Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pisząc "udowodnić, przed sądem", miałem na myśli Państwo, a to przy obrotnych papugach ubiegających sie o odszkodowania nie będzie moim zdaniem takie proste. Mogę się mylić i bedzie to bułka z masłem, nie wiem, nie byłem przy zamykaniu sklepów. Wiem natomiast, że jeżeli zostało złamane prawo, a Państwo będzie się zasłaniac jakąś tam wyższą koniecznością, to pójdą do Hagi czy gdzie tam się chodzi, a tam nie będzie sie rozprawiac o koniecznościach, a o faktach i o prawie.

Nadal tez twierdze (jak juz przy którejś dyskusji na temat tego świństwa), że zabieraja sie za to od ( )( ) strony, w ten sposob niczego nie rozwiążą i moim zdaniem dodatkowo będzie to kosztowny sposób próby rozwiązania problemu.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Marne szanse na uzyskanie odszkodowania.

Dlaczego tak uważasz?

a Państwo będzie się zasłaniac jakąś tam wyższą koniecznością, to pójdą do Hagi czy gdzie tam się chodzi, a tam nie będzie sie rozprawiac o koniecznościach, a o faktach i o prawie.

Do tego zmierzam od wczoraj... Władza wykonawcza może zrobi jakieś przekręty z władzą sądowniczą ale jak gościu pójdzie do Hagi czy Strasbourga to oni dopiero spojrzą na to obiektywnie. Oni nie będą mieli w pamięci fałszywej nagonki mediów,sanepidu i policji. Po prostu obiektywnie zapytają się czy państwo polskie: Czy sejm poczynił jakieś konkretne kroki w kwestii dopalaczy- tak, zmienił dwie substancje chemiczne. Czy coś jeszcze? Tak zrobił masową nagonkę i zamknął 800 sklepów. Na podstawie jakiego prawa? Yyyyyy :D kto mi znajdzie to prawo to jest dobry. Ktoś zapomniał o zasadzie prawo nie działa wstecz. Wpierw robi się ustawę,przegłosowuje się ją,prezydent podpisuje a na drugi dzień idzie się do sklepów z dopalaczami jeśli są zamknięte to brać nakaz od prokuratora i siłą tam wbijać. Ale to ja mam uczyć o tym Tuska i jego ziomków? Ja prosty gówniarz z małej mieściny mam uczyć tuska jak w demokratycznym kraju postępuje się z domnienanymi przestępcami? Komuś krótko mówiąc coś się po**b...ekhmm.

Polecam wczorajszą audycję kontestacji na ten temat.

Krzyż się skończył, to trzeba czymś innym media zająć (w końcu nikogo nie obchodzi, że PL jest w ekonomicznej czarnej (_!_)).

edit. żeby nie było. Uważam dopalacze za straszne gó**o, ale skoro Pan T. likwiduje sklepy działające zgodnie z prawem... kocham ten kraj.

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Mam rozumieć że te wszystkie objawy to po jednym kieliszku?

na tej samej zasadzie jak ktos sie zatruł dopalaczami to tez dlatego ze ostro przesadził - albo wziął kilka sztuk albo wymieszał to z SZKODLIWYM alkoholem i czyms tam jeszcze (dopalacze byly czesto mieszane na imprezach ze szkodliwym alkoholem)

Tak samo jak zatruc sie mozna dopalczem to tak samo np jednym piwem - przeczytaj np tu:

https://forumarchiwum.gry-online.pl/S043arc....asp?ID=3482989

I nie bron tak alkoholu bo on jest znacznie bardziej szkodliwy. Alkohol ma nieporównywalnie "wiecej ofiar na sumieniu".

To ze tobie niewielkie ilosci alkoholu nie szkodza to nie znaczy ze tak jest ze wszystkimi - sa ludzie ktorym niewielkie dawki alkoholu bardzo szkodzą.

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

poza tym, sprzedawanie środków psychotropowych jakie by one nie były pod nazwą kolekcjonerskie, albo nawozy do roślin to śmianie się wszystkim prosto w twarz - no ale dla mondrych głów najważniejsze ,że zgodne z prawem - tego się nie da nawet komentować, w języku entów nie ma takich słów, które mogły by wyrazić ubolewanie nad ludzką głupotą :)

Ciekawe kiedy znajdą się kolejni sprytni prawnicy, którzy będą pozywali właścicieli dopalaczy albo kogo tam znajdą za to, że nie było napisane, że coś się może od tego stać, no normalnie miałem w klaserze, bo je kolekcjonuje, ale chciałem polizać, bo mi się wydawało, że to znaczek i stało mi się kuku, proszę o odszkodowanie, bo nie było napisane, że to mi zaszkodzi ;P

najważniejsze, że wszystko zgodnie z regulaminem i prawem, reszta nie ma znaczenia.

kiedyś słyszałem takie słowa, że pomiędzy Kantem, Platonem a zwykłym człowiekiem jest większa różnica intelektualna niż między zwykłym człowiekiem i małpą. O ironio...

poza tym cały ten "biznes" szczęśliwie zmierza ku końcowi.

Raczej nie zmierza ku końcowi, tylko do podziemia. Zapotrzebowanie jest, dobra reklama i marka (tajfun) też (dziesiątki godzin darmowego czasu antenowego w TVN).

Dziwne, że akurat zaraz przed zamknięciem sklepów i po wycofaniu pewnych specyfików z użycia tyle dzieciaków się zatruło. Po prostu skołowały skądś jakieś g*o a jak policja pytała to powiedziały, że "kupiły w sklepie z dopalaczami". No bo co miały powiedzieć? "Od dilera mamy"?

Przecież te sklepy to dystrybutorzy. W każdej szkole i na każdej dyskotece można kupić wszystko. Jaki problem sprowadzić jeden produkt na który jest zapotrzebowanie więcej? Nawet dzieciak nie musi starszego kumpla prosić, żeby do sklepu skoczył bo nie ma skrupułów.

Cała ta nagonka jest śmiechu warta. 2 zgony, których jak się okazuje nie było. Za chwilę się okaże że te 20 zatruć to od czegoś innego, chociaż i tak te liczby są śmieszne. Dziwne, że jedynie Palikot patrzy na to trzeźwo. Bo wystarczyło parę zatruć (nie wiadomo czym), medialna nagonka i już zamknięto sieć 1000 sklepów a 5k osób poszło na bruk.

Swoją drogą to wam się nie wydaje dziwne, że te sklepy istniały 2 lata a nagle w 5 dni powstał tak ogromny problem, że trzeba było je z pogwałceniem prawa zamknąć. Przecież średnio rozgarnięte dziecko się zorientuje, że to jedna wielka ściema.

Chyba sprawa podobna jak z elektronicznymi papierosami. Też w dużo niższym stopniu niszczą zdrowie niż zwykłe (szczególnie palaczom biernym). Więc najlepiej zdelegalizować konkurencję :) Jeszcze głupie społeczeństwo przyklaśnie.

CYTAT(slawek22 @ 5.10.10 - 14:17) *

....Jeszcze głupie społeczeństwo przyklaśnie.

no właśnie, najwiekszym problemem jest to że wiekszosc ludzi nie umie myslec samodzielnie

ale gdzie jest to społeczeństwo, kiedy każdy używa tego argumentu w obie strony ? To kto w końcu jest głupi, bo ja się już pogubiłem. Powiedzcie mi, bo chcę się dołonczyć do tej grupy co głupia nie jest, nie chcę być głupi :)

Społeczeństwo to 90% ludności które dało się ogłupić. Premier pokazał, że prawo ma za nic i posunie się do wszystkiego, jeśli tylko wzrosną słupki poparcia.

Gdyby coś takiego zrobił PiS to media alarmowałyby o upadku demokracji, państwa prawa i wprowadzeniu kaczej dyktatury. Bo to właśnie zrobił premier. POstawił na nogi szereg instytucji państwowych, żeby bezprawnie zlikwidować sklepy, które mu się nie podobają. Trzeba było poczekać tydzień (skoro 2 lata można było, to chyba 7 dni to nie problem) i uchwalić ustawę, tak, żeby PO przynajmniej sprawiało pozory szanowania prawa (które sami tworzą). Przynajmniej udałoby się uniknąć odszkodowania dla właścicieli sieci.

Teraz to bilans tej przepięknej akcji jest taki, że dzieciaki i tak kupią co chcą - u dilera, państwo straci kilkadziesiąt milionów PLN w składkach i podatkach, 5k pracowników jest na bruku (dodatkowa kasa na świadczenia socjalne) no i oczywiście odszkodowanie dla sieci. Zagraniczne sądy będą miały gdzieś to, że 20 osób miało płukanie żołądka a media zrobiły z tego CYRK.

Następnym razem może paść praktycznie na każdego. Ktoś się zakrztusi ością z karpia, premier tupnie nóżką - wkroczy policja, sanepid i zabronią sprzedaży, oczywiście, jeśli tylko pewna grupa osób będzie miała w tym interes... bo nakręcenie takiej medialnej szopki pewnie wymaga uruchomienia niezłych kontaktów.

Zaokrąglając.

1 % to decydenci i w zasadzie oni ustalają prawa.

96 % to obywatel, który tańczy jak zagra decydent.

3 % to ktoś kto biegle używa swojego umysłu, praktycznie oponent do decydenta, przeważnie źle postrzegany przez obywatela, głównie rewolucjonista wykorzystujący wszelkie możliwe środki od pióra czy klawiatury po np. Barett M82

w której PiOwiczu jesteś grupie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności