Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
naprawdę myślisz że pozwalanie ludziom na branie narkotyków jest ok? tak samo brak pomocy dla osób, które mają problemy ze sobą i chcą się zabić?
Naprawdę uważasz że narzucanie ludziom czegoś albo zabranianie jest ok? Naprawdę nie wierzysz w ludzi i uważasz że są tacy głupi że tego potrzebują?

A kto niby pomaga komuś kto chce się zabić? Byłeś kiedyś w takiej sytuacji że chciałeś się zabić? gó**o obchodzisz wtedy ludzi. Nikt się nie przejmuje Twoimi problemami oprócz najbliższych których w takim momencie uważasz za niepotrzebnych Ci do niczego. Co innego nieudana próba samobójcza, wtedy trzeba pomóc komuś takiemu, bo jest duża szansa że nie będzie chciał się zabić ponownie.

Jeżeli jesteście za tymi dopalaczami to idźcie na jakieśpole w trakcie oprysków i zaciągnijcie się mgiełką z opryskiwacza. Gwarantuje ten sam efekt.
Brałeś i sprawdzałeś że to jest to samo? Znasz skład chemiczny jednego i drugiego? Ja nigdy nie brałem i nie będę brać tego świństwa. Ale jak ktoś chce się truć to jego prawo. Na tym polega wolność. Jestem głupi/słaby i chcę się zabić to skaczę z bloku, chce się naćpać to ćpam. Proste. Nie można komuś zabraniać czegoś tylko dlatego że większość z całkowicie nieuzasadnionych powodów (w przypadku marihuany) uważa że to jest złe.

Taaaak, a w twoim przekonaniu pewnie jak nie biorę jakiś dragów to nie jestem naprawdę wolny ? Wolność musi iść w obie strony i zapewnić mi że moje dzieci będą wolne od takich pajaców jak pan bardko i prochów.

PS. jestem za całkowitym zakazem sprzedaży i palenia papirosów. Tylko kompletni idioci palą fajki. Kawałek papierka z mnóstwem gówna zmielonego w środku. A palacze myślą ze chcą palić, gó**o prawda, nie mają wyjścia.

kornix, sorki bo się nie rozumiemy. Na jakiej podstawie stwierdziłeś, że według mnie, branie przez ludzi narkotyków jest OK? Albo nie czytasz tematu, albo jaja sobie robisz?

Chcesz, aby człowiek był wolny i w swej wolności mógł robić szkodliwe dla siebie i dla innych osób rzeczy jak branie narkotyków. Może zrobimy całkowitą wolność? Broń bez zezwolenia, picie wódki na ulicach, legalne gwałty itd? Po to jest prawo, aby zabronić takich szkodliwych rzeczy. Ty za to czytaj poprawnie nazwy użytkowników.

Konrix, ty serio z tym filmikiem?? :D

Powiedz mi w takim razie co w tych "specyfikach" znajduje się według ciebie i jak to robią? Ciekaw jestem jakie masz tego wyobrażenie :)

Tak jak pisałem, dla mnie temat się skończył, pozdrawiam :D

Taaaak, a w twoim przekonaniu pewnie jak nie biorę jakiś dragów to nie jestem naprawdę wolny ?
Nie jesteś wolny, bo wzięcie obecnie nie jest legalne. Owszem nie branie narkotyków to dla mnie i myślę że wielu ludzi jest prawdziwa wolność, ale dla kogoś innego mogą być to narkotyki i nie zamierzam im tego zabraniać. Jak chce brać to niech ma taką możliwość.
Wolność musi iść w obie strony i zapewnić mi że moje dzieci będą wolne od takich pajaców jak pan bardko i prochów.
Ty musisz to zapewnić i tylko Ty, nikt inny. Będziesz złym ojcem to i tak znajdą sposób żeby wziąć.
Chcesz, aby człowiek był wolny i w swej wolności mógł robić szkodliwe dla siebie i dla innych osób rzeczy jak branie narkotyków. Może zrobimy całkowitą wolność? Broń bez zezwolenia, legalne gwałty itd? Po to jest prawo, aby zabronić takich szkodliwych rzeczy. Ty za to czytaj poprawnie nazwy użytkowników.
Pisałem wyraźnie o rzeczach szkodliwych dla samego siebie a nie dla innych. Człowiek nie ma moralnego prawa krzywdzić innych, ale z samym sobą powinien mieć możliwość robić co chce. Dlatego jestem za całkowitym zakazem palenia w miejscach publicznych (zarówno jeśli chodzi o papierosy jak i marihuanę), bo truje się w ten sposób innych. Jak widać czytanie ze zrozumieniem jest trudne.

Chcesz, aby człowiek był wolny i w swej wolności mógł robić szkodliwe dla siebie i dla innych osób rzeczy jak branie narkotyków. Może zrobimy całkowitą wolność? Broń bez zezwolenia, picie wódki na ulicach, legalne gwałty itd? Po to jest prawo, aby zabronić takich szkodliwych rzeczy. Ty za to czytaj poprawnie nazwy użytkowników.

Tak, daruj sobie temat, bo znów mi wciskasz rzeczy o których nic nie mówiłem :D Do wiadomości, nawet się nie zająknąłem o wolności w braniu, ale temat ze mną poszedł o nieudolności rządu, który nie robił dwa lata nic - by teraz pod tuszę publiczki, robić takie rzeczy - bezmyślnie. Dlatego jak chcesz by Cię szanowano, to szanuj innych i przeczytaj co napisali, potem odpowiadaj.

Nie wiem z czego to robią, ale nie trzeba specjalisty, że film jest we 100% zmanipulowany i może prócz kory (bo kto wie) to nie ma tam ani jednego składnika tam opisanego. Dlatego rozbawiło mnie to, że znajdzie się ktoś, kto to na serio wziął. :)

Jeszcze raz proszę abyś nie zgadywał moich wypowiedzi i jak chcesz się odnieść do nich - to wypada przeczytać.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teraz sprawa, lub raczej wypowiedź, która nawet wywróciła mój światopogląd na tę sprawę i choć starałem się, szukać argumentów przeciw, nie znalazłem. Jedno jest pewne, obecne przepisy nie pomagają w przeciwdziałaniu narkomani.

Proszę sobie obejrzeć filmik i podważyć argumenty tego gościa - bo ja jakoś nie umiem.

https://www.youtube.com/watch?v=q90jCS9DKQw - są trzy części

https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...dentystka_.html

Zamknąć wszystkie prywatne gabinety dentystyczne w kraju. W gabinetach państwowych nie ma niebezpieczeństwa że wizyta odbędzie się przed samoistnym wypadnięciem zęba. Dzieci umierają, świat się kończy. Kim Dzong Donaldzie ratuj!

Chcesz, aby człowiek był wolny i w swej wolności mógł robić szkodliwe dla siebie

Oczywiście, że nie. Widać ty też jesteś tak mądry jak nasz premier i sam wiesz lepiej co inne dorosłe osoby powinny robić a co im szkodzi. Proponuję, żebyś na początek poszedł za swoją radą i skończył korzystać z komputera. Niszczy wzrok :D A jak wiadomo nie można robić rzeczy szkodliwych dla siebie. Tak rzecze Wódz.

Zastanawiam się tylko co z Euro. Sport też jest niezdrowy i można sobie złamać nogę. Na stadionie ponadto można dostać wp** albo się przeziębić, więc tutaj potrzebna jest zdaje się kompleksowa ustawa, uchwalona w trybie super-mega-pilnym która delegalizowała sport i kibiców.

Następna zgodna wypowiedź z tym co pisałem w tym temacie:

Na całym świecie – więc pewno i w Polsce - politycy dostają ogromne pieniądze od handlarzy narkotyków. I widocznie „dopalacze” zaczęły komuś przeszkadzać – jako „nieuczciwa konkurencja” dla heroiny, kokainy, czy marijuany.

Więc wzięto się za ich niszczenie. Otwarcie mówiąc, że będzie się przy tym łamać prawo.

Pal licho „dopalacze” - po prostu zejdą w podziemie, jak hera czy koka. Niebezpieczne jest to, że otwarte bezczelne łamanie prawa przez tzw. „Rząd” najwyraźniej zyskuje poklask tzw. „elektoratu”.

I jutro rozzuchwalony „Rząd” zacznie, ku ogólnej radości, zamykać np. wichrzycieli mącących spokojną śląską wodę, domagających się wsadzenia do kryminału polityków.

Na razie sądy - zgodnie z prawem - nakazują pozamykane sklepy otwierać. Ciekawe: kiedy Władzuchna zacznie zamykać do więzień krnąbrnych sędziów?

Przypominam, że gdy WCzc.Jarosław Kaczyński publicznie zażądał od sądów, by zamiast przestrzegać prawa "dbały o interes narodowy" - to w PO (i nie tylko) zawrzało z oburzenia.

Problem w tym, że każda Władza uważa, że Prawo przeszkadza jej w sprawnym rządzeniu.

Ale Prawo jest właśnie po to. By nie mogli nas, na przykład, sprawnie pozamykać.

Źródło: https://korwin-mikke.blog.onet.pl/

Powiem szczerze, że mam w nosie czy ta cała akcja jest dla przykrycia tematu odejścia Palikota czy czegokolwiek innego - dla mnie jest w słusznej sprawie. Czy sklepy zostały zamknięte działając na granicy prawa czy już poza nim czy też w obrębie prawa to również mam to w nosie, liczy się dla mnie tutaj skutek. Mam nadzieję, że każdy, kto otworzy teraz sklep z tym syfem zostanie zatrzymany i że prokuratura stanie na wysokości zadania nie odrzucając wniosku policji o choćby tymczasowe aresztowanie na okres 3 miesięcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności