniałem jeszcze dodać, że najchętniej to bym w progresso albo hostersów zainwestował ale za drodzy na razie :P

EDIT2: Jak zagłosujecie to wpiszcie jaki. Jeszcze czytałem, że unixstorm.org jest dobry ale juz go nie umiem dodać do ankiety.

plus za brak ograniczeń transferu

I jak bedzie transfer bardzo wysoki w porownaniu z reszta klientow na danym serwerze, to nagle spadnie szybkosc ładowania?

Z tych wymienionych korzystam z Linuxpl i Masternet, Linuxpl sprawdza sie lepiej. Przyjrzyj sie tez Cal.pl

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Cal.pl ma super ofertę, dużo za niedużo. Przy tym pisze, że ma 99,9% uptime. Hmm czy nie jest zbyt kuszące? :)

Cudów nie ma:

https://www.google.pl/search?hl=&q=cal.pl+opinie

Sprawdź neteasy.pl lub 8p.pl (jeśli zależy Ci na stosunku jakości do ceny).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ja tam jest z cal.pl zadowolony, a mam u nich konto chyba ze trzy lata. Wszystko zalezy od tego, co sie tam trzyma - strony dla ludzi czy automaty wszelkiej masci. Jesli zwykle strony, to jest w porzadku. Jesli skrypty generujace duze obciazenie, to wtedy moze byc problem. Z tych negatywnych opinii zreszta wynika, ze narzekaja wlasnie osoby wrzucajace tam wlasnie obciazacze.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

A ja byłem w linuxpl i było fajne, tzn. jeszcze jestem ale ze stroną, która zużywała około 90 GB transferu czasami więcej miesięcznie - aktualnie ponad 130 przesiadłem się z linuxpl na głowanet. Różnicy nie wiedzę za bardzo, z tym że nie mam ograniczenia transferu. Kontakt trochę lepszy bo szybszy w linuxpl. W głowa net korzystam z hostingu bez ograniczeń transferu ale jest ograniczenie obciążenia CPU. Generalnie polecam GłowaNET i linuxpl o czym napisałem na moim blogu - link poniżej. Możesz wciąć jeszcze pod uwagę WebH.pl.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Macie może jakieś info jaki jest update linuxpl? Bo unixstorm podaje 99,8%. Jestem prawie zdecydowany na linuxpl ale chciałbym znać jeszcze tą wartość.

EDIT: Przetestowałem oba te serwery na moim łączu i wynika z tego że nieco szybszy jest unixstorm. Chyba na niego się zdecyduję ale piszcie dalej.

Ja polecam netmark.pl - grafika ich strony nie robi wrażenia, ale serwery mają bezawaryjne i jest z nimi bardzo dobry kontakt zarówno telefoniczny jak i poprzez helpdesk. I widać, że pracują tam ludzie, bo można się w różnych sprawach dogadać - a nie tak jak w home - "nie bo nie". I tak jeszcze przy okazji - home.pl niekomu nie polecam, bo ceny wygórowane a jakość żadna. Tyle, że świetny helpdesk, ale przydatne to jest dla kogoś kto ledwo nauczył się obsługiwać myszkę i chce mieć stronę.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Zapomniałem jeszcze wspomnieć o tańszej ofercie IQ - Proste.pl

Nie wspomniałeś też w ogóle jaki masz budżet na ten hosting i czy ma być płatny rocznie/kwartalnie/etc.

A przy okazji - hostingi które oferują mega parametry w super niskiej cenie zazwyczaj są przyczyną mega rozczarowania ;) miałem tak np: z ovh i webd - których nikomu nie polecam, chyba że pod hosting fotek albo strony całkowicie client-side.

Chodzi mi o hosting ~150 zł rocznie.

Wgrałem swoją stronę na testowy serwer linuxpl i unixstorm. Jedna rzecz jest dziwna. Przy ładowaniu strony na linuxpl na timelinie (narzędzia Google Chrome i Firebug) wczytuje plik z błędem 404. Tzn. nie pokazuje się ale pokazane jest na timelinie że o niego się pyta. Przez to ładowanie strony trwa dłużej. O co chodzi?

Napisz do pomocy linuxpl na czacie czy na gg - to nie boli a szybko Ci konkretnie odpowiedzą. Nie patrz na ich uptime na serwerze bo jest naciągany - tylko jeden serwer tak ma a reszta - różnie.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Ankieta do bani.

Wchodząc tutaj zmarnowałem tylko czas.

Następnym razem podaj więcej danych w ankiecie.

"SERWER" - i jasne ?

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności