Skocz do zawartości

SB Pinger

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Będzie ok ?

Fragment poprawnego pliku:

GRUPA;PROJEKT;TYTUŁ;ADRES;ILOSC_PINGOW;MAX_PINGOW
"Nazwa grupy";"Nazwa projektu 1";"Tytuł1";"https://domena.pl/index.php";"0";"100"
"Nazwa grupy";"Nazwa projektu 1";"Tytuł2";"https://domena.pl/index.php";"0";"100"
"Nazwa grupy 2";"Nazwa projektu 2";"Tytuł3";"https://domena.pl/index.php";"0";"100"

TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink)

HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5)

Sławomir Siudek+

Witam!

@powyżej.

Zastanawia mnie wartość maks pingów, które widzę w waszych przykładach. Jest ok, ale naprawdę zamierzacie pingować 100 albo wręcz 1000 razy? :)

Nie wiem co inni powiedzą, ale wydaje mi się, że kilka, kilkanaście pingów na jeden adres powinno starczyć?

Tak czy inaczej, pod tym samym adresem można ściągnąć wersję 1.0c.

Zrobiłem:

1. Opcję eksportu i związaną z nim zmianę w imporcie, tzn. eksportuję także daty i czy dany adres jest zaznaczony do pingowania. Przy imporcie zaś, jeżeli w linii jest data i symbol zaznaczenia, to je też importuję, a jesli nie ma, tak jak było do tej pory, to wstawiam domyślną datę i zaznaczenie.

2. Dodatkowy wewnętrzny zegar uruchamiany w momencie rozpoczęcia pingowania. Gdy pingowanie się zatrzyma z powodu np. braku odpowiedzi lub dojścia do końca bazy to za 15 minut program ponowi pingowanie od danej pozycji lub od początku, gdy był na końcu. Tym sposobem program można włączyć, wystartować pingowaie, ukryć okienko i zapomnieć.

EDIT

Jeśli ktoś zdążył już ściągnąć do godziny 19:30 to proszę o ponowne ściągnięcie. Zapomniałem przy eksporcie dodać lini nagłówka i to szybko poprawiłem.

GRUPA;PROJEKT;TYTUŁ;ADRES;ILOSC_PINGOW;MAX_PINGOW;DATA;ZAZNACZENIE

W zasadzie ta linia nie ma znaczenia, ale jeśli jej nie ma to program by pomijał przy ponownym imporcie tego pliku pierwszy adres.

pozdrawiam

Grzegorz

Czy program ma jakieś ograniczenie co do ilości adresów do pingowania? Próbuję załadować listę ponad 5000 adresów, ale w górnym polu nie pokazuje się nic (pozostaje białe po wcześniejszym resecie bazy).

美しい琥珀ジュエリー|琥珀アクセサリー専門オンラインジュエリーショップ。 - Co to jest? Język japoński dla początkujących?

Czy program ma jakieś ograniczenie co do ilości adresów do pingowania? Próbuję załadować listę ponad 5000 adresów, ale w górnym polu nie pokazuje się nic (pozostaje białe po wcześniejszym resecie bazy).

Ograniczeń nie ma. Tyle adresów powinien przełknąć swobodnie, bo testowałem na większej ilości. Być może wyskakuje na jakimś błędzie w linii w pliku. Muszę jeszcze sprawdzić i dodać ewentualnie dodatkowe zabezpieczenie.

Sorry, programik ma dopiero tydzień życia, więc wiecie jak jest. ;-)

pozdrowienia

Grzegorz

@eria

Zobaczę za kilka dni, może w ten weekend. ;-)

@benusso

A gdy uruchomisz program jako administrator?

Plik csv nie jest uszkodzony?

W każdym bądź razie wypuszczę może za tydzień nową wersję z rozszerzoną obsługą ewentualnych błędów...

pozdrawiam

Grzegorz

• 1 miesiąc temu...

Comodo wykrył mi wirusa ale po sprawdzeniu okazało się, że to błąd.

Skan:

https://www.virustotal.com/file-scan/report...be5d-1291128035

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Ekstra rozwiązaniem byłaby możliwość eksportowania adresów bezpośrednio dodanych już w SeoBohaterze (np. z danego projektu do pliku .csv), żeby szybko i elegancko go wczytać do SB pingera ;p

edit: to chyba jednak nie zupełnie przemyślane rozwiązanie, problemem byłaby weryfikacja wpisów zaakceptowanych itd ;p Chyba łatwiej będzie wpisy zaakceptowane poprzez powiadomienie na maila dodawać na listę ręcznie ;]

No nic... zabieram się za małe testy.

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Nie zastanawiałem się nad tym, bo 99% adresów, to zwykłe ascii, czyli plik importu też zapisujesz jako zwykły tekst, bez kodowania. A znaki spoza ascii chyba trzeba przekształcić na postać taką, jak np. opisują poniżej. I plik zapisuje się wtedy jako najzwyklejszy ascii.

https://pojajach.republika.pl/www/encje.shtml

czy tutaj:

https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=35653

• 11 miesięcy temu...

Mam problem z exportem listy adresów z SB4. Zapisuje w SB4 listę jako 'ping.csv', ale w Pingerze po jej załadowaniu i próbie uruchomienia wyskakuje: "osiągnięto koniec bazy lub nastąpiło zatrzymanie z powodu braku odpowiedzi serwera."

Lista testowa działa prawidłowo, pinguje się.

Co robię nie tak? Problem jest chyba w zapisaniu pliku z listą w SB4.

Przy okazji jak sprawdzić czy taki pingowany wpis został zaindexowany?

Pinguje się adres katalogu czy konkretny wpis w tym katalogu?

Wszystko w Warszawie - fryzjer wilanów - pełen zakres, ubezpieczenie samochodu, domu, mieszkania, firmy. ubezpieczenia na Bemowie - tu nas znajdziesz - zapraszam do kontaktu ubezpieczenia w Wilanowie Zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności