Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Ehh... gdyby nie media i ich rozdmuchiwanie tej sprawy to o dopalaczach wiedziałoby wąskie grono konsumentów. W ogóle śmiem twierdzić, że Rząd umówił się z TIWIENEM, że ten rozdmucha tą sprawę, Rząd wielce zrobi porządek w trybie natychmiastowym i okaże się że:

- TVN jest najlepszą telewizją bo wyłapują tylko najważniejsze afery w Polsce i do tego jakże skutecznie

- PO jest tak wspaniałym rządem, że trzyma wszystkich skurczybyków w Polsce za mordy. Z PO nie wolno zadzierać.

Moje zdanie na temat dopalaczy jest takie: Nigdy nie rozmawiałbym z ludźmi którzy łykają jakiekolwiek gó**o (trawe, amfe, czy nawet dopalacze). Zamykanie sklepów nic nie da. Młodzież znajdzie sobie nowe używki lub nawet gorzej - przejdą z tego gówna na narkotyki. Obroty różnych ciemnych organizacji wzrosną - tak szacuję - z trzykrotnie. Mam nadzieje, że nikt z rządu nie ma z tym nic wspólnego :>

Co do ludzi którzy wcinają dopalacze jak tik taki: niech to żreją. Dzięki ich śmierci będzie może wreszcie wyższy poziom społeczeństwa, a nie same tępe buce co umieją tylko polerować lakier w swoim BMW i zasadzić kopa słabszemu.

I na koniec dodam, że dla mnie zamykanie sklepów w iście partyzancki sposób jest żałosne. Legalny - z punktu prawa - biznes na którym Państwo mogło zarobić krocie zabili w przeciągu miesiąca... Brawo - genialna skuteczność :-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nigdy nie rozmawiałbym z ludźmi którzy łykają jakiekolwiek gó**o

Pewnie byś padł, gdybyś wiedział kto łyka. Czasy rozpoznania kogoś po prochach minęły i nakręcają się od zawsze: politycy, tzw. celebryci, garnitury w korporacjach, zwykli robotnicy na dwie zmiany, itp.

I na koniec dodam, że dla mnie zamykanie sklepów w iście partyzancki sposób jest żałosne.

Właśnie o to toczy się gra. Powinien być totalny protest przeciwko takim praktykom. Co innego, jakby zorientowali się po dwóch miesiącach od otwarcia takich sklepów - po dwóch latach, to jawny brak poszanowania prawa, populizm, ściemnianie. Szkoda, że Ci dla których zagrano na tych skrzypcach (publiczka) - jeszcze przyklaskuje. Pewnie przebudzi się niejeden, gdy dzisiaj ma legalny interes, a na drugi dzień, zostanie bankrutem, bo następny Tusk wyjdzie i wyda wojnę kułakom... nowa komuna?

Co innego, jakby zorientowali się po dwóch miesiącach od otwarcia takich sklepów - po dwóch latach
przecież od samego prawie startu dopalaczy, sanepid siedział w sklepach "szukając" podstawy prawnej, interes był dobrze wymyślony, więc łatwo nie było, błędem zatem jest twierdzenie, że rząd nic nie robił, zresztą wasze argumenty w dużej mierze są błędne, głównie to spekulacje w stylu zrobić tak, a tak.

e. liter

@entropia

Teraz chyba żartujesz? To polityków wybieramy z reakcją dwu letnią na problem?

No chyba że wiesz więcej, niż ja. Proszę się podzielić, jaką pracę wykonał rząd w tej sprawie, od powstania tych sklepów.

@Lesiu

Myślałeś, że dostanie sankcję?

Proszę się podzielić, jaką pracę wykonał rząd w tej sprawie, od powstania tych sklepów.

Zbierali dowody i testowali je na posiedzeniach sejmu. Teraz ktos inny im dostarcza materiały i musieli zrobic co zrobili :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ciężko Ci podać źródło swojej wiedzy? No i zainteresowały mnie "moje portaliki", które to?

@zakręcony

Też może być :) że tak to wyglądało. Jednak czytając "swoje portaliki" to o działaniach rządu, prawie nie słyszałem. No chyba, że raz tam "się napracowali" i wypuścili środki zakazane do sprzedaży, co już ówcześnie krytykowano, jako nic skuteczny bubel (co jak wiadomo, okazało się prawdą) Dopiero od lipca tego roku, zaczęto coś dłubać, ale jeszcze po cichu, by teraz wkroczyć w postawie szeryfa.

entropia coś wie, bo nie czyta "moich portalików" - jednak czekam, aż się podzieli tą wiedzą, bo może ma lepsze.

Idiota,jak handlował dopalaczami niezgodnymi z ustawą to się dorobił. Było poprzedni towar spalić i nowy zamówić.

Ale cóż chytry dwa razy traci.

Czyli podsumujmy::za handlowanie wbrew prawu dostajemy nieprawomocne zawiasy, więc prawomocnie dostanie pewnie grzywnę jak troche zainwestuje w prawników.

Sprzedając dopalacze z legalnymi substancjami =0 konsekwencji.

PS myślałem że tylko wymiar sprawiedliwości PiS umie robić pokazówki. Myliłem się. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności