Skocz do zawartości

Jak wymieniać się linkami?

Tomaan

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

wiemy, że fajnie jest wymienić się linkiem pozycjonującym z dobrą i porządną stroną spójną tematycznie do naszej i najlepiej z wyższym PR od naszej strony ale..

1. co jeszcze jest ważne przy wymianach linkiem? Wiem o oszustwach webmasterów, blokują link w robots.txt albo nie indeksują strony

2. skąd mam wiedzieć, że mój serwis więcej zyska niż straci na wymianie link za link? :)

3. długo trzymacie linki z wymiany? rozumiem, że im dłużej, latami tym lepiej?

Możecie się podzielić doświadczeniem?

Tomaan nie jesteś już chyba takim laikiem, ale postaram się pomóc.

1. Wymiana linku przynosi najlepsze wyniki, jeśli robisz to na zasadzie: A->B i C->A, a nie A->B i B->A. Warto znaleźć uczciwego partnera, sprawdzając czy nie oprawił Twojego linku w atrybucie nofollow. Jeszcze z tak nieprzyzwoitym blokowaniem podstron przez robots, czy .htaccess jeszcze się nie spotkałem, ale warto i to sprawdzić.

2. Trudne pytanie. Można stracić? Zakładając, że ktoś ustawi anchor sex do (załóżmy) Twojego sklepu dziecięcego, na pewno tak, ale o to raczej trudno. Pytasz się o podstawowe zagadnienia pozycjonowania. Sam powinieneś oszacować czy warto z daną jednostką wymienić się linkiem, czy też nie.

3. "Stały link to dobry link".

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Wymieniaj się najlepiej tematycznie, to wymiany korzystniejsze dla wyszukiwarek jak i użytkowników.

Regularnie kontroluj swoich partnerów czy nadal wyświetlają linki i/lub czy ich strona nadal prowadzi działalność o pierwotnym profilu/czy istnieje. W sytuacji gdy dobra domena wygasa - stado spam - sępów ją rozszarpuje, dlatego lepiej regularnie sprawdzać czy czasem się tam nie zjawił jakiś chłam.

To dwie chyba najważniejsze porady, a tak to to co wspomniał już ^Paq

Zapraszam na mój blog - websem.pl - marketing internetowy i pozycjonowanie!

Kurs pozycjonowania

banner5.png

na zasadzie: A->B i C->A, a nie A->B i B->A
właśnie! o to mi chodziło, czyli lepiej jak ktoś da do mnie linka na A a ja mu zaproponuję linka do niego na innej stronie, okej. Nie zawsze się jednak tak uda, ale tak jak piszesz, wymiana A<->A też coś może dać ale nie tyle co inny schemat. Dzięki :)
Pytasz się o podstawowe zagadnienia pozycjonowania
w tym dziale mogę :)

A co z frazami? Najlepiej wymienić się linkiem z takim anchorem, na który jest pozycjonowany dany partner i nasza strona ale warto wynegocjować takiego anchora u nas, który nie łączy się z tematycznością naszych pozycjonowanych fraz, dobrze kombinuję? :)

Toż to prawdziwy biznes i negocjacje :)

ps. jeszcze tak sobie myślę, że załóżmy, że strona ma 0 linków wychodzących, wymienia się jednym linkiem, dając 1 wychodzący u siebie, dostaje linka przychodzącego z wymiany i dostaje jakiś tam skok w SERPie.. tzn. że link wychodzący, który jest ogólnie rzecz biorąc negatywem != linkowi przychodzącemu.

No, niezła faremka. Niektórzy sprzedają po 100 linków na Allegro. Jaka jest wartość i moc tylu linków sami wiecie. Może lepiej uderzyć w SWL np. Statlink?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Na linki nofallow trzeba uważać. Ostatnio napisała do mnie pewna pani z serwisu niania.pl i zaproponowała wymianę linków.

Sami zobaczcie ile serwisów dało się nabrać

https://www.niania.pl/partnerzy-niania/Page.html

Najlepsze jest to że dla wszystkich swoich podstron też ma nofollow ; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności