Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

A ja wtrącę od siebie 3 grosze w innej kwestii. Ostatnio cały czas się słyszy o tym, jak dzwonią po pogotowie w tej sprawie i lądują w szpitalu. Moim zdaniem przed zabraniem do szpitala powinni podpisać oświadczenie, że ponoszą koszty leczenia, bo jako obywatel płacący te wszystkie ZUS-y i podatki nie życzę sobie aby z moich ciężko uciułanych biedronek opłacano ich przejażdżkę karetką i pobyt w szpitalu.

Analogicznie nie życzę sobie, aby opłacali przejażdżkę tych, co świadomie spożyli kreta do rur, czy szemrany alkohol bo dla mnie to wszystko jedno czy to się nazywa dopalacz czy jak wymienione wcześniej - efekt taki sam B)

Skuteczność jest dla was ważniejsza niż państwo prawa? Dla mnie nie.

ps. i może jestem chory na głowę ale jakbym był dzielnicowym i wiedział, że ktoś handluje ciężkimi prochami w mojej dzielnicy to nawet jak nie miałbym mu jak tego udowodnić bo byłby sprytny to prochy bym mu podrzucił przy rutynowej kontroli. Moim prawem jest moje sumienie a robiąc coś takiego i będąc pewnym, że ta osoba handluje byłbym z siebie cholernie dumny B)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

bogdansenator@

... no dziwne że tego nie wiesz. Pisząc głupstwo 2+2=5 na forum publicznym, chyba cokolwiek nie jest dziwnym, że zwraca ktoś uwagę i wcale nie jest to przejawem braku kultury. Jest to nawet wskazane, gdyż prowadzi do zatrzymania szerzenia się niektórych bzdur. Oczywiście nie mam monopolu na prawdę i zawsze może ktoś sypnąć dowodem, bo być może przeoczyłem jakąś informację o zgonie, przez dopalacze.

To co edytowałeś, to również bzdury napisane pod dyktando publiczki i nie mam pojęcia, jak takie coś można uznać, jako dowód. Niezmiernie mnie dziwi fakt, że dopalacze są na rynku już od jakiegoś czasu i do tej pory, nikt nie może przytoczyć przypadku, że ktoś umarł przez dopalacze! Wszystko się toczy w sferach domysłów. Mi to bardziej pasuje na posunięcia rządu, który po krzyżu - musi inny temat zastępczy rzucić motłochowi na pożarcie, bo zadłużenie im się wymknęło spod kontroli i okazało się 2x wyższe.

Oczywiście uważam że nie powinno być tego typu środków na rynku, tak jak papierosów i wódki - uwierzę dopiero w świń intencję, jak się najpierw za to wezmą, a jak nie - to wiem że kłamią, bo przymykają oczy na ofiary w tysiącach, widząc tylko PRAWDOPODOBNE dwa. Jak można w to wierzyć?

Trudno zrozumieć, że to bandyctwo ze strony Państwa? Nie chodzi o dopalacze i inne rzeczy - chodzi o fakt nadużycia władzy.

Nie chodzi o dopalacze? Dziwne, że taka dyskusja, taki krzyk i takie oburzenie pojawiły się właśnie w sprawie dopalaczy, podczas gdy właściwie każdego dnia gwałcone są prawa obywateli, przedsiębiorców przez policję, prokuratury, sądy czy urzędy. Ale wtedy cisza, bo kogo to obchodzi, że jakiegoś biednego przedsiębiorcę ciągną niesłusznie po sądach, lub jakiegoś szarego obywatela policjanci stłukli na kwaśne jabłko i mówią, że sam się pobił. A dopalacze? Trzeci temat już o tym g*wnie na tym forum.

Skuteczność jest dla was ważniejsza niż państwo prawa? Dla mnie nie.

Zrozum, że państwo prawa to utopia.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

może jestem chory na głowę ale jakbym był dzielnicowym i wiedział, że ktoś handluje ciężkimi prochami w mojej dzielnicy to nawet jak nie miałbym mu jak tego udowodnić bo byłby sprytny to prochy bym mu podrzucił przy rutynowej kontroli. Moim prawem jest moje sumienie a robiąc coś takiego i będąc pewnym, że ta osoba handluje byłbym z siebie cholernie dumny

Popieram.

U mnie na dzielnicy bujali się buraki w sportowych brykach. Dresy, złote łańcuch , sygnety, bez pracy!

Ale kasa była. Skąd? A no wszyscy wiedzieli. Szybo zniknęli,bo albo policja ich zamknęła albo sami się wykończyli!

Tak tez skończą bananowi "królowie" od dopalaczy!!!

Swoją drogą całe szczęście, że Polska to nie Ameryka, i mamy utrudniony dostęp do broni, bo inaczej pół narodu padłaby nam od dopalaczy a druga od kuli. I Ruskich by nie trzeba było !

Pierwszy otworzył w październiku 2008 roku w Łodzi. Od tego czasu smartszopy można znaleźć w całej Polsce.
Po 2 latach nagle osoby, które biorą ten badziew zaczęły nagle pojawiac się w szpitalach, umierać chyba z powodu dopalaczy, bo jak do tąd, to nikt nie stwierdził, że dopalacze faktycznie były powodem śmierci...

Kiepski budżet plus dopalacze i mamy nagle wysyp zgonów, lądowań w szpitalach, na odwykach... Masakra jak u nas łatwo można uniknąć rozmów na trudne tematy dotyczące wszystkich żyjących w PL...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja również zgadzam się z osobami zarzucającymi naganne metody Państwa. Jest legalne to jest legalne. Zróbcie ustawę (jak ktoś napisał w Irlandii się da) i wtedy postępujcie zgodnie z prawem.

bogdansenator - chyba jeszcze nie ma ani jednego potwierdzonego przypadku więc przestań gadać głupoty.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

A jaki to problem wysłać asystenta do sklepu z dopalaczami żeby kupił każdego po sztuce i zlecić analizę w laboratorium ?

Jaki problem przepchnąć nowelizację ustawy "antynarkotykowej" skoro rząd ma stabilność większość w parlamencie i przyjaznego prezydenta ?

Kto mi to wyjaśni ma darmowe piwko (jedno max 2! :) )u mnie na seoparty. Do jasnej cholery niby inteligentni,wykształceni ludzie mający rodzinę myślący 100razy mądrzej i lepiej niż jakiś 20letni gnojek jak ja ale czy wy naprawdę tego nie widzicie, sklepy działają od 2008 roku, nikt NIE UMIERAŁ, nikt się NIE TRUŁ,nagle masowe zgony zatrucia. Czy nie pomyślał ktoś że ludzie nabrali się jakichś innych prochów (nie wiem extasy,LSD co tam macie nie znam się) i gdy się ścierwem zatruł to powiedział że dopalacze, przecież nikt nie wsypie dilera. dlaczego tak robili, otóż media PIĘKNIE wypromowały dopalacze. Naprawdę dziękuje TVP, i TVN za perfekcyjną darmową promocją pana Bratko który tak naprawdę jest pionkiem w branży dopalaczy, nie jest żadnych królem. Piszcie bez emocji zagłębcie się w temat. Grim napisałeś że nie tak łatwo jest zrobić nowelizację ustawy. Zleć mi pozycjonowanie płać mi nie wiem z 5k co miesiąc. Nie będzie żadnych efektów a ja ci powiem, no wiesz nie tak łatwo było to zrobić poddaję się oczywiście kaski ci nie zwrócę. Brawurowa akcja sanepidu (bo skarbówka jest w kieszeni ludzi od dopalaczy) a sanepid nie wiedział jak się nachapać więc postanowił zrobić tak dla zasady nagonkę.

Od 2008 roku można było podjać kilka prostych kroków, zrobić ustawę Zakaz otwierania sklepów z artykułami kolekcjonerskimi i tyle.

Nie sądze aby panowie Bratko i ekipa wpadli na lepszy legalniejszy pomysł.

Problem polega na czym innym - dziś obsmarują Pana Bratko, jutro Ciebie :).

Bo to trochę śmieszne, wystarczy nagle nagłaśniać w mediach paranoję i już jest akceptacja bezmyślnego społeczeństwa. Jeżeli teraz właściciele skierują sprawy do sądów i wygrają - to kto za to zapłaci? Tusk?

Nie znam się na dopalaczach, jednak zaczynam dociekać, że nawet jak to prawda, że w skutek zażycia na wskutek innych powikłań (np. sercowych) umiera rocznie 5 osób, to ta kampania jest fałszem - gdyż wiele środków legalnych może powodować takie, lub większe straty w ludziach, ale tego się nie nagłaśnia. Już sam nie wiem, bo jeżeli substancje tam zawarte są w 100% legalne, to znikną te sklepy - jednak pojawi się szara strefa, omijając fiskusa. Więc, albo są to niebezpieczne narkotyki i podlegają takim rygorom, albo nie - bo wtedy dilerowi z takim czymś mogą naskoczyć, bo nie ma sklepu i sanepid mu go nie zamknie. Druga sprawa, to pytanie czy dopalacze są niebezpieczne. Pewnie są, bo podobno mają działanie przypominające narkotyki, ale nie brałem - to nie wiem, ale pierwszą sprawą to powinno być badanie - a gdzie one są? Dlaczego tego świństwa Polski rząd nie zbadał? To powinno wywołać wzburzenie - dlatego wielka szkoda, że nawet niektórzy tutaj, poddają się bezmyślnie tej fali, plotąc trzy, po trzy.

są już przebadane i pierwsze wnioski są takie, że są gorsze od zwykłych narkotyków :)

ja się zastanawiam, o co ta cała walka ? każdy mówi, że dopalacz jest beee, ale walczy w jego obronie jakby bóg wie co to było. Mało to tematów, którym bardziej warto poświęcić czas na tego typu akcje, dyskusje ?

sklepy działają od 2008 roku, nikt NIE UMIERAŁ, nikt się NIE TRUŁ,nagle masowe zgony zatrucia.

Bzdura, były zatrucia - było ich mniej i nie trąbiono o nich jak teraz.

A druga sprawa rok temu tych sklepów było duż mniej i sprzedaż też była mniejsza.

Mam nadzieje że to g..wno szybko zniknie ze sklepów.

Dopalacze to nowy temat. Nikt nie spodziewał się , że będą zbierały takie żniwo.

https://www.tvn24.pl/-1,1676306,0,1,krol-do...,wiadomosc.html

Koleś ma tupet!!!

JESTEM CIEKAW CZY DILER DAWID TESTUJE NA SOBIE CZY SWOJEJ RODZINIE TO gó**o , KTÓRE SPRZEDAJE?

Z tego co mówił raczej nie, stać go by wynająć sobie testerów wśród ludzi. Klienci jego sklepów to króliki doświadczalne!

Chłopaki przychodzą do sklepu i myślą , że skoro to jest dopuszczone do obrotu to jest bezpieczne!:)

Jakby były szkodliwe to by były przecież zakazane?

Dlatego tak potrzeba jest akcja uświadamiająca!!!

prawo prawem, ale Dawidowi Bratko chętnie przypier***lę.

>>To debile - powiedział w TVN o ludziach, którzy kupują dopalacze. Sam nie zażywa tych środków, argumentując, że "narkotykowi dilerzy też tego nie robią".<<

https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8..._bezprawie.html

sklepy działają od 2008 roku, nikt NIE UMIERAŁ, nikt się NIE TRUŁ,nagle masowe zgony zatrucia.

Skąd ta pewność, że nikt nie umarł, że nikt się nie zatruł? Co? Bo nie było o tym w TVN, to znaczy, że się nie stało, tak? Nie trąbiła o tym telewizja, to znaczy, że to w ogóle nie miało miejsca, tak? Włącz myślenie.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności