Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Zakaz zakazem, ale jak bardzo trzeba być popier****** żeby to brać? Nie powinno się po prostu takich czubów ratować. Czy widzieliście może w filmach z dzisiejszej akcji lub innych filmach dotyczących sklepów z dopalaczami normalną młodzież czy dresów w czapach z daszkiem i kapturami? Dać im jak najsilniejsze gó**o, szybciej się przekręcą... tak, podejście mam co najmniej radykalne, ale skoro nikt sobie nie potrafi dać z tym rady i pozamykać tych gównianych sklepów to może choć klientela się wykruszy.

PS. Mnie dziwi fakt, że firma dhosting.pl zezwala na hostowanie dopalacze.com oraz funboosters.com

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
... I jako rodzic boje się tych "zakazanych" nawyków.

To cała prawda. Nikt w wieku poniżej 30 lat tego nie zrozumie, no chyba, że w wieku 15 lat spłodził potomka, ale wtedy to i tak tego nie zrozumie.

Zakaz zakazem, ale jak bardzo trzeba być popier****** żeby to brać? ...

No przeca "to jest legalne" i "jaki po tym odlot".

No co Ty Lesio - nigdy nie miałeś 15 lat ?

Prawdę mówiąc to produkty mają info że nie nadają sie do spożycia przez ludzi.

Jednak każdy cymbał wie, że te produkty powstają po to, żeby je spożyć, a nie stawiać na półce, albo rozsypywać w ogrodzie. Co to w ogóle za argument?

nie zawierają też zakazanych substancji.

Kolejny rewelacyjny argument. To, że coś nie jest zakazane, nie znaczy, że jest nieszkodliwe.

Szukają haka, żeby to zamknąć i dobrze, że szukają, bo z kolei tamci szukają luk w prawie, żeby istnieć, a dobrze wiedzą, doskonale wiedzą! jakie skutki mają sprzedawane przez nich chemikalia. Jeszcze śmią nazywać to zestawami ziół...

Zakaz zakazem, ale jak bardzo trzeba być popier****** żeby to brać?

Nie trzeba być popier.... wystarczy być młodym i/lub niedoinformowanym.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Erbit, miałem lat 15... kurczę, dawno temu :)

Jeżeli chodzi o legalność to właśnie sama sprzedaż jest legalna, ale kto sprzedaje to gó**o osobom niepełnoletnim? Mało razy mówiono o tym, że dzieciaki pod szkołami są namawiane na dopalacze? To, że takie sklepy powstają przy gimnazjach i liceach to też przypadek?

To, że dopalacze są sprzedawane już w łódzkich klubach (dyskotekach) to też pewnie przypadek i każdy sobie w dyskotece kupi dopalacz w celach kolekcjonerskich tudzież jako nawóz do ogrodu...

Nie trzeba być popier.... wystarczy być młodym i/lub niedoinformowanym.

To że jesteś młody świadczy o tym że spokojnie możesz brać dopalacze ?

A co będzie jak weźmiesz ich za dużo i palma strzeli i zrobisz krzywdę swoim bliskim nawet o tym nie wiedząc?

Na drugi dzień dopiero zrozumiesz kwestię czynu, ale i tak to będziesz miał gdzieś gdyż prochy nadal będą działać.

Najgorsze przyjdzie później. Gdy zrozumiesz że to co było ci bliskie - Odeszło na zawsze.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

To że jesteś młody świadczy o tym że spokojnie możesz brać dopalacze ?

Nie, co innego miałem na myśli. W młodym wieku często wydaje nam się, że możemy spróbować wszystkiego i nic nam nie będzie. W młodym wieku ulegamy wpływom i łatwo nas namówić na coś, czego 10 lat później byśmy za nic nie zrobili. Włodym wieku usłyszymy reklamę, albo dowiemy się, że znajomi biorą, to też chcemy spróbować. Bardziej w takich kategoriach myślę.

A co będzie jak weźmiesz ich za dużo i palma strzeli i zrobisz krzywdę swoim bliskim nawet o tym nie wiedząc?

Właśnie o to chodzi. Z wszystkim można przesadzić, z alkoholem też. A wątpię, żeby na opakowaniu były napisane odpowiednie dawkowania :) a samemu przy takich specyfikach ciężko wyczuć czy już wystarczy, czy jeszcze się parę razy sztachnąć.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

. Czy widzieliście może w filmach z dzisiejszej akcji lub innych filmach dotyczących sklepów z dopalaczami normalną młodzież czy dresów w czapach z daszkiem i kapturami?

Chodzę w dresach czapce z daszkiem i często mam kaptur na głowie, nigdy tego nie próbowałem ale jestem nienormalny ?

zdziwili byście się jakie "dobre dzieciaki" to biorą.

Asenizacja - wywóz szamba Szczecin

Sam bujam się w dżokejce z kapturem i uwielbiam dżins.

Czy dzieciaki tylko biorą ? Może maja naśladowców.

Reklama obecnie zrobiła gorszy efekt.

- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

... Chodzę w dresach czapce z daszkiem i często mam kaptur na głowie, nigdy tego nie próbowałem ale jestem nienormalny ?

Nie.

Nie można generalizować a "dres, czapka, kaptur" wcale nie są wyznacznikiem głupoty.

... zdziwili byście się jakie "dobre dzieciaki" to biorą.

Też tak sądzę, że wśród tej grupy społecznej (czyt: "z porządnego, bogatego domu") dopalacze mogą stanowić poważniejszy problem - choćby z powodu ceny dopalaczy.

EEEeee.

Erbit to nie ty.

Stary Erbit pisał nie kończące sie posty i rywalizował z szookiem.

Szkoda, Skoda ?

EEEeee.

Erbit to nie ty.

Stary Erbit pisał nie kończące sie posty i rywalizował z szookiem.

Widzisz... nigdy nie było rywala i go w szooku nie mam a sam szook ostatnio lody z budki sprzedawał.

Co do "dopalaczy" - kto ma ochotę niech sobie wepnie w stopkę link tak jak ja.

no chyba to ty, skoro nadal do szooka masz stare nawyki.

lipa aby z opisamii, masz uraz do swojego pożegnania z PIO ?

Sory, nie ten temat - sam wpadam tu na kilka lat.

Z dopalaczami powinno byc cos na zasadzie referendum.

Lub gminne lub powiatowe.

Dopalacze to syf i powinni to wycofać przed rozpoczęciem sprzedaży...

P.S. Jak to często z młodzieżą bywa, branie dopalaczy zaczyna się od chęci przypasowania się do towarzystwa. I tak drzewko się rozgałęzia, aż cała Polska młodzież będzie brać dopalacze... Zło trzeba tępić, a tym złem są w tej chwili dopalacze!

Dodawarka do SEOKatalogów OnLine! · Projekt Quernbiter już wkrótce...

Nowy interfejs, obsługa WordPress, ulepszony mechanizm dodawania... Już wkrótce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności