Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Lepsze konstruktywne wnioski niż pisanie tekstów w stylu tych co palą fajki i biorą dopalacze zamknąć do komór gazowych.

Nie zgadzam się oczywiście z podejście w stylu komór gazowych, ale twoje wnioski nie dość, że są mało konstruktywne to do tego mało obiektywne, a to skazuje je na nikłą wartość.

entropia,

przepraszam, ale przeczytaj swoje posty i obiektywnie przypatrz się na ich wartość, bo kompletnie nic nie powiedziałeś konstruktywnego. Dalej nie ujawniłeś źródła tego, że wiesz więcej od innych - a nie znając mnie i co czytam, wywnioskowałeś "moje portaliki", możesz to sprecyzować?

Daj też dowód, że pisałeś prawdę, że rząd działał cały czas w tej sprawie. Bo ja na "moich portalikach" wiem tylko, że po zakazaniu kilku substancji, aż do lipca tego roku - NIE ZROBILI NIC. Co więcej, 1,5 roku leży projekt ustawy koła SLD - który po dyskusjach i oszlifowaniu, miał szansę wejść. Podaj te "swoje portaliki" i uświadom innych.

Prosiłem o podanie info, skąd wiecie, że "fikas" wyszedł/wypuścili go - brak - te właśnie portaliki miałem na myśli. Piszecie, że bezprawie, etc, wczoraj kopacz podała na jakiej podstawie pozamykali sklepy - to moje portaliki i każdy ma do nich dostęp, wystarczy słuchać/czytać.

Poza tym teksty w stylu daj dowód są dziecinne, wydawało mi się zawsze, że jak ktoś dyskutuje na takie tematy to opiera się na dowodach, ale jak już wykazałem - spekulujecie, bez faktów, dowodów, etc. Co do filmiku z byłym policjantem z usa - fajny pomysł, gorzej z realizacją (im też jakoś nie idzie), jednak na naszym poletku, graniczący z cudem wdrożenie tegoż, nie wspominając już o cechach typowo polskich, które ujawniły by się w trakcie jego wdrażania.

@entropia człowieku, dlaczego mi mówisz przez WY, nawet nie czytałem wątku z "fikasem" - czyli pisząc swoje posty, opierasz się na innych wątkach rozmów z innymi użytkownikami? Do tego piszesz, żeby konstruktywnie dyskutować??

Wymyśliłeś kłamstwo, że rząd zajmował się tą sprawą i dlatego prosiłem o źródło. Chciałem się dowiedzieć, gdyż z jakiś względów sprowadziłeś tą rozmowę do rynsztoka, ironizując o jakiś moich "portalikach" które wpływają na moją wiedzę, jednak jestem pewien, że nawet nie wspominałem co codziennie czytam, a wierz mi, jest tego dość sporo i do tego nie zamkniętych na jeden światopogląd. Jeżeli Ty swoje twierdzenia opierasz co powiedziała Kopacz i pisze Onet, to się nie dziwię, że tak byle jakie zdanie.

Teksty daj dowód są dziecinne? Pytałem o źródło Twojej wiedzy, bo uważałem że ona jest dziecinna i nie poparta żadnym twardym argumentem i to Ty opierasz się na mitach, oraz wypowiedziach rządzących, którzy w żadnym wypadku nie są obiektywni!

entropia, jakbyś chwilę się zastanowił nad tym ruchem w stanach, to byś pewnie doszedł do tego, dlaczego ten proces nie jest szybki. Oczywiście nie twierdzę, że wprowadzając go w życie, wszystko pójdzie OK i wszyscy będą szczęśliwi. Jednak czasami trzeba spróbować i się przekonać - zwłaszcza że obecny system się kompletnie nie sprawdza. Ta wizja potrzebuje czasu i na pewno wielu rozmów, aby polityk nie bał się o słupki wyborcze, gdyż na pewno byłby atakowany, przez oponentów politycznych, hasełkami typu "Chce sprzedać śmierć" ; "Będą zabijać dzieci", itp.

Do tego powiem na koniec, nie opieraj się na jednej linii poglądów i informacji - gdyż szybko się zamkniesz w świecie, gdzie "swoje zdanie", to przeszłość.

nie chce mi się każdego zdania rozbierać, ale powinienem, bo wszędzie jakieś byki. Spytam tylko tak, jeżeli słowa minister z rządu nie są dla ciebie wykładnią podstawy prawnej, dlaczego ów rząd zdecydował się na taki ruch, to zaproponuj na jakiej płaszczyźnie mamy oceniać co się właściwie stało.

pisałem wy, bo kilka osób "odpowiedziało" na zapytanie Lesia czy "król dopalaczy" wyszedł, ty stwierdziłeś

@Lesiu

Myślałeś, że dostanie sankcję?

więc się grzecznie spytałem o źródło tej wiedzy, że został zwolniony, do teraz jej nie otrzymałem i nie otrzymam, bo po prostu takie zdarzenie miejsca nie miało. To również poniekąd odpowiada na twoje pytanie o "portaliki". Nie chce mi się dalej nawet ciągnąć tego tematu, komuś zarzucasz brak merytoryki, kłamstwa, etc a samemu płyniesz na plotce. Co do filmu, to cieszę się, że dostrzegasz implikacje wynikające z próby wdrożenia tego projektu u nas w kraju, niemniej przy szeroko zakrojonej akcji mogło by się udać, ale w przypadku naszych kochających się opcji politycznych było by niezwykle ciężko.
Do tego powiem na koniec, nie opieraj się na jednej linii poglądów i informacji - gdyż szybko się zamkniesz w świecie, gdzie "swoje zdanie", to przeszłość.
Znowu coś zakładasz, znowu pudło. Staraj się pisać to czego jesteś pewny, tym bardziej o innych osobach - jest lżej :)

mogę się nie zgadzać z Lesiu i zero3 ale oni wnoszą coś chociaż do tego tematu mimo że mamy sprzeczne poglądy.

@entropia nie obraź się ale twoje posty to zebrany syf z wysypiska śmieci. Gdy prosimy cie o dowód zamiast nas nauczyć czegoś mówisz a masz sam sobie znajdź,albo nie dam ci i strzelasz fochy. Tak naprawdę my wiemy mało, a ty wiesz za przeproszeniem gó**o na ten temat. My nie mamy dowodów że dopalacze nie trują,zaś nie masz ani jednego dowodu ze swojej strony by przekonać że dopalacze trują ;). Gdzieś koło 4tej strony tematu wcisnalbys nam jakieś ścierwo z faktu albo tvn24 ale zobaczyłeś że to nie ta półka. Chciałbym zobaczyć szczegółową opinie minister zdrowia oraz jakiekolwiek dane do publiczengo obiegu ekspertyzy na temat:

1)zgodnie z artykułem jakiej ustawy działała policja dnia 6 października

2)co zostało zatrzymane przez służby do zbadania

3)jakie substancje chemiczne zawierają zatrzymane substancje

4)czy substancje jakie posiadał pan Dawid Bratko były dnia 6 października wymienione w zakazanych w ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.

@kazek napociłeś się już, JA teraz też :). Panie @entropia (tak do to Pana) , nie nie nie Pan Lesiu czy zero3. Panie entropia proszę o jakieś sensowne linki!

Kolejny post w stylu sam se znajdź potraktuję jako spam i puszczam raport, prawdopodobnie któregoś moda w końcu wkurzysz swoim nabijaniem postów.

Spytam tylko tak, jeżeli słowa minister z rządu nie są dla ciebie wykładnią podstawy prawnej, dlaczego ów rząd zdecydował się na taki ruch, to zaproponuj na jakiej płaszczyźnie mamy oceniać co się właściwie stało.

Słowa pani minister w żadnym wypadku nie jest wykładnią i chyba już czas aby to zrozumieć. Dlaczego taki ruch? To trochę Ci przybliżę politykę. Tusk, Zbychu i Rychu - znaleźli się w gównianej sytuacji, bo niedawno wciskali nam o zielonej wyspie, oraz o zadłużeniu o połowie mniejszym. Zamówili sondaż i wyszło im, że zdecydowana większość jest przeciw dopalaczom. Zamiast pracować, wymyślili sobie śmieszne zasady i zrobili nagonkę medialną + (w moim odczuciu) spuścili psy z łańcuchów, trochę obchodząc prawo. I wuj ich obchodzi, czy w sądach Ci sprzedawcy wygrają czy nie - liczy się akcja i poparcie ślepców, czysta esencja populizmu. Jak zapłacimy odszkodowania, to i tak obrócą to na swoją korzyść, wykręcą się dobrem społecznym i pewnie przepisami unijnymi, do których nie potrafili dostosować walki....

... ale ludzie widzieliście - próbowaliśmy!

więc się grzecznie spytałem o źródło tej wiedzy, że został zwolniony, do teraz jej nie otrzymałem

Tutaj wytknę Ci błąd myślowy. Moja odpowiedź to tak zwany sarkazm. Poprzez swoją odpowiedź stwierdziłem oczywistość, że ukoronowany przez media król dopalaczy, nie dostanie sankcji - bo nie ma do tego podstaw. Nie komentowałem wiadomości, a jedynie to co było wiadomo jeszcze przed zatrzymaniem tego chłopaka. Dlatego proszę, abyś nie wmawiał; mi pływania na plotkach, bo trochę się minąłeś z odczytaniem wypowiedzi.

Dobrze, że w jednym się zgadzamy. Bo poprzez Twoją wypowiedź, że wiadomo jakich mamy polityków, wywnioskowałem przychylność do pomysłu z tego filmu i właśnie to jest ważne, że poglądy się rozprzestrzeniają i są dyskutowane. Moje najstarsze dziecko ma niecałe 10 lat, więc problem mnie jeszcze nie dotyczy - jednak chciałbym jak najlepszych rozwiązań i uważam, że gloryfikacja narkotyków wśród młodzieży, jest największym zagrożeniem. Owoc zakazany po którym jest fajnie.

Jestem zdania, że zamiast na taką walkę, powinno choć troszeczkę pieniędzy iść na dokształcenie rodziców, bo do dzisiaj większość na słowo narkotyki, wyobraża sobie kolesia z dworca, który stoi nisko na swoich nogach, tak jakby go grawitacja nie dotyczyła. Jestem za tym, aby rodzicom dano nawet spróbować najpopularniejszych narkotyków i aby sami wiedzieli co to jest i co może dziecko wciągnąć, żeby wiedziano, jak z dzieckiem o tym rozmawiać. Osobiście uważam, że mówienie o narkotykach w kategoriach świństwa, jest zwykłą głupotą! Narkotyki są naprawdę dobre, poprawiają o milion razy samopoczucie, nastrój, a odlot po niektórych, to prawie jak wycieczka do nieba. Potem "starzy" karmią dziecko tymi wymysłami, a ono jak ma im wierzyć, jak wie że czuło pełen odlot?

Dlatego narkotyki jako tako świństwem nie są, jednak ich długotrwałe branie, wyniszcza mocno organizm, jak i psychikę - dlatego są bardzo niebezpieczne. Szczerze jednak powiem, że w porównaniu z alkoholem, ten drugi wydaje się wiele gorszy. (oczywiście mowa o tych popularnych prochach, jak trawa, amfetamina, extazy, czy kokaina) W każdym razie wszystkie cechy są prawie takie same. Może uzależnić, wyniszcza organizm, niszczy życie, przyczynia się do przedwczesnej śmierci. Dlatego nie rozumiem obłudy rozgraniczenia tych rzeczy.

Panie @entropia (tak do to Pana) , nie nie nie Pan Lesiu czy zero3.

a nie masz może wrażenia, że tak bardzo osobiste wycieczki to nie publicznym forum, tylko ewentualnie PW?

rozumiem Twoje stanowisko, ale nie możesz jednocześnie zabraniać wypowiedzi na publicznym forum Lesiowi czy zero3 :D

dymna.jpg

człowieku guma, ja się nie obrażę, nie patrz na innych przez pryzmat siebie, to że ty się obrażasz, nie znaczy że inni widzą taką sensowność.

Ja za ciebie szukać odpowiedzi na nurtujące cię pytania nie będę, napisałem wcześniej, wczoraj na konferencji minister Kopacz wyjaśniła jaka była podstawa takiego działania, o który dopalacz chodziło, jaki błąd zrobili sklepikarze - po prostu poszukaj, posłuchaj, a potem zgłoś spam report - pewnie to potrafisz najlepiej.

W obliczu cytatów w stylu

twoje posty to zebrany syf z wysypiska śmieci.
oraz wielu innych nie ma sensu prowadzić dyskusji.

człowieku guma, ja się nie obrażę

hmm?

Ja za ciebie szukać odpowiedzi na nurtujące cię pytania nie będę

Dobra poszedł raport,dziękuje ze rzetelnego posta z dowodami.

potem zgłoś spam report - pewnie to potrafisz najlepiej

Wiele rzeczy potrafię dobrze jednak ty nie potrafisz jednak prostej : wolisz pisać poszukaj sobie,nie dam ci zamiast wkleić link?

Panie entropia (zwracam się po nicku bo oczywiście same pieprzone anonimy na tym forum cwaniakują)

po 1:pisz per tomek_25 ew Tomek- nie jestem dla Ciebie żadnym człowiekiem gumą

po 2:proszę o jakiekolwiek linki z ministerstwa zdrowia,sanepidu na temat szkodliwości i jawnych dowodów zgonów.

nie ma sensu prowadzić dyskusji.

Wyczerpały się pseudo argumenciki to kończymy tak :D?

Dobra poszedł raport,dziękuje ze rzetelnego posta z dowodami.
grrr, ale mnie wystraszyłeś :D
Wiele rzeczy potrafię dobrze jednak ty nie potrafisz jednak prostej : wolisz pisać poszukaj sobie,nie dam ci zamiast wkleić link?
ale powiedz mi, gdzie jest napisane, że ja mam obowiązek dawać tobie jakieś linki ? ty jesteś szalony czy jak ? To, że w sieci nie ma jeszcze informacji na ten temat, według ciebie jest argumentem, że dana sytuacja nie miała miejsca ? Może to moja wina, że tvp czy inne telewizje, które to kręciły nie wrzuciły tego do sieci, albo, że ministerstwo tego nie przedrukowało to może też moja wina ? Może ty jesteś tym noegagatkiem, który twierdzi, że to czego nie ma w google nie ma w ogóle ?
po 1:pisz per tomek_25 ew Tomek- nie jestem dla Ciebie żadnym człowiekiem gumą
poniosło mnie, ale niska szkodliwość czynu, ani obraźliwe, ani żadne.
po 2:proszę o jakiekolwiek linki z ministerstwa zdrowia,sanepidu na temat szkodliwości i jawnych dowodów zgonów.
a czy ja o czymś takim postulowałem ? Wspomniałem jedynie, iż kierownik czy ktoś inny z jakiegoś urzędu rejestracji leków, jest po wstępnych badaniach dopalaczy i stwierdził tylko ogólnikowo, że dopalacze, są gorsze od zwykłych, powszechnie znanych narkotyków. Czy jeśli ponownie nie ma tego w gogole to to nie miało miejsca ? Możesz napisać do tvp, aby ci tą wypowiedź udostępnili czy może ja mam obowiązek to zrobić ?

Może ty mi pokażesz linki z ministerstwa czy sanepidu, że dopalacze nie są szkodliwe ? jak nie znajdziesz to puszczę spam report.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności