Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

To debile - powiedział w TVN o ludziach, którzy kupują dopalacze. Sam nie zażywa tych środków, argumentując, że "narkotykowi dilerzy też tego nie robią".<<

Jaka branża takie i obyczaje! Szacunek do klienta przede wszystkim!! Klient nasz Pan!!!

Mam nadzieję , że ten łobuz szybko znajdzie się w pierdlu, ale zważywszy na to iż stać go na najlepszych prawników może odwlekać!!

Taki młody Palikot. Dorobił się na cudzej krzywdzie i teraz może robić i mówić co chce , bo stać go na odwlekanie i mataczenie. A do tego pomaga mu nasze niewydolne Państwo.

Czy ktoś coś zrobi dilerowi Wódy z Biłgoraja?

Sami możecie sobie odpowiedzieć.

Tym bardziej dilerowi legalnych dopalaczy z Łodzi!!!

Może ja sobie założę sklepik, do kokainy dosypię odrobinę mąki oraz pieprzu i będę sprzedawał jak wyrób kolekcjonerski nie do spożycia oczywiście!!!

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Może ja sobie założę sklepik, do kokainy dosypię odrobinę mąki oraz pieprzu i będę sprzedawał jak wyrób kolekcjonerski nie do spożycia oczywiście!!!

O to chodzi, że nie możesz nawet jako wyrób kolekcjonerski, a On może bo mamy takie prawo jakie mamy.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Mnie cały czas dziwi to, że żadna z firm hostingowych utrzymujących sklepy z dopalaczami nie wypowiedziała umowy. Przecież byłaby to rewelacyjna promocja dla nich. No chyba, że boją się prawników. Akurat na dhosting.pl nie liczyłem, ale takie firmy jak home.pl czy KEI, a nawet progreso powinny coś z tym zrobić. Przecież home.pl potrafi "pozbyć się" klienta z powodu "wysokiego zużycia zasobów serwera", więc rezygnacja z takiego "klienta" nie powinna stanowić problemu. Jednak jak wspomniałem - podejrzewam, że albo im strasznie zależy na każdej złotówce albo boją się prawników. Jeżeli chodzi o to pierwsze to więcej by zyskali wypowiadając umowę i blokując konto. Kto pierwszy ten lepszy...

Jak dostaną jak najsilniejsze, to nie dojdą, więc się o to nie bój :)

Erbit, pozyjemy zobaczymy, na dzien dzisiejszy, może sie okazać, że przyjdzie nam płacić za skutki tego tajfuna :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Gdybyś czytał uważnie moje wypowiedzi to byś wiedział, że również jestem za całkowitym wycofaniem tych specyfików. Jeżeli jednak to się nie uda to "klienci" tych sklepów powinni dostać jakieś mega silne gó**o, po którym na 100% się przekręcą zanim jeszcze usiądą za kółko.

Skąd ta pewność, że nikt nie umarł, że nikt się nie zatruł? Co? Bo nie było o tym w TVN, to znaczy, że się nie stało, tak? Nie trąbiła o tym telewizja, to znaczy, że to w ogóle nie miało miejsca, tak? Włącz myślenie.

No to ja Panu proponuje włączyć choć emulację myślenia, zanim poprosi się kogoś innego o to. Gdyby przedmówca wierzył TVN-owi - to już po nagłówkach stwierdził, że "kolejna ofiara dopalaczy", "śmierć przez dopalacze" - mówmy o faktach, umarł ktoś, czy nie - a nie czy prawdopodobnie. Tak więc proszę jeszcze raz, włącz myślenie i później proszę pisać.

Przebadać, jeśli szkodliwe dla zdrowia - dopuścić od 18 roku życia, niebezpieczne dla życia - zakazać.

Nie rozumiem tej agresji innych, do tych specyfików i jest to dla mnie przejawem największej hipokryzji, nie objawiając tego do alkoholu, czy papierosów. Czy naprawdę niektórym trzeba naświetlić każdą śmierć, kalectwo, rozłam rodziny po alkoholu, żeby zauważyć problem? Dopiero po tym zaczną niektórzy dostrzegać niewidoczne? ... a może jeszcze inaczej, lubie sobie popijać piwko, więc od alkoholu wara!

Wpadła mi w ucho kiedyś jedna myśl, wyśpiewana dawno temu przez śląski zespół rapowy, tzw. podziemny (czy coś, bo nie słucham tego typu muzyki) że przeciwni są kolesie dziwni, popijając w nocy z barku. Hipokryzja - to gorsze od bezczelności "króla dopalaczy"

Gdybyś czytał uważnie moje wypowiedzi to byś wiedział, że również jestem za całkowitym wycofaniem tych specyfików. Jeżeli jednak to się nie uda to "klienci" tych sklepów powinni dostać jakieś mega silne gó**o, po którym na 100% się przekręcą zanim jeszcze usiądą za kółko.

Nigdzie nie pisałem, że jesteś za dopalaczami więc skąd podejrzenie że nie czytam uważnie Twoich postów? Zdajesz sobie sprawę ile tego "gówna", które do tej pory sprzedają bierze osób nieletnich, które nie do końca zdają sobie sprawę co biorą?

No to ja Panu proponuje włączyć choć emulację myślenia...

I vice versa...

Przebadać, jeśli szkodliwe dla zdrowia - dopuścić od 18 roku życia, niebezpieczne dla życia - zakazać.

Jak sie okazuje nie jest to takie proste ani szybkie.

Nie rozumiem tej agresji innych, do tych specyfików i jest to dla mnie przejawem największej hipokryzji, nie objawiając tego do alkoholu, czy papierosów.

Ja nie słyszałem żeby po wypiciu butelki piwa bądź wypaleniu paczki papierosów ktoś trafił do szpitala z tego powodu...

Nie rozumiem tej agresji innych, do tych specyfików i jest to dla mnie przejawem największej hipokryzji, nie objawiając tego do alkoholu, czy papierosów. Czy naprawdę niektórym trzeba naświetlić każdą śmierć, kalectwo, rozłam rodziny po alkoholu, żeby zauważyć problem? Dopiero po tym zaczną niektórzy dostrzegać niewidoczne? ... a może jeszcze inaczej, lubie sobie popijać piwko, więc od alkoholu wara!

Ja również . Mało tego nie wyobrażam sobie meczu bez browarów!! O ile uzależnienie od browarów jest mało uciążliwe, o tyle od wódki czy jaboli już jest dużo gorzej. Nic nie zabrało tylu istnień ludzki co 2 wojny światowe i alkoholizm!!

To są fakty, a z faktami się nie dyskutuje.

Wszystko jest dla ludzi, ale jak ktoś nie ma umiaru czy nie wie kiedy powiedzieć dość to lepiej , żeby nawet piwka nie dotykał!! :)

I vice versa...

Proszę o wytknięcie błędów myślowych, na podstawie których Pan stwierdził brak myślenia. Czy to z Pańskiej strony tylko czcze gadanie...

Jak sie okazuje nie jest to takie proste ani szybkie.

Nie? Dwa lata to faktycznie mało. W czym taka trudność, aby przebadać te substancje? Proszę o źródło Pańskiej wiedzy, czy to z Pańskiej strony tylko czcze gadanie...

Ja nie słyszałem żeby po wypiciu butelki piwa bądź wypaleniu paczki papierosów ktoś trafił do szpitala z tego powodu...

Nie słyszał Pan o zatruciach i zgonach alkoholowych? Jest Pan z marsa? Czy to z Pańskiej strony tylko czcze gadanie...

Coś mi się wydaje, że większość przeciwników jest na nie, bo nie i jedynych argumentów których używają to TVN i oczy tuska, mówiącego "chu... z demokracją - napadnę i zamknę, używając do tego aparatu władzy, zamiast wziąć się do prawdziwej pracy i uregulować to prawnie" - oczywiście przed tym, sprowokować serię artykułów, może nawet nieprawdziwych.

Odkąd pojawiły się dopalacze to przez ten czas więcej umarło ludzi przez nie czy przez alkohol?

Pewnie przez alkohol i wszystkie zgony od początku wprowadzenia tych specyfików razem wzięte to mniej niż zamarznięcia spowodowane spożyciem alkoholu jednego zimowego dnia (lub jak kto woli śmiertelne wypadki drogowe spowodowane pod wpływem dowolnego innego dnia). Ogólnie liczba wypadków w skali kraju jest żadna (zdaje się że dopalacze są od dwu lat na rynku). Były zdaje się 2 samobójstwa, 2 "prawdopodobne" zgony i parędziesiąt hospitalizacji.

Chyba nowa ustawa idzie w dobrym kierunku, tzn. do 3 lat więzienia za sprzedaż nieletnim. Kara jednak zbyt wysoka (powinni karać utratą koncesji, bo jak ktoś sprzedaje dzieciakom to bez sensu go wsadzać, wystarczy uniemożliwić dalszą sprzedaż).

Prawdopodobnie cała sprawa to temat zastępczy a nasz premier powinien przyjąć pseudonim Donald - Likwidator - Tusk. Bo likwidacja kolejnych gałęzi gospodarki i zadłużanie kraju to chyba jedyne dziedziny w których naszemu rządowi udało się cokolwiek osiągnąć. Pomijając oczywiście podwyżki istniejących i wprowadzanie nowych podatków.

W sumie takie tematy to pewnie woda na młyn sprzedających. (Nie)rząd chce zakazać, dorośli ciągle biadolą, nic tylko robić zapasy. Politycy dostaną parę punktów poparcia, ciągła nagonka w TV wywinduje sprzedaż i wszyscy są zadowoleni. Oczywiście jest jeszcze lobby tytoniowe i alkoholowe, które pewnie nie może zdzierżyć odpływu młodych klientów - stąd taki zalew propagandy w TV. Bo produkt dla młodzieży jest dużo "lepszy" niż alkohol i fajki. Na opakowaniu napisane kolekcjonerski... rodzice wyczuć nie mogą.

Ciekawe, czy ktokolwiek może powiązać produkt z jakimkolwiek zgonem - bo mi się wydaje, że media kolejny raz robią ludziom wodę z mózgu (ostatnio takim samym ogromnym zagrożeniem dla społeczeństwa były 2 kawałki drewna stojące przed pałacem prezydenckim zwane potocznie krzyżem).

Mam nadzieję , że ten łobuz szybko znajdzie się w pierdlu

Szybciej Tuskowizna z twoich składek VAT mu zapłaci milionowe odszkodowanie niż on do pierdla pójdzie.

Jak ktoś myśli że Bratko pójdzieć siedzieć do pierdla to gratuluje mu bujnej wyobraźni.

Ja nie słyszałem żeby ktoś od jednego dopalacza (prochów,pseudo ziela czy co tam mają w ofercie) ktoś sie przekręcił. A że ktoś chce mieć megagigafaze to bierze poczwórną dawkę i ląduję na toksykologii.

Póki co nie ma dowodów zgonu od dopalaczy. Uprzedzę ruch kilku osób proszę nie wklejać mi wypocin kilku pseudodziennikarzyn że ktoś tam od dopalaczy się przekręcił bo to nie dowód .

Szkoda Panowie bo skończy się jak zwykle:ja nie mówię że Bratko to miły i serdeczny człowiek, dorobił się milionów na chamskim interesie. Krótko mówiąc jest chamem do potęgi N. Boli mnie to że przez debilną akcję sanepidu za rok czy dwa wygra w sądzie i Skarb Państwa będzie mu musiał zapłacić 1-3mln złotych odszkodowania plus pokrycie kosztów sądowych. A to czy jakieś podstawione dziennikarzyny z TVN-u mówią że dopalacze są be to akurat g... mnie obchodzi.

Budżet się rozpier...,ZUS-u nie ma już od 2lat (zus okrada budżet na kilkanaście mld PLN na wieczną coroczną pożyczkę) a wy tu pitu pitu o krzyżu i dopalaczach. Cyrk na kółkach :D...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności