Skocz do zawartości

Tani serwer dedykowany

gr3ddy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukając taniego serwera znalazłem ofertę:

https://www.strato-hosting.co.uk/server/ser...onth/index.html

# Dual-Core AMD Opteron™ 1210 HE

# 1 GB RAM

# 2 x 250 GB hard disc (RAID 1)

# 2.000 GB traffic

to w sumie nawet więcej niż się spodziewałem za 130zł/m i jestem już zdecydowany, chyba że ktoś może polecić coś ciekawszego?

Lukas, co jest lepszego w kimsufi ?

Patrząc na parametry serwera tylko ramu jest więcej - 2gb, bo procek jest dużo słabszy, tylko 1 dysk, w dodatku z tego co widzę to sama możliwość skorzystanie np z dodatkowych ip kosztuje 59zl/miesiac?

na polskiej lokalizacji mi nie zależy, 2tb transferu też mi wystarczą (przynajmniej na najbliższe miesiące :) )

z ovh mam też nie najlepsze wspomnienia (miałem tam 2 sharedy)

W żaden sposób nie polecam OVH. Mam u nich serwer już od dawna i same są problemy. Przydzielają adresy IP, później je zabierają bo im się w systemie pomyliło, problemy z łączami, a support? Lepiej nic już nie pisać na ten temat.

a ja mam kilka w ovh od kliku lat i nigdy z nimi nie mialem problemow

Aż ciężko mi uwierzyć, że nie zauważasz słabości łącza w tej serwerowni. Jeśli używasz serwery tam powiedzmy do xrummera czy do narzędzia które nie wymaga uptimu 100% to jest to dobry wybór bo tani. Kiedy potrzebne Ci ciągłe działanie dużego portalu to naprawdę wolę wybrać Hetzner, gdzie takie rzeczy nie mają miejsca, a PROFESJONALNY support odpisuje po 15 minutach.

Ja również posiadam kilka serwerów w OVH i raczej nie odczuwam jakiś szczególnych problemów z łączami :) Pod moje zastosowanie (www) te serwery działają idealnie ;)

Przez ostatnie 2 lata miałem 2 awarie (tego samego dedyka niestety), jedna dotyczyła problemu z chłodzeniem procka (bez problemu wymienili [awaria została wykryta wcześniej więc obyło się bez poważniejszych konsekwencji ]) i ostatnio z taśmami do dysków SATA (tutaj była poważniejsza awaria bo czas naprawy zajął około 24h i przy okazji wymienili dysk który posiadał błedy).

A tak to wszystko hula aż miło ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Ja również korzystam z oferty OVH (kimsufi, dedyk) dłuższy okres, jednak nie przypominam sobie, abym miał z nimi jakiekolwiek problemy :)

Ostatnio nawet po wygaśnięciu serwera, włączyli go na dzień, abym pobrał na nowo bazy danych, bo były z nimi problemy.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

@erbit - na serwerze planuje miec tylko 1 baze sredniej wielkosci (kilkadziesiat mb) i kilka (5 może) małych. Natomiast będzie chodziło trochę (kilkadziesiąt) skryptów obciążających procesor. Co do ramu - teraz mam vps 512/1024mb (openvz) i nie ma problemu, więc chyba lepszy będzie dwurdzeniowiec? (pytanie do hodowców spamu - ważniejszy jest proc czy ram? :) )

Pewnie publiker też na tym serwerze wyląduje, a także piwik.

Nikt nic nie poeci poza kimsufi i hetznerem?

Update: pomysł na serwer w strato.co.uk właśnie upadł - właśnie doczytałem iż nie ma możliwości aby mieć więcej niż 1 IP - na dedyku! No comment

Zajrzałem na stronę strato.de ale mam wątpliwości - tutaj serwer ma w standardzie 1 lub 2 IP - chyba także nie można mieć więcej IP

"# Wie viele IP-Adressen sind in den Server-Paketen enthalten? Kann ich weitere hinzubestellen?

Alle STRATO Server haben eine IP-Adresse. Diese IP-Adresse wird Ihnen automatisch aus dem vorhandenen freien Bereich der STRATO IP-Adressen zugeordnet und kann nicht verändert werden.

Für HighQ-, Windows-Server und die aktuellen PowerServer kann eine zweite IP-Adresse im Kundenservicebereich kostenfrei nachbestellt werden."

https://www.strato.de/server/dedicated/power/linux/index.html

Jeszcze jedno - czy ktoś może wie czy kontakt z supportem strato.de jest możliwy w języku angielskim?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności