Skocz do zawartości

Własny katalog

dziubik

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jeszcze nie mam własnego katalogu choć się przymierzam. Stawiam precle. Generalnie postawiłbym go na skrypcie seokatalogu, bo jest najlepszy i mi się podoba. Druga sprawa, trzeba by przerobić szablon standardowy - to są koszta. Potem katalog trzeba dodawać do różnych spisów katalogów, żeby ludzie chcieli dodawać do niego nowe wpisy. Katalog musi być oczywiście moderowany, nie możesz akceptować byle czego i katalog musisz też pozycjonować, żeby zdobyć Page Rank i oczywiście zwiększyć oglądalność - czyli liczbę dodawanych wpisów. Katalog musi żyć. Większość osób kieruje się jeszcze page rank - choć zazwyczaj tylko strona główna go ma, dlatego warto o niego zadbać. Dobrze by było też rozreklamować katalog na forum. Obyś tylko znalazł stałych "dodawaczy".

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

@Jeśli chodzi o skrypt to oczywiście

To oczywiście autorki, bo wszystkie powielone w setkach, a nawet tysiącach egzemplarzy tracą wartość przynajmniej dla użytkowników zamieszczający w nich swoje wpisy. Zresztą dla właściciela też.

@Jeśli trzeba chętnie nadam mu unikalny wygląd

I właśnie przez te "nadawanie unikalnego wyglądu" tak się dzieje, bo opiera się na zmianie "lakieru", a nie tego co najważniejsze.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

I właśnie przez te "nadawanie unikalnego wyglądu" tak się dzieje, bo opiera się na zmianie "lakieru", a nie tego co najważniejsze.

w takim razie dlaczego tak dobrze się indeksują i dają pozycjonować strony oparte na WordPressie? W sumie tam też zmienia się tylko skórkę czyli jak to powiedziałeś lakier.

Czy masz jakieś potwierdzone informacje, że strony oparte na autorskich albo quasi-autorskich skryptach dostają jakiś bonus od G?

@w takim razie dlaczego tak dobrze się indeksują i

No nie wiem czy tak dobrze się indeksują skoro w większości katalogów liczba adresów dodanych jest znacznie wyższa niż jego wskaźnik site. Poza tym indeksacja to nie wszystko. Są serwisy oparte tylko o kanały RSS których site rośnie bez dodatkowych zabiegów, bo też się dobrze indeksują np site: 7K, 10K itd :)

{dodane} Przy okazji znalazłem ciekawy przykład - Zobacz sobie ten adres https://www.polinkuj.pl/ i Stron: 7573 i tylko, że jego site wynosi: Podana fraza - site:https://www.polinkuj.pl/ - nie została odnaleziona. Co ten katalog ma zmienionego - nic poza grafiką topu.

@Czy masz jakieś potwierdzone informacje

Mam potwierdzone informacje po wykonanym katalogowaniu gdzie strona została dodana do ponad 180 katalogów i jej pozycja w SERP'ach nawet nie zmieniła się o jeden. Chyba wnioski nasuwają się same.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Lenny_ chyba wyższa

Właśnie to miałem na myśli :)

Najlepszym rozwiązaniem jest autorski ,a najlepiej własny skrypt katalogu ponieważ jak się stworzy skrypt samemu to nie ma najmniejszego problemu go później zmodyfikować. Oczywiście skórka powinna być unikalna oraz jak najmniej ,a najlepiej 0 linków wychodzących do stron 3-ich. Tutaj masz przykład mojego prostego autorskiego katalogu który jest rozwijany przeze mnie w wolnych chwilach: https://www.kataalog.pl

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

który jest rozwijany przeze mnie w wolnych chwilach: https://www.kataalog.pl

niestety musisz jeszcze sie wiele nauczyći pozmieniac ze to coś miało rece i nogi...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Mion

Dla chcącego nic trudnego i z SEOKatalogu też unikat można zrobić. Dużo zależy od samej konfiguracji (np. przyjaznych linków - te można prawie dowolnie ustawiać w panelu), ale również tworząc unikalną skórkę można zrobić ją od podstaw nadając całkowicie inne nazwy elementom, inaczej je układając itd. Wszystko zależy jak bardzo chce się osiągnąć unikalność. Mimo tych wszystkich zabiegów i tak wyjdzie taniej niż zrobienie autorskiego skryptu + grafiki. Nieprawdaż?

baner_mini.jpg

@Mimo tych wszystkich zabiegów i tak wyjdzie taniej niż zrobienie autorskiego skryptu + grafiki. Nieprawdaż?

To akurat jest pojęcie względne.

Ale tak czy inaczej ważne jest by starać się stawiać coś ci nie jest w 99% podobne do innych setek serwisów już istniejących w sieci, bo wszystkie ma tym będą tracić.

Zgadzam się z alleweb - trochę wysiłku i można całkowicie przerobić strukturę kodu templatki SEOKata - dodajmy do tego zmianę podstrony logowania/rejestracji, całkowitą zmianę stopki, inną strukturę seo-urli, meta tagów i mamy katalog który nie wygląda na to że stoi na SEOKatalogu - kto nie wierzy niech poogląda zwycięzców w ostatnich edycjach konkursu > https://www.seokatalogi.pl/konkurs/

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@i mamy katalog który nie wygląda na to że stoi na SEOKatalogu

Wiec stawiając kolejny katalog Przyłóżcie się by nie tylko "nie wyglądał", ale faktycznie nie wyglądał jak kolejny katalog nie tylko pod kątem wizualnym. Bo tych nie wyglądających jest cała masa i niestety tracą swoją moc :rolleyes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności