Skocz do zawartości

Mapa strony problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Gdy chcę stworzyć mapę strony

Proces wstrzymany...
Aby skrypt mógł zapisać pliki map musisz mu na to zezwolić. Instalator zapisał w pliku konfiguracyinym ścieżkę /homez/katalog/ jako katalog główny. Połącz się z serwerem FTP i uprawnij Grupę i Świat do zapisywania (chmod 755). Następnie powróć do Map Stron i kontynuuj.

A ja ustawiłęm 755 i dalej nic, problem może wynikać z magicznego hostingu ovh

Do tego na górze strony

Warning: fileperms() [function.fileperms]: stat failed for /home....dir/ in /h...ir/otwarty_admin/xml_export.php on line 49

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at ....warty_admin/xml_export.php:49) in /homez/katalog/otwarty_admin/admin_functions.php on line 24

Z czego wynika problem ? Jak go naprawić.

Czym wy robiliście mapę strony swojego katalogu :D ?

Pokaż kod pliku xml_export.php

Co do headers - może wynikać z błędnego kodowania (chociaż częściej z innych powodów) ustaw utf-8 bez bom i zapisz, jeżeli nie to wyłącz mu obsługę błędów, a jeżeli nie to pytanie: czy masz dostęp do php.ini, co do hostingu to faktycznie problem może być w Twoich ustawieniach chmod, zapisujesz chmod przez np. total commandera, czy jakoś przez panel do hostingu?

My-seo.pl - Katalog

Kosmetyki są wszędzie :)

• 2 tygodnie później...

Pamietam że w mojej wersji modified by: pkruk.com dodalem do .htaccess linijkę:

RewriteRule ^mapa\.html$ index.php?a=mapa [L]

Być może to pomaga, sprawdź czy masz.

Ja mam tak i mapę robię z poziomu admina z mini bezproblemowo :P

Sprawdź jeszcze raz czy masz 755 na główny katalog w którym masz miniacza , zmień przez panel hostingowy jak się da -

ja przez TC nie mogłem, niby przyjął a nie było (chociaż TC pokazał 755) ,a przez hostingowy panel zadziałało

Pozdro

Zarabiaj na swojej stronie WWW!

Kliknij tutaj

A tak może wyglądać Twój katalog za drobne pifffko- zawsze najnowsza wersja OtwartyMini Chrome by D4rk5ide

Zakup modyfikację skryptu w wersji "Chrome"

https://allegro.pl/listing/user.php?us_id=148122

• 2 tygodnie później...

hm no mam 755, w httacess też mam, kapa świata,

a kto korzysta tutaj z hostingu ovh ? macie też takie problemy z tym wygenerowaniem mapy ?

ewentualnie nie da się tego skryptu zmienić żeby generował mapę i automatycznie ten plik był do ściągnięcia ? ja bym sobie sam go tam wrzucił :)

• 2 tygodnie później...

Shotek zrób sobie backup i przenieś na ten server co ja mam. 0 problemów i wszystko śmiga. :)

wielki jego + cena za mc 0 zł

Zarabiaj na swojej stronie WWW!

Kliknij tutaj

A tak może wyglądać Twój katalog za drobne pifffko- zawsze najnowsza wersja OtwartyMini Chrome by D4rk5ide

Zakup modyfikację skryptu w wersji "Chrome"

https://allegro.pl/listing/user.php?us_id=148122

wyciąłem z tego pliku nawet cześć która sprawdza chmody, teoretycznie poszło dalej, tzn. błąd który miałem dalej jest, ale przy próbie generowania się posypało.

pytanie, ktoś mnie nakieruje jak szybko i sprawnie przerobić ten skrypt żeby nie zapisywał mapy tylko 'ściągał ją' - no wiecie taki download wyskakuje ;d

za błąd na górze fileperms odpowiada tylko to

$dir_par = substr(sprintf('%o', fileperms($home_dir)), -4);

po wycięciu błędu nie ma ;P pytanie czy to ważne.

wciąż jednak jest problem z uprawnieniami

// generalnie jest tak, mój admin zmienił mi ścieżkę na serwerze, w configu była zła :wow:) co nie zmienia faktu że mam uprawnienia 755 i ich nie widzi, wyciołem tą sprawdzającą pętlę i teoretycznie tworzy mapy

tylko że tworząc wywala 500 internet server error :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności