Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Szacowana wartość odszkodowania od momentu zamknięcia wszystkich sklepów:

14.449.821,00 PLN

z tego podatku dla państwa:

4.912.939,00 PLN

Ponadto taka kwota trafia teraz w ręce karteli narkotykowych:

14.449.821,00 PLN

I to jest właśnie to o czym napisałam tutaj mój wcześniejszy post - oczywiste jest że te pieniądze zostaną zabrane z pieniędzy podatników. Zamknięcie sklepów z dopalaczami - w teorii jedyna słuszna decyzja - jest niezgodna z prawem, więc właściciele sklepów z dopalaczami zwyczajnie wystąpią o odszkodowanie, które będzie musiał zapłacić podatnik.

Będzie jak zawsze - zamieszanie medialne, wizerunek władzy wśród społeczeństwa się polepszy, ale za to zapłaci każdy z nas. Myślę, że ten kto wpadł na pomysł zamknięcia sklepów z dopalaczami, jest naprawdę świetnym psychologiem społecznym. I robi sobie już teraz kampanię za pieniądze podatników. Lub może być też idiotą, który podjął taką decyzję bez namysłu. Ja jednak w tym momencie bardziej wierzę w opcję pierwszą - w rządzie nie siedzą aż tacy idioci jak nam się wydaje. A na pewno mają pieniądze aby opłacić ludzi którzy wiedzę w takiej materii posiadają.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No przeciez nawet Tusk mowil w wywaidzie, ze musi dzialac na granicy prawa i ze urzednicy i prawnicy go zniechecali. Teraz bedzie prosta matematyka - wlasciciele sklepow oblicza ile dziennie zarabiaja + jeszcze jakies dodatkowe straty i pojda do sadu o odszkodowanie za nielegalne zamkniecie sklepow. Sprawe wygrana maja na bank.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

https://www.wprost.pl/ar/212034/Kwiatkowski...ie-odszkodowan/

Jej przepisy mówią m.in., że jeżeli naruszenie wymagań higienicznych i zdrowotnych "spowodowało bezpośrednie zagrożenie życia lub zdrowia ludzi, państwowy inspektor sanitarny nakazuje unieruchomienie zakładu pracy". - W praktyce rozumie się w tym wypadku także sklepy - tłumaczył Kwiatkowski.

nihil fit sine causa

odszkodowania dla kogo? dla tego skur**syna, który sam nie bierze a sprzedaje?

Takim jak to TY mówisz skurw... skarb państwa od 1990 roku wypłacał wielokrotnie odszkodowania ;)

Idealista...

znaczy sie komu? dealerzy dostaja w tym kraju odszkodowania od 20 lat? poprosze o liste nazwisk albo jakies zrodlo, chyba pamiec mi szwankuje.

nie jestem idealista, po prostu mam dzieci.

poza tym kupilem pare razy jakies tabletki czy cos do palenia a ostatnio zostalem nazwany debilem przez goscia, ktoremu dalem zarobic.

pozwal bym ch*ja za tego "debila" ale szkoda czasu i pieniedzy.

Teraz tylko to będa musieli udowodnic w sądzie, a to już będzie troszkę trudniejsze :D

prawo jest prawem niezaleznie od tego jak głupie i szkodliwe by nam sie wydawało to nalezy go przestrzegac.

wg mnie zamkniecie tych sklepów na 100% jest wbrew polskiemu prawu.

Sklepy nie sprzedwały substancji niedowzowlonych.

Sklepy nie sprzedawały artykułów spozywczych - tam jest wyraznie napisane ze te produkty nie nadaja sie do spozycia.

Pamietam ze za moich czasów duzo ludzi wąchało butapren (chociaz wyraznie na nim pisało ze jest szkodliwy dla zdrowia) ale jakos nikt nie zamykał sklepów z butaprenem ani nikt nie delegalizował butaprenu.

Wg mnie niezaleznie od tego co my sobie o tym myslimy to sklepy zostały zamkniete bezprawnie i mysle ze raczej na pewno odszkodowanie polski rzad bedzie musiał wypłacic - zrzucimy sie na to my podatnicy. Niestety takie jest prawo a prawa nalezy przestrzegac a nie łamać wg swojego widzimisie.

Sam jestem ciekawy jak to sie skonczy ale wydaje mi sie ze sklepy maja naprawde duze szanse uzyskac wysokie odszkodwoania.

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

Zakręcony@

Dlaczego to nie takie proste? Jawnie ogłoszono, że wydają walkę z dopalaczami - jawnie ogłoszono, że napuszcza się sanepid z policją!

Słyszałem wypowiedzi, że prawo zostało złamane, ale że niby działano w ramach "wyższej konieczności". (swoją drogą świetny polityczny argument, że łamana jest konstytucja, która w zasadzie nie może być pod żadnym pozorem łamana)

Już tłumaczę. Jakby nie patrzyć, że gdzieś jest dziura, to specyfiki były legalne w obrocie. To tak jakby paru smarkaczy zatruło się wdychanym rozpuszczalnikiem kupionym w Praktikerze. Nagonka medialna. Tusk na podium. Zmiana szefa sanepidu (bo mądrzejszy powiedział NIE) i heya, zamykają wszystkie sklepy w Polsce!

Swoją drogą, fajny ten facet ( https://www.youtube.com/watch?v=q90jCS9DKQw ) - do wczoraj zanim słyszałem te argumenty, nigdy bym nie pomyślał, że może lepiej by było zalegalizować prochy, ale tak myślałem i nie potrafię znaleźć żadnego argumentu, aby wytknąć tej logice błędy, które by były gorsze od prohibicji.

Jednak jedno jest pewne, ktoś chce na tej akcji ugrać i trochę szkoda że zaślepione TVN społeczeństwo, takie działania popiera. Pozorne działanie! Bo przez dwa lata nie napisano nawet słówka w ustawie, a teraz łamią jawnie prawa i mają to w du..., bo publiczka przyklaskuje.

Jestem za , zamknąc i rozgonić na kopach i gó**o a nie odszkodowania dać. (Capone trafił do pierdla nie za przemyt gorzały ani za kilerke tylko za podatki) .

Potem taką zdebilałą gówniarzerie trzeba u3mywać bo jeden z drugim debilem nawet nie rozumieją konstrukcji łopaty ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

przecież było napisane, że sprzedają specyfik, który zawiera w sobie nielegalną substancję, więc nie kumam tego typu kazań, że bezprawnie. Jeśli byłoby kompletnie bezprawnie, to tusk nie podłożyłby się w taki sposób, bo to będzie dla niego kaplica. Poza tym ja widzę same mądre głowy, które najlepiej wiedzą jak rządzić krajem, do sejmu idźcie, tam większe pieniądze niż w seo ;P

Do roboty zagonić, bo dresom się po prostu nudzi i za dużo czasu mają. Do normalnej pracy się iść nie chce to albo się otwiera punkt z takim syfem albo się go bierze. No forach już można przeczytać wypowiedzi, że żądają legalizacji marihuany, wtedy będą handlować legalnie narkotykami. To są przedsiębiorcy czy zwykli dilerzy?

Za łamanie praw (jak złamano) MUSI się zapłacić odszkodowanie, tyle w tym temacie. Jak mają ludzie przestrzegać praw, skoro władza je łamie?

Polityka nie mierzy się działaniem pod publiczkę, ale działaniem do którego został wybrany, tworzeniu prawa w razie konieczności. Także uważam te specyfiki nieprzebadane, za świństwo - jednak nie dajmy się ponieść temu bełkotowi, który sztucznie wywołano - tuszując nieporadność rządu.

jak to palikot powiedział..... jutro tusk wpadnie na pomysł by zamykac ksiegarnie bo stwierdzi ze w ksiazkach jest za duzo erotyki

pozniej beda zamykac pozycjonerow bo manipuluja wynikami, pozniej beda zamykac ludzi ktorzy chodza zima bez czapki (bo to przeciez szkodliwe dla zdrowia), pozniej konfiskowac samochody bo za duzo ludzi przez nie ginie, pozniej beda kazac nam jesc drewnianymi paleczkami bo za duzo ludzi ginie od noży i noże zostaną zdelegalizowane itp, itd Na podstawie takiego widzimisie mozna praktycznie wszystkiego zabronic..... i nie bedzie niczego :D

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności