Skocz do zawartości

Sprawdzanie ruchu cudzej strony

thend

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przeszukując google na ww temat znalazłem temat z przed półtora roku o takich stronach, niestety nie są zbyt dokładne, a ja potrzebuje informacji czy ruch jest czy nie. Może pojawiły się jakieś lepsze strony na ten temat? z góry dziękują za odpowiedź i pozdrawiam

czyli jeżeli moja strona ma Alexa traffic rank 4,515,247 to jezeli cudza strona będzie miała lepszy rank to mogę się spodziewać że będzie miała ruch podobny/większy od mojej strony? tak mniej więcej od jakiego rankingu zdecydowana większość stron ma ruch w granicach 1000uu miesięcznie?

Jeżeli uznać, że są to dane wiarygodne i rzetelne, to właściwie tak możesz przyjąć. Ale przede wszystkim pofatyguj się na stronę alexa.com. Tam możesz zobaczyć różne dane dot. każdej ze stron, no i masz również krajowy, czyli np. na którym miejscu wśród polskich stron.

A zresztą - jakie masz inne wyjście (prócz zdobycia danych metodami pwoiedzmy "operacyjnymi" :) ) jak opierać się na tych danych...

hmmm sprawdź https://www.cwt.com.pl/wycena.html tutaj możesz orientacyjnie sprawdzić ale to takie patrzenie przez palce po sprawdzeniu wielu stron mogę stwierdzić że staty są zdecydowanie zawyżone jakieś 10-30% za dużo :)

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

hmmm sprawdź https://www.cwt.com.pl/wycena.html tutaj możesz orientacyjnie sprawdzić ale to takie patrzenie przez palce po sprawdzeniu wielu stron mogę stwierdzić że staty są zdecydowanie zawyżone jakieś 10-30% za dużo :)

No nie, takie cuda to raczej sprawdzają PR, wiek domeny, backlinki i takie tam. Ale raczej to niespecjalnie uwzględnia trafficu. Bo zresztą i jak? Zresztą to są bardziej wodotryski niż źródło rzetelnych informacji.

Polecam stronę StatBrain - często podaje ruch w miarę dokładnie.

No z tym często to ja nie wiem :) Robiłem próby ze stronami, których traffic znam i wyszły niezłe jaja. Pierwsze to było jeszcze w miarę, bo zamiast 2k podal około 1k. Ale potem zamiast pokazać kilkadziesiąt dziennie pokazał prawie 700. Ale już kompletne pojawiły się przy stronie gdzie dziennie 8k-10k - statbrain pokazał jakieś 650 :). Więc...

Nie da się sprawdzić "z zewnątrz" ruchu cudzej strony. Nawet jeżeli przy pomocy jakichś narzędzi czy rankingu alexy uda się w dużym przybliżeniu określić jaki strona ma ruch to stosując to na większą skalę w którymś momencie zdarzy się że natrafisz na stronę z którą to nie zupełnie nie zadziała i wynik wyjdzie kosmicznie odbiegający od rzeczywistości.

Co więcej im wyżej znajduje się strona w rankingu alexy tym większe są rozbieżności.

Moim zdaniem jedyne co można w ten sposób sprawdzić to czy strona ma jakiś ruch czy też nie. Co przydaje się gdy ktoś nam wciska że ma duży ruch na stronie a tu alexa np. około 5-10 milionów.

...

... Alexa traffic rank 4,515,247 ...

Dla tak niskiego ranku Alexa nie mierzy ruchu.

to prawda

w miarę OK są statystyki dla stron > 100,000, o czym alexa informuje przy próbie analizy historycznej stron z wyższym wskaźnikiem

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności