Skocz do zawartości

Akcja "Tajfun"

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Nie? Dwa lata to faktycznie mało. W czym taka trudność, aby przebadać te substancje? Proszę o źródło Pańskiej wiedzy, czy to z Pańskiej strony tylko czcze gadanie...

Są to substancje syntetyczne i drobna modyfikacja powoduje powstanie zupełnie innej substancji.

Przebadanie czegoś takiego to miesiace - w tym czasie "producenci" zrobia dziesiatki innych modyfikacji.

Nie słyszał Pan o zatruciach i zgonach alkoholowych? Jest Pan z marsa? Czy to z Pańskiej strony tylko czcze gadanie...

A tu widze, że musze łopatologicznie...Napisałem butelka piwa, paczka papierosów a nie wlewanie w siebie litrów

alkoholu.

Zagadka: Kupuje butelke piwa, paczke papierosów i dopalacza.

Po czym mam najwieksza szanse znaleźć się w szpitalu?

• Odpowiedzi 337
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po niczym, ale jak połączysz to wszystko w jeden wieczór, to poczym będziesz miał zgon?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja nie słyszałem żeby ktoś od jednego dopalacza (prochów,pseudo ziela czy co tam mają w ofercie) ktoś sie przekręcił. A że ktoś chce mieć megagigafaze to bierze poczwórną dawkę i ląduję na toksykologii.

Póki co nie ma dowodów zgonu od dopalaczy.

Od alkoholu czy fajek tez nikt nie umarł zwykle od marskości wątroby, raka itp

Mylisz pojęcia. Jak koleś bierze normalne narkotyki(kokę, amfę itp) kupione od dilera w bramie to wiem czy to grozi!! Robi to na swoją odpowiedzialność . Jak coś mu się stanie to na jego własne życzenie!! Eutanazja na życzenie!!

Co innego w tym przypadku, kiedy produkt jest sprzedawany legalnie w sklepie My klienci mamy prawo wiedzieć , że to grozi takimi a takim konsekwencjami. Każdy mam prawo wiedzieć tak jak przy normalnych dragach. Inaczej ludzie są przekonani , że skoro to jest dopuszczone do obrotu to jest bezpieczne! I w tym kancie upatruję takiego sukcesu dopalaczy.

Nawet wielkie koncerny tytoniowe muszę umieszczać na swoich wyrobach , że palenie jest szkodliwe!:D!

Oczywiście zawsze znajdą się debile, którzy zapragną mega doznań, ale moim zdaniem będzie ich znacznie mniej!

Przeczytaj sobie dokładnie co powiedziała Pan Dawid, że jest przygotowany na to, iż niektóre substancje zostaną zakazane (moim zdaniem widział o tym , że są szkodliwe od samego początku!!), zmodyfikuje i będzie sprzedawał dalej.

Zabawa w kotka i myszkę!!

Dokładne przyczyny śmierci będą znane po przeprowadzeniu badań toksykologicznych

ciekawe na jakiej zatem podstawie stwierdzili że zgon nastąpił nie od takiej a takiej substancji :D

ogólnie to chyba nie powinno się równać alkohol z dopalaczem, który znany jest od paru lat, a alkohol chlało się już tysiące lat temu :D więc nie dziwne, że ofiar więcej bo i więcej osób się tym "truje" i od "więcej" lat i jeszcze kilka więcej by się znalazło - to chyba nie jest dziwne. Poza tym takie piwo, a nawet inne alkohole jak wino noszą znamiona lecznicze, wątpię aby dopalacz czymś takim się cechował.

zresztą ta dyskusja i tak poleci w nieskończoność, demokracja to kompromis równości i wolności, nie da się, aby wszystko było dostępne w imię wolności.

Entropia, jestem przeciwny legalizacji narkotyków, nawet miękkich, ale nawet marihuana ma własności lecznicze, takie jak obniżenie ciśnienia śródgałkowego oczu. Poza tym dobrze napisałeś, że nie ma co równać alkoholu znanego od tysięcy lat. Poza tym skład napojów alkoholowych jest znany.

Fajki zabijają powoli, butelka piwa za mało... jeden dopalacz... tu musiałby się jakiś user wypowiedzieć na ile wystarczy :D Pewnie po niczym, najwyżej jak będziesz często to robił to większe prawdopodobieństwo raka.

Największe szanse znalezienia się w szpitalu... po alkoholu. Niektórym "nieśmiertelność" się włącza :D

https://www.doctorslounge.com/primary/articles/obesity_death/

"CDC: Obesity approaching tobacco as top preventable cause of death"

The leading causes of death in 2000 were tobacco (435,000 deaths; 18.1% of total US deaths), poor diet and physical inactivity (400,000 deaths; 16.6%), and alcohol consumption (85,000 deaths; 3.5%). Other actual causes of death were microbial agents (75,000), toxic agents (55,000), motor vehicle crashes (43,000), incidents involving firearms (29,000), sexual behaviors (20,000), and illicit use of drugs (17,000). Together, these accounted for about half of all 2.4 million U.S. deaths in 2000.

Americans spend more than $33 billion a year on weight-loss products and services. However, the economic cost of obesity in the United States was about $117 billion in 2000.

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Pap...,wiadomosc.html

Papierosy zabiją 6 mln ludzi w 2010 r.

"Palenie tytoniu to przyczyna co dziesiątego zgonu na całym świecie" - czytamy w raporcie. Jeśli obecna tendencja się utrzyma, do 2020 roku liczba zgonów spowodowanych paleniem tytoniu wzrośnie do 7 mln rocznie, a do 2030 roku przekroczy 8 mln. Autorzy badania ostrzegają, że "jeśli nie zostaną powzięte skuteczne działania zniechęcające młodych ludzi do palenia, w XXI wieku tytoń zabije miliard ludzi".

"Tobacco Atlas" przypomina, że od 33 do 50% wszystkich palących umiera z powodu nałogu. Średnio palacz żyje krócej o 15 lat. Przyczyny śmierci wśród palaczy to przede wszystkim rak (jedna trzecia wszystkich zgonów), choroby serca i odma płuc.

No to jest dopiero niezłe ratio. Ilu użytkowników dopalaczy umiera z powodu nałogu? Będzie chociaż pół promila? Dajecie sobą manipulować. W polsce jest 40 mln osób, 20 trafi do szpitala i to jakiś problem? Więcej się zatruje jednego dnia hot-dogami. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :D

Jakoś żaden moralista tutaj nie ma problemów z tym, że ZUS funduje leczenie otyłym i palaczom. I pytanie ile dobrego robią przeciwnicy legalizacji jeśli młodzież zamiast po dopalacze będzie sięgać po fajki. Pewnie się im wydaje, że dużo bo młody nie trafi do szpitala i nie zmądrzeje (ale za kilkanaście lat może umrzeć na raka). Wiadomo ile świństw do tego producenci dodają, również po to, żeby produkt końcowy bardziej uzależniał.

Pytanie, jeśli po dopalaczach nie można byłoby trafić do szpitala, ale zabijałyby 50% użytkowników (jak fajki)... to należałoby je zalegalizować?

Co innego w tym przypadku, kiedy produkt jest sprzedawany legalnie w sklepie My klienci mamy prawo wiedzieć , że to grozi takimi a takim konsekwencjami. Każdy mam prawo wiedzieć tak jak przy normalnych dragach. Inaczej ludzie są przekonani , że skoro to jest dopuszczone do obrotu to jest bezpieczne! I w tym kancie upatruję takiego sukcesu dopalaczy.

Jeśli się nie mylę to tam jest napisane " nie do spożycia" czy jakoś tak :D

Tu może z innej beczki:

https://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...91f9cee251ad1cb

https://www.google.pl/#hl=pl&biw=1024&a...91f9cee251ad1cb

:D

ale problem marihuany jest znacznie większy, znane thx ma również właściwości tonizujące przy leczeniu raka, pewnie znalazło by się i więcej zalet tegoż specyfiku, ale niestety nikt na poważnie nie chce się tym zająć, bo zioło znane jest z tej negatywnej strony i szybko tego nie zmienimy. Każdy kto by się tym zajął, mógłby zostać posądzony o wiele dziwnych spraw, wyskoczyłaby masa spekulacji, a nikomu to potrzebne nie jest. Ja sądzę, że problemu by nie było z legalizacją wszystkiego gdyby nie głupota ludzka, a jest jej wiele z tego co się czyta. Kiedy patrzy się na społeczeństwo przez pryzmat siebie, to słychać głosy w stylu - a ja mam to w pupie, niech się trują, każdy ma wolną wolę (z tym też można dyskutować), każdy odpowiada za siebie. Jednak państwo, społeczeństwo, to patrzenie troszkę w szerszej chyba perspektywie, i tak nigdy się nie dogodzi każdemu.

Nie rozumiesz czy udajesz że nie rozumiesz :D

Alkohol i papierosy już miały swój szczyt popularności tak jak nasza klasa :D A dopalacze są jak facebook z przed 2 lat :D

Chciałbyś żeby dopalacze osiągnęły max uu^^?

A tak poważnie dysponujesz jakimiś danymi statystycznymi broniącymi dopalacze? Jaka jest średnia długość życia alkoholika, palacza, narkomana? Jakie choroby powodują dopalacze?

E:

@Czachapl

https://www.google.pl/#hl=pl&q=zmarł+po...ciu+dopalaczami

nihil fit sine causa

Jeśli się nie mylę to tam jest napisane " nie do spożycia" czy jakoś tak

Na gumie do żucia masz również takie sformułowanie!! To nie jest żadna informacja i nie ostrzega przed niczym!!

Musi być jasno sformułowane, bez owijania w bawełnę , że spożycie tego produktu może spowodować problemy ze zdrowiem a nawet zagrożenia dla życia

A mnie zastanawia, ile podatnik będzie musiał wyłożyć na odszkodowania dla właścicieli sklepów z dopalaczami? Bo idę o zakład, że sprawa będzie miała finał w sądzie i trudno mi sobie wyobrazić argumenty, które przemawiały by za zamknięciem sklepów z dopalaczami. Zostaną zdelegalizowane? Wątpliwe, a nawet jeśli, to były w pełni legalne w momencie kiedy zamykano sklepy. Prawo nie działa wstecz. Więc sklepy pozamykano bo ktoś wydał taki rozkaz... I teraz ktoś za to będzie musiał odpowiedzieć.

Zwyczajnie - państwo będzie musiało zapłacić za szkody wyrządzone przez nieuzasadnione zamknięcie sklepów. Słyszałem że tych sklepów było około tysiąca, więc szykuje się konkretne odszkodowanie, przy którym wzrost podatku i składek na zus to mały pikuś.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności