Skocz do zawartości

Strony wywalone = Strony zagraniczne

kotosinski

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu, jakoś tak przed wakacjami onet wprowadzał pewne zmiany no i przy okazji powywalał trochę stron z indexu. Na zapytania odpowiadali, że: "..została przyłączona nowa kolekcja.." i takie tam bzdurki.

Na pewno zauważyliście, że teraz dużo stron powróciło ale pokazują się jedynie podczas przeszukiwania zasobów onetu z zaznaczoną opcją "strony zagrniczne" - o co chodzi? Jak wpłynąć na onet aby to zmienili? Zauważyłem jedną ciekawą rzecz - wiele, jak nie wszystkie z tych stron to strony komercyjne. Czy onet chce aby im zapłacić za przywrócenie stron do indexu czy... o co chodzi?

Nie wiem jak teraz, ale jeszcze do niedawna w onecie wyniki pochodziły z dwóch wyszukiwarek - strony polskie : Inktomi - Infoseek, a strony zagraniczne Altavista - kiedyś popularne, obecnie wyszukiwarki o marginalnym udziale w światowym rynku, posiadają dość małe, ograniczone bazy przeszukiwanych stron, co przekłada się na wyniki zupełnie inne.

rzeczwiście wczoraj zmieniło się to ze cześc stron z polskiego indeksu wyleciała do stron zagraniczncyh pomimo że sa w domenie .pl i w jezyku polskim i od zawsze były w polskich wynikach

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

strony zagraniczne  Altavista - kiedyś popularne, obecnie wyszukiwarki o marginalnym udziale w światowym rynku, posiadają dość małe, ograniczone bazy przeszukiwanych stron, co przekłada się na wyniki zupełnie inne.

93839[/snapback]

Altavista... przypominają mi się lata 90-te kiedy to Altavista wymiatała...

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Moja strona pl.english.hb.pl przeszła niestety do wyników zagranicznych :/ (a była pierwsza na hasło angielski). Nie pomaga nawet to, że mam wpis w ich katalogu. Napisałem do nich, może to poprawią.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności